Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

911 Carrera 4

Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

Optimiran 7-stopenjski menjalnik PDK z ročnim in avtomatskim načinom prestavljanja je na voljo kot del opcijske opreme. Omogoča izjemno hitro prestavljanje brez prekinitve prenosa vlečne sile. In še boljše pospeševanje ter še nižjo porabo goriva.

Novost za modele 911: smer prestavljanja v ročnem načinu je zdaj enaka kot v dirkalnikih in modelih 911 GT3 – nazaj za prestavljanje navzgor, naprej za prestavljanje navzdol. Za občutek vožnje kot na dirkalni stezi.

Prestavno razmerje za prestave od 1 do 6 je športno, pri čemer je največjo hitrost mogoče doseči v 6. prestavi. Prestavno razmerje 7. prestave je usmerjeno predvsem na nižjo porabo.

PDK sestavljata 2 menjalniška sklopa, ki sta vgrajena v skupno ohišje. Dvojna sklopka oba menjalniška sklopa preko 2 ločenih pogonskih gredi izmenično stično povezuje z motorjem. Prenos moči motorja tako poteka preko menjalniškega sklopa in sklopke, medtem ko je naslednja prestava v drugem sklopu že vključena. Pri prestavljanju se ena sklopka odpre, druga pa istočasno zapre. Prestavljanje tako poteka v milisekundah.