Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche 911 Turbo

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Vsi modeli 911 Turbo so opremljeni z aktivno aerodinamiko– kombinacijo večstopenjsko nastavljivega sprednjega in zadnjega usmernika zraka. Sprednji usmernik zraka, ki je izdelan iz prožnega, pnevmatsko pomičnega elastomera, in zadnji usmernik zraka se v 3 stopnjah sinhrono pomikata navzven oz. navznoter.

Na prvi stopnji (start) sta sprednji in zadnji usmernik zraka pomaknjena do konca navznoter. Primernost za vsakodnevne vožnje se s tem poveča, saj se zmanjša nevarnost, da bi vozilo nasedlo na dovozih, pragovih ali robnikih. Podaljšan spodnji del odbijača je dobro zaščiten.

Na drugi stopnji (hitrost) sta sprednji in zadnji usmernik zraka od hitrosti 120 km/h naprej delno pomaknjena navzven. To pripomore k večji stabilnosti vozila, manjšemu zračnemu uporu in omogoča večjo končno hitrost.

Tretja stopnja: zmogljivost. Aktivira se z gumbom usmernika zraka ali izbiro načina SPORT PLUS.

Sprednji in zadnji usmernik zraka sta sedaj pomaknjena do konca navzven. Na sprednjem podaljšanem spodnjem delu odbijača je viden napis "turbo" oz. "turbo S". Poleg tega je zadnji usmernik zraka v tem položaju nagnjen za do 15 stopinj. Zahvaljujoč veliki sili odgona na sprednji in zadnji premi lahko vozilo v tem položaju razvije polni zmogljivostni potencial, kot na primer na dirkalni stezi. Sila odgona daje prednost tudi pri zaviranju pri veliki hitrosti.

Porsche Active Aerodynamics (PAA). Idealna kombinacija sistema, primernosti za vsakodnevne vožnje, učinkovitosti in vozne zmogljivosti.