Drugi asistenčni sistemi

Cayenne S Diesel

Drugi asistenčni sistemi

Opozorilo za nenamerno zapustitev voznega pasu
Opozorilo za nenamerno zapustitev voznega pasu s pomočjo kamere prepozna označbe na cestišču in prične delovati od hitrosti 65 km/h naprej. Če obstaja nevarnost, da bo vozilo zapustilo vozni pas, se oglasi zvočni opozorilni signal.

Asistenca za menjavo voznega pasu
Asistenca za menjavo voznega pasu s pomočjo radarskih senzorjev nadzoruje mrtvi kot in območje za vozilom. Sistem v hitrostnem območju od 30 km/h do 250 km/h z optičnim signalom v zunanjih vzvratnih ogledalih opozori na vozila, ki se hitro približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu. Asistenca za menjavo voznega pasu tako izboljša udobje in varnost prav med vožnjo po avtocestah, vendar ne posega v upravljanje vozila in jo je vedno mogoče deaktivirati.

Surround View (kamera za nadzor okolice)
Surround View kamero za vzvratno vožnjo dopolnjuje s 3 dodatnimi kamerami z visoko ločljivostjo, ki so vgrajene v sprednjem delu vozila in na spodnjem delu okvira zunanjih vzvratnih ogledal. Sistem na osnovi informacij vseh 4 kamer izračuna virtualno sliko vozila iz ptičje perspektive in jo prikaže na zaslonu sistema PCM. Za dodatno podporo pri parkiranju in manevriranju, da lahko voznik opazi tudi nizke ovire pred vozilom in poleg njega. Poleg tega je mogoče preklapljati med različnimi prikazi kamer, kar na primer zagotavlja večjo preglednost na ozkih izvozih.

ParkAssistent
ParkAssistent opozarja na zaznane ovire v območju pred in za vozilom. Senzorji sistema so neopazno vgrajeni v sprednji in zadnji del vozila. Opozorilo je zvočno, dodatno pa tudi v optični obliki s shematskim prikazom vozila iz ptičje perspektive na osrednjem zaslonu. Omogoča grafičen prikaz razdalje do ovir.