Porsche in okolje

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Panamera 4S Sport Turismo

Porsche in okolje

V času globalnih podnebnih sprememb si vsak proizvajalec avtomobilov zastavlja vprašanje, kaj lahko danes ponudi v odgovor. Naš odgovor se glasi: visoka zmogljivost pri visoki učinkovitosti.

Prečiščevanje izpušnih plinov
 

Vozila znamke Porsche dokazujejo, da lahko tudi zmogljivi športni avtomobili v svojih razredih dosegajo zmerne vrednosti porabe in emisij. To je mogoče doseči z učinkovitim izkoristkom goriva s pomočjo tehnologij učinkovitosti, kot so funkcija auto start-stop, toplotni management, rekuperacija, prilagodljivo krmiljenje ventilov in inercijska vožnja. Katalizatorji s stereo lambda regulacijo poskrbijo za učinkovito prečiščevanje izpušnih plinov.

Poraba in recikliranje

Inteligentna lahka konstrukcija je za znamko Porsche že od nekdaj nekaj samoumevnega. Do izraza pride zaradi visokega deleža aluminija, magnezija, umetne mase in jeklene pločevine visoke trdnosti. Vsi materiali so načrtno izbrani. Uporabljajo se predvsem okolju prijazni laki na vodni osnovi. Vse materiale lahke konstrukcije je mogoče zelo dobro reciklirati. Vse komponente iz umetne mase so ustrezno označene za kasnejše sortiranje za reciklažo.

 

Hibridna tehnologija

Vsi govorijo o električni mobilnosti. Ljudje zahtevajo odgovore na enega največjih izzivov našega časa. Kako ohraniti vire? Kako zmanjšati potrebo po energiji in emisije CO2? Koncept Porsche E-Performance posreduje odgovore. Ne enkrat v prihodnosti, danes. Porabo goriva in emisije CO2 je namreč treba zmanjšati po vsem svetu. Menimo, da moramo kot proizvajalec športnih avtomobilov začeti tam, kjer lahko nekaj dejansko spremenimo: pri vsakodnevnih vožnjah naših voznikov – s premišljenim konceptom. Zato ne čudi, da je Porsche E-Performance za nas več kot le koncept pogona.