911 Carrera 4 GTS

353 kW/480 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

3,3 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Na vsa kolesa

Pogon

10,8 - 11,4

l/100 km

259 - 245

g/km

Porsche 911 Carrera 4 GTS - Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2.450 mm mm
Dolžina: 4.533 mm mm Višina: 1.301 mm mm
PDK
Moč motorja 353 kW
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 3,3 s
Najvišja hitrost 309 km/h
Poraba goriva v l/100 km 13,5 l/100 km
CO2 emisije v g/km 222 g/km

Konfigurator

Lastnosti

Modeli 911 GTS

Stvari, ki jih imamo radi, ni nikoli dovolj. V bistvu si jih želimo še več. Še več tistega, kar nam je všeč. In ravno to je navdih za modele 911 GTS: več moči, agilnosti, dinamike – in edinstvene športnosti. Z drugimi besedami: še več Porscheja.

Design zunanjosti

Povsem v ospredju: sprednji del SportDesign z velikimi stranskimi odprtinami za dovod zraka črne barve in edinstven podaljšan spodnji del odbijača črne barve (s hrapavo površino) poudarjata športni videz modelov 911 GTS. Enako velja za zatemnjene glavne LED-žaromete s sistemom PDLS Plus in zatemnjene zadnje luči. Mogočen do najmanjše podrobnosti: zadnji del SportDesign z dodatnimi elementi črne barve, športnim izpušnim sistemom iz legiranega jekla z zaključki izpušne cevi črne barve ter oznako modela na zadku vozila matirane črne barve. Dodatna značilnost modela 911 Targa 4 GTS: varnostni lok in stranski napis "targa" sta prav tako črne barve.

Motorji

3,0-litrski 6-valjni biturbo motorji modelov 911 GTS, ki razvijejo moč 353 kW (480 KM), sodijo med najzmogljivejše motorje modelov 911 Carrera in Targa. 911 Carrera GTS tako doseže največjo hitrost 311 km/h, 911 Carrera 4 GTS s paketom Sport Chrono in programom Launch Control pa z 0 na 100 km/h pospeši v le 3,3 s.

Športno podvozje PASM, značilno za modele GTS.

Športno podvozje PASM modelov 911 GTS Coupé in Cabriolet odlikujejo 10 mm nižja karoserija v primerjavi z običajnim podvozjem PASM, trše in krajše vzmeti ter t. i. pomožne vzmeti na zadnji premi. Dodatne vzmeti, ki so bile preizkušene v športnem avtomobilizmu, omogočajo občutno športnejšo nastavitev vzmeti – brez omejenega pomika vzmeti.

Zavorni sistem, značilen za modele GTS.

Maksimalna zavorna moč: rdeče 6-batne aluminijaste toge zavorne čeljusti v izvedbi monobloc spredaj in rdeče 4-batne aluminijaste toge zavorne čeljusti v izvedbi monobloc zadaj, s premerom zavornih kolutov 408 mm spredaj in 380 mm zadaj, modelom 911 GTS zagotavljajo še večjo zavorno moč kot osnovni modeli in modeli S.

Paket Sport Chrono.

Adrenalin s pritiskom na gumb: paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina, aplikacijo Porsche Track Precision in prikazom temperature pnevmatik. Njegove funkcije omogočajo še športnejšo nastavitev motorja, podvozja in menjalnika.

Športni volan GT in kombinirani instrument.

Čustveno doživetje: z oprijemi za palce in oznako na 12 h večfunkcijski športni volan GT, prevlečen s tkanino Race-Tex¹, jasno ponazarja gensko zasnovo športnih avtomobilov 911. V neposrednem vidnem polju: kombinirani instrument s sredinsko nameščenim analognim merilnikom števila vrtljajev motorja in dvema visokoločljivostnima zaslonoma, ki na štirih digitalnih instrumentih prikazujeta bistvene informacije o vozilu. ¹ Race-Tex je material iz mikrovlaken, preizkušen na dirkalni stezi, kakovostnega videza in prijeten na dotik, podoben semišu. Ima prijeten, mehak oprijem in nudi dobro oporo. Poleg tega ima dolgo življenjsko dobo in je enostaven za vzdrževanje. Športni sedeži plus in paket notranje opreme GTS. Tkanina Race-Tex, ki je bila preizkušena na dirkalni stezi, je uporabljena tudi na sredinskem delu športnih sedežev plus. Dodatna značilnost GTS: izvezen napis "GTS" na vzglavnikih. V kombinaciji z opcijskim paketom notranje opreme GTS so za notranjo opremo Race-Tex črne barve na voljo razširjen izbor usnjenih elementov ter okrasni šivi in dodatni elementi karminsko rdeče ali voščeno bele barve.

Školjkasti sedeži.

Opcijski školjkasti sedeži so v celoti izdelani iz umetne mase, ojačane z vidnimi karbonskimi vlakni (CFRP). Nudijo zelo dobro stransko oporo pri minimalni masi. Sedež je oblazinjen s črnim usnjem, sredinski del sedeža pa s perforirano tkanino Race-Tex. Pika na i: napis "GTS" na vzglavnikih.