Pravno obvestilo

Porsche, grb Porsche, 911, Macan, Carrera, Targa, Boxster, Cayenne, Tiptronic in Tequipment so zaščitene znamke družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.Na prikazanih modelih vozil je oprema, predvidena za Zvezno republiko Nemčijo. Vključujejo npr. tudi dodatno opremo, ki ne spada v serijsko opremo in je na voljo le za doplačilo. Določeni modeli v nekaterih državah niso na voljo, ker tam veljajo specifični predpisi in določila. O tem, kakšna oprema in kateri modeli so na voljo, se lahko pozanimate v Porsche Centru v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb konstrukcije, opreme in obsega dobav, do odstopanj barvnih tonov in do zmot. Vse navedene cene so neobvezne cene.
Za svoje vozilo uporabljajte le originalne dele Porsche, ki jih lahko naročite preko pooblaščenega trgovca Porsche. Vaš partner Porsche Vam bo posredoval vse informacije o odobrenem obsegu rezervnih delov in Vam bo z veseljem svetoval.Družba Porsche prevzema za rezervne dele, ki jih je sama odobrila, vso odgovornost v okviru zakonskih določil, izključuje pa prevzem kakršnekoli odgovornosti za škodo, ki je posledica uporabe drugih nadomestnih delov ali dopolnilne opreme.Na varnost vozila lahko vplivajo tudi deli in dopolnilna oprema, za katere je ponudnik sicer pridobil splošno dovoljenje za njihovo uporabo. Tovarna Porsche takšnih delov zaradi raznolikosti ponudbe dopolnilne opreme na tržišču ne more preveriti v celoti.
Upoštevajte tudi, da lahko uporaba delov, ki jih družba Porsche ni odobrila, vpliva na garancijo oz. jamstvo vašega vozila.

Porsche Center Ljubljana
Porsche Inter Auto d.o.o.
Bravničarjeva ulica 5
1000 Ljubljana

 

Izjava o varovanju podatkov

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran ter s tem izkazali zanimanje za naše podjetje in naše produkte. Da bi bil vaš obisk naših spletnih strani kar se da prijeten in varen, varovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaupno obravnavo jemljemo zelo resno.

S temi obvestili glede varovanja podatkov vas želimo seznaniti o tem, kdaj shranjujemo katere podatke in kako jih uporabljamo – pri tem seveda upoštevamo vse veljavne slovenske predpise glede varovanja podatkov.

Anonimno zbiranje podatkov

Ko dostopate do naših spletnih strani, naši spletni strežniki avtomatsko zabeležijo splošne informacije, kot so vrsta spletnega brskalnika, uporabljeni operacijski sistem, ime domene ponudnika internetnih storitev, IP-naslov uporabljenega računalnika, spletna stran, s katere ste dostopali do nas, naše obiskane strani ter datum in trajanje obiska. Pri tem gre izključno za informacije, na osnovi katerih ni mogoče ugotoviti vaše identitete. Te podatke vrednotimo le za statistične namene in v anonimni obliki.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo le, če nam jih posredujete sami. Na primer za izvedbo naročila, v anketi, nagradnem natečaju ali za registracijo individualnih storitev. V navedenih primerih boste obveščeni o namenu obdelave, po potrebi pa vas bomo zaprosili tudi za strinjanje glede shranjevanja podatkov. Sistem vaše podatke pred prenosom in obdelavo kodira ter jih tako zaščiti pred dostopom nepooblaščenih oseb. 
Izjemo pri tem predstavlja pošiljanje po e-pošti.

Uporaba in posredovanje zbranih podatkov

Osebni podatki, zbrani na naših spletnih straneh, se brez vašega privoljenja uporabljajo le za izvedbo naročila ali obdelavo vaših povpraševanj. V ta namen se po potrebi posredujejo pristojni koncernski družbi. Izključno z vašo privolitvijo pa se vaši podatki uporabljajo v bazi podatkov o strankah in interesentih, za katero je odgovorna in jo centralno upravlja družba Porsche AG. Enako velja za združevanje podatkov v koncernu Porsche. Ti podatki se lahko uporabljajo le za oglaševanje ter raziskave tržišča in javnomnenjske raziskave. Uporabljajo jih lahko izključno koncernske družbe Porsche in trgovska organizacija Porsche v Republiki Sloveniji. Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete z učinkom za naprej.

Vaših podatkov ne prodajamo, oddajamo ali kako drugače posredujemo tretjim osebam. Osebni podatki se državnim ustanovam in organom posredujejo le v sklopu obvezujoče nacionalne zakonodaje. Naši zaposleni, agencije in trgovci morajo strogo spoštovati zaupnost podatkov.

Piškotki

V nekaterih sklopih naših spletnih strani uporabljamo t. i. piškotke. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se s spletne strani prenese na vaš trdi disk. Piškotki na vašem računalniku ne povzročajo nikakršne škode in ne vsebujejo virusov. Piškotki na naših spletnih straneh ne zbirajo osebnih podatkov. Informacije v piškotkih uporabljamo, da vam zagotovimo lažjo uporabo naših spletnih strani in njihovo vsebino prilagodimo vašim potrebam.

Seveda pa lahko naše spletne strani prebirate tudi brez uporabe piškotkov.. Če ne želite, da se piškotki shranijo na vaš računalnik, lahko deaktivirate ustrezno možnost v sistemskih nastavitvah vašega brskalnika. Shranjene piškotke lahko kadar koli izbrišete v sistemskih nastavitvah brskalnika. Če piškotkov ne želite sprejeti, so določene funkcije v naši ponudbi lahko omejene.

 

 

Storitev Google Analytics

Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics, storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. ("Google"). Storitev Google Analytics uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani, pridobljene s pomočjo piškotka, se praviloma prenesejo in shranijo na strežnik Google v ZDA. Če imate na tej spletni strani aktivirano uporabo anonimnega IP-naslova, bo Google vaš IP-naslov predhodno skrajšal v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le v izjemnih primerih se polni IP-naslov presene na strežnik Google v ZDA in tam okrajša. Po naročilu lastnika te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za vrednotenje vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih spletne strani ter zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in interneta. IP-naslov, ki se iz vašega brskalnika prenese v sklopu storitve Google Analytics, se ne združi z ostalimi podatki Google. Shranjevanje piškotkov lahko deaktivirate z ustrezno nastavitvijo v programski opremi vašega brskalnika. Pri tem pa vas moramo opozoriti na to, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij na tej spletni strani. Poleg tega lahko preprečite, da Google beleži in obdeluje podatke, ki jih ustvarijo piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vklj. z vašim IP-naslovom). To storite tako, da prenesete in namestite vmesnik za brskalnik, ki je na voljo na spodnji povezavi. Trenutna povezava: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Ponovno trženje oz. funkcija "Podobne ciljne skupine" družbe Google Inc.

Ta spletna storitev uporablja program za ponovno trženje Google AdWords oz. funkcijo "Podobne ciljne skupine" družbe Google. Namen te funkcije je uporabnikom naše spletne strani in ostalim uporabnikom s podobnimi zanimanji na osnovi njihovega obnašanja na spletu ponuditi ciljne produkte in predstaviti oglase z vsebino, ki temelji na njihovih zanimanjih. Produkti in oglasi se prikažejo, ko si uporabnik ogleduje druge spletne strani v omrežju Google ali uporabljajo funkcijo iskanja v iskalniku Google. Ko se na teh spletnih straneh prikažejo naši oglasi, prejmemo informacije o obisku spletne strani, npr. kako pogosto so si obiskovalci ogledali naše oglase, število klikov in obiskov določenega oglasa ter katera vsebina je bila priklicala po kliku na oglas na naši spletni strani.

Osnovo za oglaševanje na podlagi zanimanj predstavlja analiza obnašanja uporabnikov na spletu. Google za izvajanje te analize uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih ustvari spletni strežnik in se preko uporabljenega spletnega brskalnika shranijo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran v omrežju Google ali določeno storitev Google. Ti piškotki vsebujejo informacije o zadnjem obisku ali nastavitvah vašega brskalnika, npr. izbrani jezik.

Piškotki so namenjeni beleženju obiskov spletnih strani z jasno identifikacijo spletnega brskalnika na določenem računalniku in se ne uporabljajo za ugotavljanje identitete osebe. Vsi podatki se shranijo z uporabo psevdonima, tako da povratno ugotavljanje in s tem identifikacija uporabnika brez nadaljnjega nista mogoča.

Uporabo piškotkov s strani družbe Google lahko deaktivirate tako, da prikličete Smernice za oglase in izberete ustrezne nastavitve. Uporabo piškotkov neodvisnih ponudnikov pa lahko deaktivirate tudi tako, da prikličete Stran za deaktivacijo v sklopu pobude za povezovanje v omrežja in tam izberete ustrezne nastavitve.

Nadaljnje informacije o ponovnem trženju oz. funkciji "Podobne ciljne skupine" družbe Google najdete na:https://support.google.com/adwords/answer/2676774?hl=de

Izjavo o varovanju podatkov s strani družbe Google najdete na: http://www.google.de/policies/privacy/

Nastavitve piškotkov lahko poleg tega upravljate tudi v nastavitvah svojega brskalnika (glej zgoraj).

Varnost

Porsche uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, s katerimi vaše podatke, s katerimi upravlja, ščiti pred naključnimi ali namernimi ravnanji, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb. Svoje varnostne ukrepe bomo stalno izboljševali v skladu s tehnološkim razvojem.

Pravice obiskovalcev

Na zahtevo vam posredujemo pisne informacije o tem, ali in katere vaše osebne podatke hranimo. Če ste registrirani kot uporabnik portala Porsche, lahko svoje podatke pogledate sami, po potrebi pa jih lahko tudi spremenite ali izbrišete. Če so kljub našim prizadevanjem glede veljavnosti in aktualnosti podatkov shranjene napačne informacije, jih bomo na vašo zahtevo popravili. Svojo privolitev glede shranjevanja osebnih podatkov lahko s kratkim sporočilom kadar koli prekličete z učinkom za naprej.

V primeru vprašanj glede obdelave vaših osebnih podatkov, pobud ali pritožb se lahko obrnete na pooblaščenca za varovanje podatkov.

Pooblaščenec za varovanje podatkov:

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG
Pooblaščenec za varovanje podatkov
Porscheplatz 1
D-70435 Stuttgart

E-pošta: datenschutz@porsche.de