Novi Porsche Communication Management (PCM)

911 Carrera 4

911 Carrera 4 PMC infotainment

Novi Porsche Communication Management (PCM)

Infotainment za novo generacijo: izpopolnjen sistem PCM (Porsche Communication Management), vklj. z navigacijskim modulom s prometnimi informacijami v realnem času predstavlja osrednjo enoto za upravljanje zvočnih, navigacijskih in komunikacijskih sistemov. Serijsko na voljo za vse modele.

Sistem PCM upravljate preko novega 7-palčnega zaslona na večkratni dotik ali z glasovnim upravljanjem. Uporabljate lahko tudi vrtljivi/pritisni gumb. Integrirani senzor približevanja po gibu roke v bližini zaslona prikaže ustrezne menijske vsebine, ki jih lahko nato enostavno upravljate z večdotičnimi gibi. S kakovostno stekleno površino se PCM optično popolnoma zlije s sredinsko konzolo.

Enako preprost za upravljanje: novi navigacijski sistem s podatki o prometu v realnem času. Sistem na osnovi teh informacij ceste na prikazu zemljevida označi zeleno, rumeno ali rdeče – odvisno od prometa. Prometne informacije se stalno posodabljajo, tako da lahko sistem vašo pot po želji dinamično prilagaja.

Infotainment prične delovati takoj, ko naložite in priključite svoj iPhone® ali katero koli drugo avdio enoto. Za to lahko uporabite USB-vmesnik v sredinski konzoli oz. univerzalni avdio vmesnik ali AUX-vhod v predalu na sopotnikovi strani.

iPhone® ali USB-ključ preprosto upravljate s sistemom PCM, opcijskim večfunkcijskim volanom ali glasovnim upravljanjem. Preko USB-priključka lahko poleg tega prenesete tudi podatke iz prikaza zmogljivosti opcijskega paketa Sport Chrono in opcijskega elektronskega tahografa.

Za vaš osebni izbor glasbe so poleg CD-/DVD-pogona dodatno na voljo še interni trdi disk ("jukebox") in dva čitalnika kartic SD. Ko vstavite kartico, lahko svojo glasbo preprosto poslušate preko predvajalnika glasbe v sistemu PCM.

S pripravo za mobilni telefon lahko preko vmesnika Bluetooth® enostavno povežete mobilne telefone s profilom za prostoročno telefoniranje (HFP). Mobilni telefon lahko ostane na svojem mestu. S sistemom PCM lahko upravljate osnovne funkcije mobilnega telefona. GSM-povezava načeloma poteka preko antene mobilnega telefona.

S spletno navigacijo, integrirano v sistem PCM, lahko prometne informacije v svojem vozilu 911 prvič doslej spremljate v realnem času. Tako že pred pričetkom vožnje veste, katerim potem se je bolje izogniti, da boste hitreje prispeli na cilj. Sistem pot med vožnjo izboljšuje z rednim posodabljanjem podatkov o prometu.

Del spletne navigacije sta tudi storitvi Google Street View® in Google Earth®, ki vozniku s 360˚-prikazom in satelitskimi posnetki olajšata orientacijo med vožnjo ali na samem cilju.