Značaj

718 Boxster S

Značaj

Kaj predstavlja najmočnejši izziv v športu? Zmaga nad vsakdanom.

Premagati vsakdan še nikoli ni bilo tako lahko. Pri tem vam bosta pomagala novi 718 Boxster in 718 Boxster S z novimi 4-valjnimi turbo bokser motorji. Z zavidanja vrednim povečanjem moči do 25 kW (35 KM) in 100 Nm večjim navorom v primerjavi s svojimi predhodniki – pri občutno zmanjšanih vrednostih porabe in emisij.

Motorji poleg tega prepričajo s svojo odzivnostjo in neobičajno širokim razponom navora, ki ga takoj začutite ob vsakem pritisku na pedal za plin. V novem modelu 718 Boxster S je poleg tega uporabljena tudi variabilna turbinska geometrija (VTG). Za še bolj enakomeren razvoj moči.

Izjemno natančen 6-stopenjski ročni menjalnik s kratkimi prestavnimi potmi poskrbi za pristno doživetje vožnje. Z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) je doživetje vožnje še intenzivnejše – z boljšimi vrednostmi na področju pospeševanja in porabe. Presenečeni boste, kolikšno veselje lahko doživite s takšno učinkovitostjo.

Življenje na tribuni za gledalce? Nepredstavljivo.

Življenje se ne odvija v drugi vrsti, ampak v samem središču športa. To ugotovitev še dodatno poudarja novi 718 Boxster – z nezamenljivim zvokom bokser motorja, ki je tako značilen za vozila znamke Porsche. Z novim opcijskim športnim izpušnim sistemom* pa zvok postane še intenzivnejši. Za pozornost vzbujajočo resonanco in jasen zvok športnega avtomobila. Tako kot se to spodobi za vrhunskega športnika.

Razširjeni paket opreme Sport Chrono omogoča še bolj športno nastavitev vozila. Novo je stikalo za izbiro načina vožnje, ki je nameščeno na volanu in s katerim lahko voznik izbira med 4 načini. V kombinaciji s Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) pa gumb SPORT Response poskrbi za maksimalno odzivnost.

Za Boxster S je prvič na voljo športno podvozje PASM, ki je znižano za 20 mm in je del opcijske opreme.

Neposredno, natančno, živahno – novo neposredno krmiljenje. Tudi to je povsem osredotočeno na šport.

Zasnova prostora je velikodušna: z 2 prtljažnikoma. Saj vendar nihče ne trdi, da se je pri športu treba odpovedati udobju.