Cayenne E-Hybrid
Sportscar Together

Tehnični podatki

Cayenne
Medosna razdalja: 2,895 mm
Dolžina: 4,918 mm Višina: 1,696 mm
PDK
Moč motorja 340 (462 km)
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 5,0
Najvišja hitrost 253
Poraba goriva* v l/100 km 3.4-3.2
CO2 emisije v g/km 78-72
Cena Od 102.207,00 €

Izpostavljeno

Športni avtomobil za 5 oseb:

Delite nepozabne trenutke z drugimi

Športni avtomobil za 5 oseb:

Delite nepozabne trenutke z drugimi

5 vrat, odprtih za nove pustolovščine. Z dinamičnim designom in učinkovitimi turbomotorji. Z odlično digitalno povezanostjo, ki v voznikov prostor prinaša ves svet. Z vsestranskostjo, kakovostjo in inovativnimi asistenčnimi sistemi, ki vozniku in ostalim potnikom zagotavljajo izjemno udobje.

Porsche E-Performance:

Hibridna tehnologija z dirkalne steze.

Porsche E-Performance:

Hibridna tehnologija z dirkalne steze.

Cayenne E-Hybrid resnično narekuje ritem na področju zmogljivosti in prihodnosti. Eden od prvih priključnih hibridov v segmentu. Z vožnjo izključno na električni pogon lahko pri hitrosti od 23 km do 44 km teoretično izpeljete celoten delovni dan v mestu, ne da bi pri tem vključili motor z notranjim zgorevanjem – največja hitrost bi pri tem znašala 135 km/h.

Lastnosti

Dinamična oblikovalska govorica

Prepoznate jo po značilnostih, kot so močno poudarjeni sprednji blatniki, dolga in padajoča linija pokrova motorja z izrazito izboklino (t. i. power dome) ter značilne tridelne odprtine za dovod zraka, ki so še večje in markantnejše.

Zunanjost

Sprednji del vozila je zasnovan na novo in močno poudarjen. Njegovo skoncentrirano moč je mogoče opaziti že v mirovanju. Glavni LED-žarometi so opremljeni z matričnimi LED-lučmi, ki so na voljo za doplačilo.

Notranjost

Izhajamo iz športnega avtomobilizma. Tam smo se naučili, kako pomembno je, da sta si vozilo in njegov voznik čim bliže. Notranjost je praktično razporejena okoli voznika. In tako v celoti usmerjena vanj.

Hibridna tehnologija z dirkalne steze

Cayenne E-Hybrid resnično narekuje ritem na področju zmogljivosti in prihodnosti. Eden od prvih priključnih hibridov v segmentu.

Najboljši časi. Tudi pri polnjenju.

Nov koncept mobilnosti je inovativen le, če se ne konča pri vozilu. Porsche E-Performance zato vanj vključuje tudi infrastrukturo: optimalno integriran napajalni priključek vozila, priročno polnilno opremo in premišljene možnosti polnjenja, tako doma kot na poti.

Polnjenje doma

Za polnjenje vašega vozila Porsche doma priporočamo namestitev industrijske vtičnice. Priročno stensko držalo univerzalnega polnilnika Porsche (AC) je del serijske opreme vašega modela E-Hybrid.

Univerzalni polnilnik Porsche (AC) in napajalni priključek vozila

Serijski univerzalni polnilnik Porsche (AC) zagotavlja varno povezavo med različnimi električnimi vtičnicami in vašim vozilom Porsche.

Polnjenje med potjo

V številnih mestih so nameščene javne polnilne postaje, ki jih lahko uporabljate za polnjenje vozila Porsche E-Hybrid. Pri tem lahko uporabite opcijski polnilni kabel (Mode 3).

Porsche Charging Service

Storitev Porsche Charging Service omogoča preprost dostop do javnih polnilnih postaj. Upravljajo ga številni dobavitelji v različnih državah*. Brez dodatne registracije pri posameznem ponudniku.

Prilagodljivo zračno vzmetenje

Prilagodljivo zračno vzmetenje poveča vozno dinamiko in udobje. Uporaba 3-prekatne tehnologije zagotavlja še boljšo kombinacijo udobja in športnosti, saj se nastavitev vzmeti prilagaja voznemu načinu in vozni situaciji.

Zavore

Novo merilo na področju zmogljivosti in designa – Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Inovativnost teh zavor se skriva v edinstveni kombinaciji zavornega koluta iz sive litine in keramične prevleke (volframov karbid). 

Krmiljenje zadnje preme

Prvič v modelih Cayenne: opcijsko krmiljenje zadnje preme. V enaki meri povečuje zmogljivost in primernost za vsakodnevne vožnje. Sistem pri manjših hitrostih zadnji kolesi usmerja v smeri, nasprotni zasuku sprednjih koles. 

Porsche Dynamic Chassis Control

PDCC je sistem za uravnavanje podvozja, ki zagotavlja aktivno stabiliziranje nihanja karoserije. Nagibanje vozila pri vožnji skozi ovinke zazna že takoj na začetku in ga zmanjšuje. Poleg tega zmanjšuje tudi nihanje vozila na neravni podlagi. Novost v sistemu so elektromehanski stabilizatorji. Ti se odzivajo hitreje kot primerljivi hidravlični sistemi in delujejo učinkoviteje. Rezultat: izboljšana zmogljivost.

Glavni matrični LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System Plus)

LED matrični snop načrtno deaktivira segmente stalnega svetlobnega snopa dolgih žarometov. 84 ločeno krmiljenih LED-diod se z izklopom ali zatemnitvijo prilagaja trenutni situaciji.

Head up display

Barvni projicirni sistem vse informacije, pomembne za vožnjo, posreduje neposredno v vidno polje voznika. Voznik svojega pogleda tako ne odmika od dogajanja na cesti in se lahko popolnoma osredotoči na pot pred seboj.

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje, vklj. s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov

Sistem voznika razbremeni s korigiranjem krmiljenja, s čimer vozilo ohranja na voznem pasu.

Asistenca za opozarjanje in zaviranje

Serijska asistenca za opozarjanje in zaviranje znotraj sistemskih omejitev občutno zmanjša nevarnost trčenja z vozili, pešci in kolesarji

Zvočni sistem Burmester® 3D High-End Surround Sound

Malo tišine za skupno moč 1.455 W, 21 individualno krmiljenih zvočnikov, vključno z aktivnim globokotonskim zvočnikom s 400 W ojačevalnikom razreda D, 2-smerni centralni sistem in več kot 2.500 cm² skupne membranske površine.

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound

Zvočni sistem Surround Sound BOSE® ima 14-kanalni ojačevalnik. Skupna moč: 710 W. 14 zvočnikov, vklj. z ločenim globokotonskim zvočnikom, poskrbi za uravnoteženo zvočno sliko, ki je zvesta originalu. 

Sound Package Plus

Serijski paket Sound Package Plus zagotavlja odličen zvok: 10 zvočnikov z močjo 150 W. Z ojačevalnikom, integriranim v sistem PCM, se zvočna slika v notranjosti vozila optimalno prilagodi vozniku in sopotniku.


Barve in platišča