Porsche Taycan

Digitalna, prečiščena, trajnostna: notranjost novega Porscheja Taycan

Stuttgart (Nemčija). Porsche s Taycanom vstopa v novo ero. Prvi popolnoma električni športni avtomobil postavlja nova merila pri oblikovni zasnovi notranjosti. Klasični oblikovni elementi so na novo interpretirani in preneseni v digitalno dobo. "Tudi tu velja načelo manj je več," je razložil Ivo van Hulten, vodja notranjega oblikovanja v oddelku Style Porsche družbe Porsche AG. "Notranjost Taycana združuje za znamko značilne oblikovne elemente z novo oblikovano uporabniško izkušnjo in prepriča s svojo preprosto eleganco." Porsche bo Taycan svetovni javnosti predstavil septembra 2019.

Značilno za Porsche: k vozniku usmerjena armaturna plošča in športen položaj sedenja

Kot navdih je služila puristična armaturna plošča prvega modela 911 iz leta 1963. Njen prenos v sodobni čas je bil deklarirani cilj. Voznikova kabina s prečiščeno strukturo in popolnoma novo arhitekturo predstavlja začetek nove ere. Jasno je osredotočena na voznika. Armaturna plošča je prečiščena, minimalistična in zasnovana po zadnjih smernicah. Upravljanje poteka hitro in ne odvrača pozornosti. Prostostoječi in upognjeni kombinirani instrument predstavlja najvišjo točko na armaturni plošči, s čimer je jasno poudarjena usmerjenost proti vozniku, ki ima na očeh vse potrebno.

Inovativni kombinirani instrument sestavlja upognjen 16,8-palčni zaslon z značilno okroglo obliko. Pri oblikovanju je bil izpuščen ščitnik nad kombiniranim instrumentom, kar poskrbi za vitek in sodoben videz v slogu kakovostnih pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Pravo steklo in naparjen polarizacijski filter poskrbita za preprečevanje odboja svetlobe.

 

Voznik lahko pri kombiniranem instrumentu izbira med štirimi oblikami prikazov:

  • V klasičnem načinu (Powermeter) so prikazani okrogli instrumenti, značilni za Porsche. Ta oblika prikaza z jasno razporeditvijo zagotavlja hitro odčitavanje informacij. Merilnik števila vrtljajev motorja je nadomeščen z merilnikom električne moči v sredinskem okroglem instrumentu. 
  • V načinu z zemljevidom (Map) je osrednji merilnik moči zamenjan z izsekom zemljevida.
  • Pri načinu s celozaslonskim zemljevidom (Full Map) okrogli instrumenti namenoma niso prikazani, zato da je na njihovem mestu lahko prikazan celozaslonski navigacijski zemljevid.
  • Osnovni pogled (Pure) je omejen na najbolj bistvene informacije, relevantne za vožnjo, kot so hitrost, prometni znaki in navigacijski napotki z okrnjeno puščico.

 

Na robovih zaslona so poleg tega majhna upravljalna polja, občutljiva na dotik, s katerimi je mogoče upravljati funkcije luči in podvozja. Kombinirani instrument je zato širši kot volan in spominja na ikonični prvi model 911.

Volan je zasnovan v lahkotnem videzu. Na voljo bosta dve izvedbi: poleg osnovne, ki jo je v sklopu paketa poudarkov mogoče individualizirati z barvnimi vstavki, Porsche nudi še športni volan GT. Oblikovan je markantno z vidnimi glavami vijakov in je opremljen z okroglo tipko 'Drive Mode', značilno za Porsche, s katero je mogoče izbrati različne vozne načine.

Zgornji in spodnji del armaturne plošče se v obliki peruti raztezata čez celotno širino vozila. Osrednji 10,9-palčni zaslon infotainmenta in še dodaten, opcijski zaslon za sovoznika sta oblikovno združena v steklen pas v črnem visokosijajnem videzu in se tako optično zlivata z notranjostjo.

Vse upravljalne površine so bile za Taycan zasnovane popolnoma na novo. V glavnem je bilo bistveno zmanjšano število klasičnih strojnih upravljalnih elementov, kot so stikala in gumbi. Namesto tega upravljanje poteka pametno in intuitivno – z upravljanjem na dotik ali z glasovnim upravljanjem, ki se odziva na ukaz 'Hej Porsche'.

Z neposrednim dostopom je vse konfiguracije vozila, na primer sistem Porsche Active Stability Management (PASM), mogoče preprosto upravljati kar na osrednjem zaslonu v Taycanu. Iz jasno strukturiranega začetnega zaslona, ki ga je mogoče prilagoditi, voznik hitro dostopa do vseh aplikacij. Mednje sodijo navigacija, telefon, mediji, udobje in Porsche Connect. Z optimiziranim glasovnim upravljanjem voznik še hitreje dostopa do želenih funkcij. V Taycanu bo prvič tudi sovoznikovo mesto opremljeno z lastnim zaslonom na dotik, s katerim bo sovoznik lahko urejal nastavitve, ne da bi pri tem odvračal voznikovo pozornost.

Naraščajoča sredinska konzola poudarja občutek nizkega, športnega položaja sedenja, ki ga pričakujemo v Porscheju. V njej je nameščena razsežna, 8,4-palčna upravljalna enota na dotik z zaznavnim odzivanjem. Z njo je mogoče neposredno upravljanje klimatiziranja. Poleg tega integrirano prepoznavanje pisave omogoča hiter vnos naslovov.

 

Vse podrobnosti so bile omejene na bistveno. Tako kot Porsche 918 tudi Taycan nima klasične izbirne ročice, ampak ima kompaktno stikalo za izbiro smeri v armaturni plošči. Tako je sredinska konzola videti bolj urejena in na voljo je več prostora za predale. Tudi pri prezračevalnih šobah je mogoče zaznati omejitev na bistveno in prečiščen pristop – bile so popolnoma posodobljene, njihovo upravljanje pa poteka intuitivno. Klasične, mehanske lamele so stvar preteklosti. Tok zraka je uravnavan digitalno in popolnoma avtomatsko (Virtual Airflow Control). S klikom na meni za klimatiziranje je mogoče preklapljati med možnostjo 'Usmerjeno' za neposredno klimatiziranje in možnostjo 'Razpršeno' za posredno klimatiziranje brez prepiha. Pri naročilu opcijske 4-conske avtomatske klimatske naprave (Advanced Climate Control) upravljanje v zadnjem delu potniške kabine poteka prek dodatne 5,9-palčne upravljalne enote na dotik z zaznavnim odzivanjem.

Številne možnosti za prilagoditev po meri in inovativni koncepti materialov

Barvna zasnova in materiali v Taycanu omogočajo individualno opremo, ki je lahko tako tradicionalna kot trajnostna in sodobna. Tako je na voljo klasično usnje kot tudi trajnostno strojeno usnje vrste Club z imenom OLEA, za katero se pri strojenju uporablja oljčne liste. Naravna vrednost usnja je še poudarjena s posebnim potiskom oblakov. Novost predstavlja oprema, ki je popolnoma brez usnja, s sodobnimi strukturami površin. Pri tem je uporabljen material Race-Tex. Ta kakovostni material iz mikrovlaken je deloma izdelan iz recikliranih poliestrskih vlaken. Njegova proizvodnja je zaslužna za 80 odstotkov nižje emisije CO2 kot pri proizvodnji običajnih materialov. V talnih oblogah so uporabljena reciklirana vlakna Econyl®, ki se v inovativnem postopku izdelave med drugim pridobivajo iz recikliranih ribiških mrež.

Tako pri zunanji kot pri notranji opremi Taycana imajo stranke številne možnosti konfiguracije s tako tradicionalnim kot sodobnim pridihom. V notranjosti se ljubezen do detajlov odraža v poudarkih in dekorativnih elementih, ki hkrati izpolnjujejo Porschejeve visoke standarde kakovosti na področju materialov in izdelave. Ekskluzivno za Taycan so na voljo barve notranjosti črna–apnenčevo bež, robidova, atakama bež in meranti rjava. Poleg tega lahko stranke z opcijskim paketom poudarkov v notranjosti izberejo posebne kontraste. Na voljo so v barvah matirana črna, temno srebrna ali neodimova (eleganten odtenek šampanjca). V vratih in sredinskih konzolah so dekorativni elementi iz lesa, matiranega karbona, reliefnega aluminija ali tkanine.

Poleg številnih inovacij je vključena tudi podrobnost, ki ne sme manjkati v nobenem Porscheju – podobno kot kontaktna ključavnica pri klasičnih Porschejih je tipka za vklop levo za volanom.