Design zunanjosti

718 Boxster S

Design zunanjosti

Na prvi pogled: športen. Na drugi pogled: že za ovinkom.

Natančen, brez igrivosti. Samozavesten, brez zadržanosti. Globok, širok, nizek. Design novega vozila 718 Boxster s športno poudarjenimi robovi in jasno definiranimi oblikami uvaja novo obdobje modela Boxster.

Zaradi vodoravne geometrije odprtin za dovod zraka je sprednji del avtomobila na videz še širši – in tako še dodatno poudarja njegov značaj. Blatniki? Nezamenljivo Porschejevi. Nameščeni so višje kot sprednji pokrov in s svojo oblikovno govorico poudarjajo novi design žarometov, ki razkriva njihovo notranjost in vključuje dnevne LED-luči.

Stranska linija poudarja koncept sredinsko vgrajenega motorja. Koloteki so veliki, za platišča z velikostjo do 20 palcev. Tako je več kot jasno: novi modeli 718 niso izdelani zato, da bi stali v garaži. Temveč za popolnoma doživet užitek v vožnji. Prav zaradi tega so vratne linije speljane tako, da veter med vožnjo usmerjajo v velike stranske odprtine za dovajanje zraka. Za optimalno oskrbo z zrakom novih turbomotorjev in s tem veliko vlečno silo.

Še ena športna podrobnost: nova zunanja vzvratna ogledala s podnožjem v obliki črke V.

Kako prepoznamo pravega športnika? Tako, da ga največkrat vidimo le od zadaj.

Linija zaprte platnene strehe vozila 718 Boxster je nizka, kot je to značilno za športne avtomobile. S pritiskom na gumb se povsem avtomatsko odpre in zapre v 9 sekundah – tudi med vožnjo pri hitrosti do 50 km/h.

Zadek novega modela 718 Boxster odraža vrhunsko športno zmogljivost – in je tudi izjemen dosežek naših oblikovalcev. Njegova linija je čista in minimalistična. Pa vendar izraža vse kaj drugega kot prilagodljivost. Zadnje luči so vitke, njihova notranjost je oblikovana tridimenzionalno. Vodoravno zasnovane zadnje luči so obkrožene s po 4 LED zavornimi diodami.

Zaradi okrasne letve med zadnjima lučema je zadek na pogled še širši.

Nad njo nameščeni usmernik zraka se pri hitrosti 120 km/h avtomatsko pomakne navzven, da zmanjša vzgon in tako zagotavlja še boljši oprijem.

Na sredino športnega spodnjega dela zadka črne barve je nameščen zaključek izpušne cevi, pri modelu 718 Boxster S pa dvojni zaključek izpušne cevi. Glasen zvok? Se razume.