Koncept luči

718 Cayman

Koncept luči

Dež. Megla. Noč. Ne morejo ustaviti pravega športnika. Zato se v vseh modelih 718 uporabljajo biksenonski žarometi z vgrajenimi dnevnimi lučmi z LED-tehnologijo.

Na zadku vozila tridimenzionalen design zadnjih luči in zavornih luči s 4-točkovnim videzom poskrbi za nepozaben vtis. Vse funkcije luči so opremljene z LED-tehnologijo, kar zagotavlja boljšo svetilnost.

Porsche Dynamic Light System (PDLS)
Sistem PDLS (Porsche Dynamic Light System) je na voljo kot dopolnilna oprema, vključno z izrazitimi 4-točkovnimi dnevnimi lučmi, napravo za čiščenje žarometov in dinamičnim uravnavanjem svetlobnega snopa. Dinamična smerna luč glavni žaromet obrača glede na kot zasuka volana in hitrost vožnje v ovinek – za osvetlitev ozkih ovinkov ali pri zavijanju. Na kratko: zapeljete v ovinek, ki je že primerno osvetljen.

Glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System Plus)
Visoka stopnja varnosti v kombinaciji s športnim designom: glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus, so na voljo kot opcijska oprema. LED-tehnologija je učinkovita in ima dolgo življenjsko dobo. Zaradi svetlobe, podobne dnevni, dodatno poskrbi za sproščeno vožnjo. Za optimalno vidljivost poskrbijo integrirane 4-točkovne dnevne luči, naprava za čiščenje žarometov in dinamično uravnavanje svetlobnega snopa.

Posebnost sistema PDLS Plus: dinamični dolgi žarometi. Kamera zaznava svetlobo spredaj in nasproti vozečih vozil. Dinamični dolgi žarometi temu primerno stalno in brezstopenjsko prilagajajo svetlobni snop žarometov. Na ta način lahko že prej opazite potek ceste, pešce ali morebitno nevarnost, ne da bi pri tem ovirali ostale udeležence v prometu.