Asistenčni sistemi

911 Turbo

Asistenčni sistemi

Tempostat z uravnavanjem razdalje, vklj. s funkcijo PAS (Porsche Active Safe)

Serijsko v vseh modelih 911 Turbo: tempostat, avtomatsko uravnavanje hitrosti. Za doplačilo je na voljo tempostat z uravnavanjem razdalje. Ta uravnava hitrost glede na razdaljo do spredaj vozečega vozila. Radarski senzor nadzoruje območje do 200 m na voznem pasu pred vašim vozilom. Pri prehitrem približevanju spredaj vozečemu vozilu sistem PAS (Porsche Active Safe) opozori z akustičnim in optičnim signalom. Poleg tega sproži krajši zavorni sunek in po potrebi aktivira t. i. ciljno zaviranje. Pri tem se zaviranje, ki ga sproži voznik, znotraj določenih sistemskih omejitev okrepi do zaviranja s polno močjo.

Asistenca za menjavo voznega pasu

Asistenca za menjavo voznega pasu, ki je del opcijske opreme, s pomočjo radarskih senzorjev nadzoruje mrtvi kot in območje za vozilom. Sistem pri hitrosti nad 15 km/h z optičnim signalom v trikotniku ogledala opozarja na vozila, ki se hitro približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu. Asistenca za menjavo voznega pasu tako izboljša udobje in varnost prav med vožnjo po avtocestah, vendar ne posega v upravljanje vozila in jo je vedno mogoče deaktivirati.

Parkirna asistenca in kamera za vzvratno vožnjo

Vsi modeli 911 Turbo so serijsko opremljeni s parkirno asistenco spredaj in zadaj ter kamero za vzvratno vožnjo. Prekinjeni zvočni signali ponazarjajo oddaljenost do ovire. Opozorilo je zvočno, dodatno pa tudi v optični obliki na osrednjem zaslonu. Kamera za vzvratno vožnjo s prikazom v sistemu PCM poenostavi natančno vzvratno parkiranje in manevriranje.

Prikaz omejitve hitrosti

Prikaz omejitve hitrosti na osnovi kamere voznika na zaslonu kombiniranega instrumenta in zaslonu sistema PCM obvešča o omejitvah hitrosti, prepovedih prehitevanja in njihovem prenehanju.