Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Cayenne S E-Hybrid

Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Glavni LED-žarometi, vklj.s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System)
Optimalna osvetlitev ceste zaradi boljše usklajenosti kratkih, stranskih in dolgih luči. Zaradi barve, podobne dnevni svetlobi, in majhne razpršitve svetlobe glavnih LED-žarometov, vklj.s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System), se vaše oči ne bodo utrudile tako hitro kot pri drugih sistemih.

Biksenonski glavni žarometi, vklj. s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System)
Biksenonski glavni žarometi vključujejo dodatne halogenske dolge žaromete in avtomatsko dinamično uravnavanje svetlobnega snopa: za enakomerno osvetlitev cestišča z zasenčenimi in dolgimi lučmi.

Porsche Dynamic Light System (PDLS)
Sistem PDLS porazdelitev svetlobe prilagaja hitrosti vožnje. Dinamična smerna luč glavni žaromet obrača glede na kot zasuka volana in hitrost vožnje v ovinek, statična smerna luč pa aktivira dodatni žaromet za osvetlitev ozkih ovinkov ali pri zavijanju.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus)
Visoka stopnja varnosti v kombinaciji s športnim designom: glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus, so na voljo kot opcijska oprema. Sistem PDLS Plus je učinkovit in ima dolgo življenjsko dobo. Vključuje 2 dodatni funkciji: dinamične dolge luči se aktivirajo pri hitrosti nad pribl. 65 km/h ter zaznavajo promet v nasprotni smeri in spredaj vozeča vozila. Intenzivnost in doseg svetlobnega snopa se prilagajata vsakokratni vozni situaciji. Če se približujete križišču ali cestnemu priključku, funkcija žarometov za križišča aktivira levi in desni kotni žaromet, tako da svetlobni snop postane širši in krajši. S tem se izboljša osvetlitev neposredne okolice vozila.