718 Cayman T

220 kW/300 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

5.1 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Zadnji pogon

Pogon

9,6 - 9,4

l/100 km

218 - 213

g/km

718
718

Porsche 718 Boxster T - Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2,475 mm mm
Dolžina: 4,379 mm mm Višina: 1,276 mm mm
Manual PDK
Moč motorja 220 kW / 300 KM 220 kW / 300 KM
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 5.1 s 4.9 s
Najvišja hitrost 275 km/h 275 km/h
Poraba goriva v l/100 km 9,6 - 9,4 9,1 - 8,9
CO2 emisije v g/km 218 - 213 207 - 202

Porsche 718 Boxster T - Konfingurator

Poiščite model 718 Cayman T

Porsche 718 Boxster T - Lastnosti

Ideja 718 Boxster T in 718 Cayman T

Zares pomembne stvari se ne zgodijo na konferencah in sestankih. Niso iz bitov in bajtov, niti jih ne najdemo na časovnicah ali v novicah. So iz ovinkov in zavojev. Endorfina in adrenalina.

Ideja 718 Boxster T in 718 Cayman T

Zares pomembne stvari se ne zgodijo na konferencah in sestankih. Niso iz bitov in bajtov, niti jih ne najdemo na časovnicah ali v novicah. So iz ovinkov in zavojev. Endorfina in adrenalina. Dolgih voženj naravnost in kratkih prestavnih poti. Kateri je najljubši cilj? To, da ga sploh ni treba imeti. Pot do tja? Smo okrnili na najpomembnejše: v čistokrvnem športnem avtomobilu, v katerem se lahko odklopite s prestavljanjem v višje prestave. To je Porsche, ki potrebuje le prazno cesto in ničesar več. Razen vas, seveda. Dobrodošli v življenju.

Nova 718 Boxster T in 718 Cayman T sta čistokrvna športna avtomobila. Z enim poslanstvom: voziti zaradi vožnje same. Povsem v skladu s črko T za Touring v napisu. Osrednji del: 4-valjni turbo bokser motor z močjo 220 kW (300 KM), ki je nameščen le nekaj centimetrov za voznikom. In njegovo težišče? Nizko. S športnim podvozjem (20 mm nižje) ste bliže cestišču – in še bliže občutku življenja. Glasba, ki vas ob tem spremlja: njegov športni izpušni sistem, ki kar kliče po svobodi.

Nova 718 Boxster T in 718 Cayman T predstavljata spontano priložnost, da zapustite vsakodnevno rutino. Izredno dinamična. Čistih oblik. Avtentična. Porsche Communication Management (PCM)? Bi vas samo odvrnil od užitka v vožnji. Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK)? Lahko – ni pa nujen. Namesto tega: športni sedeži plus, vratne kljuke v obliki zanke, športni volan GT s stikalom za izbiro načina vožnje. To je vse, kar potrebujete, da vam vsakdan ne more več slediti.

Design zunanjosti

Premišljen design pripoveduje zgodbo. Design modelov 718 Boxster T in 718 Cayman T pripoveduje celo dve. Zgodbo o dinamični zgodovini. O osvojenih gorskih dirkah. In nešteto premaganih ovinkih. 

Design zunanjosti

Premišljen design pripoveduje zgodbo. Design modelov 718 Boxster T in 718 Cayman T pripoveduje celo dve. Zgodbo o dinamični zgodovini. O osvojenih gorskih dirkah. In nešteto premaganih ovinkih. Hkrati pa opisuje začetek. Začetek novih potovanj, neodkritih poti in neskončnih možnostih. Skratka, spontan začetek poti – ki se ne zaključi še dolgo časa.

Stranska linija modelov 718 Boxster T in 718 Cayman T je elegantna, dominantna in poudarja koncept sredinsko vgrajenega motorja. Koloteki so veliki ter skupaj z 20-palčnimi platišči Carrera S, lakiranimi s temno sivo barvo, in zunanjima vzvratnima ogledaloma poskrbijo za prefinjen videz obeh modelov. Markanten podpis ob strani: dekorativna črta z napisom "718 Boxster T" oz. "718 Cayman T".

Pogled na sprednji del razkrije jasne in markantne linije, značilne za modela 718. Velike odprtine za dovod zraka poskrbijo za optimalen dovod zraka. Blatniki pa poudarjajo design integriranih biksenonskih glavnih žarometov z dnevnimi LED-lučmi.

Širok zadek nosi napis "718 Boxster T" oz. "718 Cayman T" ahatovo sive barve. Dodatna paša za oči: športni izpušni sistem s sredinsko nameščenima dvojnima zaključkoma izpušne cevi črne barve.

Globok, širok, nizek. Samozavesten. Takšen je. Pravi športni avtomobil. Novi 718 Boxster T ali novi 718 Cayman T. Odločen, da vas izstreli v resnično življenje. Takoj ko zavrtite kontaktni ključ.

Design notranjosti

Feng shui? Hygge? Vse lepo in prav, toda včasih je manj več – več prostora za dihanje. Prav zato je design novih modelov 718 Boxster T in 718 Cayman T osredotočen na 3 stvari: vožnjo, vožnjo in še enkrat vožnjo. 

Design notranjosti

Feng shui? Hygge? Vse lepo in prav, toda včasih je manj več – več prostora za dihanje. Prav zato je design novih modelov 718 Boxster T in 718 Cayman T osredotočen na 3 stvari: vožnjo, vožnjo in še enkrat vožnjo. To pomeni: izjemno ergonomijo, kratke poti med volanom in prestavno ročico ter neposreden dostop do vseh pomembnih funkcij.

Torej, roke na športni volan GT! Na dosegu roke je tudi stikalo za izbiro načina vožnje, s katerim lahko izbirate med različnimi načini vožnje – Normal, SPORT, SPORT PLUS in Individual. Skrajšana prestavna ročica z rdečo prestavno shemo poudarja športni videz notranjosti.

Notranjost: črna in jasna. Na volanu in prestavni ročici: gladko usnje za prijeten oprijem. Na vratih: preproste vratne kljuke v obliki zanke. Design harmonično zaokrožajo okrasne letvice na armaturni plošči in sredinski konzoli, ki so lakirane s črno barvo z visokim sijajem.

Odklop: da. Utrujenost: ne. Za to poskrbijo športni sedeži plus (2-smerno nastavljivi) z višjimi stranicami in sredinskim delom iz kombinacije trpežnih materialov Sport-Tex ali opcijski prilagodljivi športni sedeži plus (18-smerno nastavljivi). Ali je lahko še bolj športen? Seveda. Kot dodatna oprema so na voljo tudi športni školjkasti sedeži ali posebej lahki školjkasti sedeži iz umetne mase, ojačane s karbonskimi vlakni (CFRP). Pri vseh izvedbah sedežev so vzglavniki opremljeni z napisom "718".

 

Z opcijskimi paketi notranje opreme lahko poskrbite za lastne barvne poudarke: s kontrastno srebrno GT, indijsko rdečo, dirkaško rumeno ali kuščarjevo zeleno barvo. Najdete jih na varnostnih pasovih, okrasnih šivih, vratnih kljukah v obliki zanke, napisu "718" na vzglavnikih in šivih ter na napisu Porsche na predpražnikih. Posebnost: tudi okrasni šivi na sredinskem delu sedeža iz kombinacije materialov Sport-Tex s črtastim vzorcem so kontrastne barve.

Po želji lahko notranjost vozila dopolnite tudi z elementi iz alkantare, ki so bili preverjeni že v športnem avtomobilizmu.

718

Motor

Osrednji del vsakega vozila Porsche: motor. Tudi pri novih modelih 718 Boxster T in 718 Cayman T je 2,0-litrski turbo bokser motor nameščen le nekaj centimetrov za vami. Vgrajen je nizko. 

Motor

Osrednji del vsakega vozila Porsche: motor. Tudi pri novih modelih 718 Boxster T in 718 Cayman T je 2,0-litrski turbo bokser motor nameščen le nekaj centimetrov za vami. Vgrajen je nizko. Za optimalno težišče. Z neposrednim vbrizgavanjem bencina (DFI), tehnologijo VarioCam Plus in integriranim sistemom mazanja s suhim karterjem.

Za zmanjšanje emisij trdnih delcev so modeli 718 T opremljeni s filtrom za trdne delce in tako izpolnjujejo zahteve emisijskega standarda Euro 6d-TEMP. Postopek regeneracije filtra za trdne delce poteka samodejno in neopazno. Modeli 718 T z 0 na 100 km/h pospešijo v 5,1 s. Z menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in funkcijo Launch Control pa celo v 4,7 s.

To omogoča motor z močjo 220 kW (300 KM) in največjim navorom 380 Nm, ki je zahvaljujoč turbopolnilniku na voljo od 1.950 pa vse do 4.500 1/min. Pridruži se mu še karakteristika motorja z visokim številom vrtljajev, značilna za športne avtomobile. Povzetek: visok tlak in visoko število vrtljajev ob dobrem doziranju moči. Ter največja hitrost 275 km/h pri 6.500 1/min. Tako hitro si lahko zbistrite misli.

718

Podvozje

Določenih stvari ne more simulirati prav nobena aplikacija. Na primer ostrega ovinka na idealnem poteku poti. 

Podvozje

Določenih stvari ne more simulirati prav nobena aplikacija. Na primer ostrega ovinka na idealnem poteku poti. Prav tukaj, v skrajni točki ovinka, se pokažejo odlike športnega vozila s sredinsko vgrajenim motorjem: nizka masa, nizko težišče na sredini vozila, širok kolotek, dolga medosna razdalja – ter seveda natančno in agilno podvozje.

Športno podvozje PASM

Nova 718 Boxster T in 718 Cayman T sta zahvaljujoč športnemu podvozju PASM popolnoma usklajena s cesto. Karoserija je še 20 mm nižja kot pri osnovnih modelih 718. Sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) – elektronsko nastavljanje sistema blažilnikov – neprekinjeno uravnava moč blaženja za vsako kolo posebej – glede na razmere na cestišču in način vožnje. Sistem PASM ima 2 nastavitvi, ki ju lahko upravljate s tipko v sredinski konzoli. V običajnem načinu je blaženje športno-udobno, v športnem pa športno-togo. Rezultat, ki ga občuti voznik: večja stabilnost vozila, več udobja in več moči.

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Serijski sistem PTV (Porsche Torque Vectoring) povečuje vozno dinamiko in stabilnost. Deluje na osnovi variabilnega porazdeljevanja momenta na zadnji kolesi in mehanske prečne zapore diferenciala na zadnji premi. Pri dinamični vožnji sistem ob zasuku volana rahlo zavira zadnje kolo na notranji strani ovinka. Zadnje kolo na zunanji strani ovinka tako pridobi večjo pogonsko moč in dodatno vrtilno količino v izbrano smer. Za neposredno in dinamično krmiljenje pri vožnji skozi ovinek.

 

Mehansko uravnavana prečna zapora diferenciala na zadnji premi, ki je del sistema PTV, ima asimetričen zaporni učinek. Ta omogoča večjo vlečno silo, npr. pri pospeševanju iz ovinka in na različnih cestnih površinah. Rezultat: visoka stopnja prečnodinamičnega stabiliziranja vozila in odlična vlečna sila. Visoka stopnja agilnosti pri vseh hitrostih – z natančno vodljivostjo in uravnoteženim odzivanjem vozila ob spremembah obremenitve. Ter seveda izjemno veliko veselja pri vožnji skozi ovinek.

Stikalo za izbiro načina vožnje

Preklopite stikalo. Ven iz štirih sten. Na odprte ravnine. In seveda v ovinke. Zahvaljujoč stikalu za izbiro načina vožnje na športnem volanu GT lahko izbirate med štirimi nastavitvami: ...

Stikalo za izbiro načina vožnje

Preklopite stikalo. Ven iz štirih sten. Na odprte ravnine. In seveda v ovinke. Zahvaljujoč stikalu za izbiro načina vožnje na športnem volanu GT lahko izbirate med štirimi nastavitvami: Normal, SPORT, SPORT PLUS in Individual, s katerim lahko vozilo še natančneje prilagodite svojemu osebnemu načinu vožnje.

V načinu SPORT postane elektronsko krmiljenje motorja intenzivnejše, dinamika motorja neposrednejša in aktivira se športni izpušni sistem.

V načinu SPORT PLUS lahko 718 Boxster T in 718 Cayman T razvijeta celoten potencial moči. Motor, podvozje, športni izpušni sistem – vse je 100 % usmerjeno v zmogljivost. Rezultat: še športnejše blaženje in še boljša vozna dinamika.

Način Individual sledi vašemu načinu vožnje: po svojih željah lahko izberete in shranite različne nastavitve vozila. 

Porsche Connect

Iz vsakdana v resnično življenje. Brez e-sporočil, brez klepetov, brez novic. Za vse, ki si tega vseeno želijo, pa novi modeli 718 T omogočajo povezavo z digitalnim svetom in vsemi njegovimi možnostmi. 

Iz vsakdana v resnično življenje. Brez e-sporočil, brez klepetov, brez novic. Za vse, ki si tega vseeno želijo, pa novi modeli 718 T omogočajo povezavo z digitalnim svetom in vsemi njegovimi možnostmi. Včasih je preprosto dovolj, da se le odklopite – v pravem pomenu besede.

Porsche Communication Management (PCM)

Predstavlja osrednjo enoto za upravljanje zvočnih, navigacijskih in komunikacijskih sistemov ter številnih storitev Car Connect, na primer storitve za lociranje vozila s pomočjo pametnega telefona. Na voljo je po želji in brez doplačila.

Navigacija s sistemom Porsche Connect

Zahvaljujoč prometnim informacijam v realnem času vas opcijski navigacijski modul s sistemom Porsche Connect hitreje pripelje na cilj in vam omogoča uporabo številnih storitev Porsche Connect.

Dodatne informacije o različnih storitvah in aplikacijah najdete na www.porsche.com/connect.

Zvočni sistemi

Če ne želite, da za glasbo med vožnjo poskrbi surov zvok športnega izpušnega sistema, imate na voljo zvočni paket plus s 6 zvočniki, ki zagotavljajo, da je zvočna slika popolnoma prilagojena notranjosti vozila.

Zvočni sistemi

Če ne želite, da za glasbo med vožnjo poskrbi surov zvok športnega izpušnega sistema, imate na voljo zvočni paket plus s 6 zvočniki, ki zagotavljajo, da je zvočna slika popolnoma prilagojena notranjosti vozila.

Opcijski zvočni sistem BOSE® Surround Sound je bil razvit posebej za modele 718 in zagotavlja skupno moč 505 W. Vključuje 10 popolnoma aktivnih zvočnikov in ojačevalnih kanalov, vključno s patentiranim, kakovostnim nizkotonskim zvočnikom z močjo 100 W in integriranim v karoserijo vozila.

Predvajanje zvoka na najvišji ravni pa zagotavlja opcijski zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound. V številkah: 12-kanalni ojačevalnik s skupno močjo 821 W, 12 zvočnikov, vklj. z aktivnim globokotonskim zvočnikom in 300 W ojačevalnikom razreda D, več kot 1.340 cm² membranske površine, frekvenčna krivulja od 35 Hz do 20 kHz.

Katalog