Asistenčni sistemi

718 Cayman

Asistenčni sistemi

Tempostat za uravnavanje razdalje, vklj. s funkcijo PAS (Porsche Active Safe)

Opcijsko je na voljo v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in aktivno uravnava hitrost glede na razdaljo do spredaj vozečega vozila. Radarski senzor nadzoruje območje do 200 m na voznem pasu pred vašim vozilom. Ko je tempostat za uravnavanje razdalje aktiviran, je na voljo tudi t. i. inercijska vožnja.

 

Asistenca za menjavo voznega pasu

Nova asistenca za menjavo voznega pasu, ki je del opcijske opreme, s pomočjo radarskih senzorjev nadzoruje mrtvi kot in območje za vozilom. Sistem pri hitrosti nad 15 km/h z optičnim signalom v trikotniku zunanjega vzvratnega ogledala opozarja na vozila, ki se hitro približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu.

 

Parkirna asistenca in kamera za vzvratno vožnjo

Opcijska parkirna asistenca s pomočjo 4 senzorjev, ki so neopazno vgrajeni v zadnjem delu vozila, in z akustičnim signalom opozarja na zaznane ovire.

Opcija: parkirna asistenca s 4 dodatnimi senzorji za sprednji del vozila in kamera za vzvratno vožnjo za natančno parkiranje in manevriranje.

 

Prikaz omejitve hitrosti

Opcijski prikaz omejitve hitrosti na osnovi kamere voznika na zaslonu kombiniranega instrumenta in zaslonu sistema PCM obvešča o omejitvah hitrosti, prepovedih prehitevanja in njihovem prenehanju.