Paket Sport Chrono

Porsche 911 Turbo S

Paket Sport Chrono

Adrenalin s pritiskom na gumb, vključno s kurjo poltjo: paket Sport Chrono. Njegove funkcije omogočajo še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. In vas izstrelijo v nove športne sfere.

Na volanu je novo stikalo za izbiro načina, ki ga poznamo iz modela 918 Spyder. Za občutek vožnje kot v dirkalniku.

Izbirate lahko med 4 nastavitvami, ne da bi vam bilo pri tem roke treba povsem odmakniti z volana: Normal, SPORT, SPORT PLUS in Individual, s katerim lahko vozilo še bolj individualno prilagodite svojemu načinu vožnje.

Pri aktiviranem načinu SPORT se na primer pri pospeševanju s polnim plinom za določen čas poveča maksimalni polnilni tlak v spodnjem in srednjem območju števila vrtljajev motorja. Največji navor se v tem času poveča za do 50 Nm. Pri modelih 911 Turbo na 710 Nm, pri modelih 911 Turbo S pa na 750 Nm.

V aktiviranem načinu SPORT PLUS se motor odziva še neposredneje. Menjalnik PDK je sedaj pripravljen na izjemno kratke prestavne čase in optimalne prestavne točke za maksimalno pospeševanje in izjemno aktivno prestavljanje. Sistem Porsche Active Suspension Management (PASM), krmiljenje zadnje preme in sistem Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) poskrbijo za bolj športno blaženje in bolj neposredno krmiljenje pri vožnji skozi ovinke. S tem pa tudi za boljši stik s cestiščem. Sprednji in zadnji usmernik zraka predstavljata sestavni del sistema Porsche Active Aerodynamics (PAA) in sta nameščena v položaju za čim večjo zmogljivost.

Funkcija Launch Control omogoča najboljše pospeševanje pri speljevanju, pravi dirkalni start.

Prvič na voljo za modele 911 Turbo: funkcija SPORT Response. Motor in menjalnik s pomočjo gumba na sredini stikala za izbiro načina pripravite za najhitrejši razvoj moči. To pomeni maksimalno odzivnost za pribl. 20 sekund – na primer pri prehitevanju. Grafični časovnik v kombiniranem instrumentu ponazarja, koliko časa je funkcija še na voljo.