911 GT3 RS

Izgled

Tehnične lastnosti

386 kW/525 KM Moč (kW)/Moč (KM)
3,2 s Pospeševanje 0 - 100 km/h
296 km/h Najvišja hitrost
1.900 mm Širina
4.572 mm Dolžina
Moč

Število cilindrov

6

Moč (kW)

386

Moč (KM)

525

Največji navor

465 Nm

Vožnja

Največja hitrost

296 km/h

Pospešek od 0-100 km/h

3,2 s

Pospešek od 0-100 km/h s Sport Chrono Package

Ni podatka

Pospešek od 0-200 km/h

10.6 s

Avto

Dolžina

4.572 mm

Širina

1.900 mm

Višina

1.322 mm

Medosna razdalja

2.457 mm

Teža praznega vozila

1,525 kg

Dovoljena teža

1,795 kg

Največja obremenitev

345 kg

Maksimalna vlečna obremenitev

Ni podatka

Maksimalno dovoljena obremenitev strehe

Ni podatka

Prostornina

Odprta prostornina prtljažnega prostora

Ni podatka

Največja prostornina prtljažnika

Ni podatka

Velikost rezervoarja

64 l

Poraba/Emisije

Poraba mestna

17.6 l/100 km

Poraba izvenmestna

9.8 l/100 km

Poraba kombinirano

12.7 l/100 km

CO2 emisije

289 g/km

NOx emisije

Ni podatka

Lastnosti

 

 

V boju za tisočinke šteje vsak gram. Opcijski paket Weissach maso vozila zmanjša za skoraj 15 kg. Sprednji pokrov, streha in zgornji del zunanjih vzvratnih ogledal iz vidnih karbonskih vlaken z visokim sijajem tudi vidno poudarjajo športnoavtomobilistični značaj novega modela 911 GT3 RS – enako kot zadnji usmernik zraka, ki je delno izdelan iz vidnih karbonskih vlaken z visokim sijajem, in napis "PORSCHE".

 

 

Varnostna kletka v zadnjem delu vozila je izdelana iz vidnih karbonskih vlaken s svilenim sijajem in zagotavlja elegantno zaščito, kot je značilna za dirkalna vozila. Za prefinjeno usklajenost poskrbijo še obvolanski prestavni ročici menjalnika PDK iz magnezija, zgornji del armaturne plošče, oblazinjen s črno tkanino Race-Tex, notranji elementi iz vidnih karbonskih vlaken s svilenim sijajem, emblem z logotipom "Weissach RS" na sovoznikovi strani in vzglavnika z izvezenim logotipom "Weissach RS".

 

 

Stabilizatorji na sprednji in zadnji premi, povezovalni drogovi na zadnji premi in naletni del iz umetne mase, ojačane s karbonskimi vlakni (CFRP), prav tako zagotavljajo idealno maso, ki omogoča doseganje novih osebnih rekordov.

 

Največja zmogljivost

Takoj ko se prižge zelena luč, novi 911 GT3 RS z navorom vse do 465 Nm poskrbi za neverjetno zmogljivost na dirkalni stezi. Moč 386 kW (525 KM) vozilo z 0 na 100 km/h požene v 3,2 s, takoj za tem pa doseže tudi največjo hitrost 296 km/h. Lahek športni izpušni sistem iz legiranega jekla zagotavlja pristno doživetje zvoka vse do največ 9.000 1/min.

 

 

911 GT3 RS je že serijsko opremljen s posebej zmogljivim zavornim sistemom – tudi tokrat je bil optimiziran za uporabo na dirkalni stezi. Rdeče 6-batne aluminijaste zavorne čeljusti spredaj in 4-batne aluminijaste zavorne čeljusti zadaj v izvedbi monobloc zagotavljajo visoko oblikovno togost in večjo učinkovitost. Zmanjšani in notranje hlajeni kompozitni zavorni koluti zahvaljujoč dvodelni zgradbi z aluminijastimi obroči zmanjšajo nevzmetene in rotacijske mase in s tem maso.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Opcijski zavorni koluti Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) so za približno 50 % lažji od kolutov iz sive litine s podobno zasnovo. Zavezani lahki gradnji in športnemu avtomobilizmu imajo naluknjani keramični zavorni koluti spredaj premer 410 mm, zadaj pa 390 mm – za še večjo zavorno moč. Povečana je tudi stopnja varnosti pri zaviranju pri veliki hitrosti zaradi izredno visoke stopnje slabljenja zavornega učinka.

 

 

Školjkasti sedeži iz umetne mase, ojačane z vidnimi karbonskimi vlakni (CFRP), imajo vgrajene varnostne blazine za zaščito prsnega koša in nudijo posebej dobro stransko oporo pri minimalni masi. Nastavljanje po dolžini je ročno, nastavljanje po višini pa električno. Prevleka je serijsko iz črnega usnja z izvezenim napisom "GT3 RS" na vzglavnikih. Sredinski del sedežev je oblazinjen s črno, perforirano tkanino Race-Tex in poudarjen s kontrastno barvo. Prilagodljivi športni sedeži plus (18-smerno električno nastavljanje) so na voljo za doplačilo.

 

 

Porsche Connect nudi uporabne storitve in aplikacijo My Porsche. Cilje in koledarje sinhronizirajte s svojim vozilom Porsche, načrtujte potovanja s pomočjo aktualnih prometnih informacij sistema Porsche Communication Management (PCM) in uporabljajte glasbene storitve. Naj vas vaš Porsche vodi do cilja, obvešča in zabava.

Večja sila odgona

Nastavitve novega modela 911 GT3 RS so osredotočene na zmogljivost – zahvaljujoč večji sili odgona in izpopolnjeni aerodinamiki. Z uporabo vseh podatkov o vozilu, vklj. z vzdolžnimi/prečnimi pospeški, položajem pedala za plin/zavornega pedala in vrednostmi trenja, sistem Porsche Active Aerodynamics (PAA) z DRS celo položaj zadnjega usmernika zraka in sprednjega difuzorja v delčku sekunde avtomatsko prilagodi vozni situaciji. Izvrstni predpogoji za naslednji vrhunski krog.