Porsche Torque Vectoring (PTV)

718 Boxster S

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Opcijski sistem za povečanje vozne dinamike in stabilnosti deluje na osnovi variabilnega porazdeljevanja momenta na zadnji kolesi in mehanske prečne zapore diferenciala na zadnji premi.

Pri dinamični vožnji sistem ob zasuku volana rahlo zavira zadnje kolo na notranji strani ovinka. Zadnje kolo na zunanji strani ovinka tako pridobi večjo pogonsko moč in dodatno vrtilno količino v izbrano smer. Rezultat je neposredno in dinamično krmiljenje pri vožnji skozi ovinek.

Pri majhnih in srednjih hitrostih sistem PTV občutno poveča agilnost in natančnost krmiljenja. Pri pospeševanju iz ovinka mehansko uravnavana prečna zapora diferenciala na zadnji premi dodatno poskrbi za večjo stabilnost in vlečno silo.

In kakšna je pri tem prednost za vas? Visoka stopnja prečnodinamičnega stabiliziranja vozila in odlična vlečna sila. Visoka stopnja agilnosti pri vseh hitrostih – z natančno vodljivostjo in uravnoteženim odzivanjem vozila ob spremembah obremenitve. Kaj še? Izjemno veliko veselja pri vožnji skozi ovinek.