Paket Sport Chrono

911 Carrera Cabriolet

911 Carrera Cabriolet Sport Chrono Paket

Paket Sport Chrono

Adrenalin s pritiskom na gumb, vključno s kurjo poltjo: opcijski paket Sport Chrono. Njegove funkcije omogočajo še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. In vas izstrelijo v nove športne sfere.

Na volanu je novo stikalo Mode, ki ga poznamo iz modela 918 Spyder. Za občutek vožnje kot v dirkalniku. Izbirate lahko med 4 nastavitvami, ne da bi vam bilo pri tem roke treba povsem odmakniti z volana: Normal, SPORT, SPORT PLUS in Individual, s katerim lahko vozilo še bolj individualno prilagodite svojemu načinu vožnje.

V aktiviranem načinu SPORT PLUS sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) in – pri S-modelih – opcijski sistem PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) ter opcijsko krmiljenje zadnje preme poskrbijo za bolj športno blaženje in bolj neposredno krmiljenje pri vožnji skozi ovinke. S tem pa tudi za boljši stik s cestiščem.

Paket Sport Chrono v kombinaciji z menjalnikom PDK vključuje še 3 dodatne funkcije. Prva funkcija: Launch Control. Omogoča najboljše pospeševanje pri speljevanju, pravi dirkalni start. Druga funkcija: strategija prestavljanja na dirkalni stezi. Menjalnik PDK je sedaj pripravljen na izjemno kratke prestavne čase in optimalne prestavne točke za maksimalno pospeševanje.

Za brezkompromisno vožnjo na dirkalnih stezah z občutno aktivnim prestavljanjem.

Tretja funkcija – SPORT Response – je popolna novost v modelu 911. Motor in menjalnik s pomočjo gumba na sredini stikala za izbiro načina pripravite za najhitrejši razvoj moči. To pomeni maksimalno odzivnost – za pribl. 20 sekund. Grafični časovnik v kombiniranem instrumentu ponazarja, koliko časa je funkcija še na voljo.

Štoparica v armaturni plošči je del paketa Sport Chrono. Sistem PCM vključuje tudi dodaten prikaz zmogljivosti za pregled, shranjevanje in obdelavo časov krogov ter časov na drugih progah. Prikazuje celoten čas vožnje, prevoženo razdaljo aktualnega kroga, število krogov in dosežene čase posameznih krogov.

Prav tako sestavni del paketa Sport Chrono: dinamični ležaji motorja. Elektronsko krmiljeni sistem v največji možni meri zmanjšuje zaznavna nihanja in vibracije celotnega pogonskega sklopa, predvsem motorja. Povezuje prednosti trdega in mehkega vpetja motorja. Skratka, izboljšuje stabilnost vozila in udobje med vožnjo.

PSM Sport 
Sistem PSM v kombinaciji z opcijskim paketom Sport Chrono vključuje tudi način Sport. Omogoča precej bolj športno vožnjo, sistem PSM pa ostaja aktiven v ozadju. Za še intenzivnejše doživetje vožnje.

Športno podvozje PASM 
Dodatna oprema za S-modele coupéjev in v kombinaciji z 20-palčnimi platišči: športno podvozje PASM.

Karoserija je v primerjavi s podvozjem PASM znižana za še dodatnih 10 mm. Vzmeti so trše in krajše, prečni stabilizatorji na sprednji in zadnji premi pa so še bolj vzvojno togi. Podaljšan spodnji del sprednjega odbijača je zasnovan še športneje, zadnji usmernik zraka pa se pomakne še bolj navzven. To ne poskrbi le za manjši vzgon na sprednji premi, ampak tudi za boljši stik s cestiščem na zadnji premi. Tako izboljšana aerodinamika še dodatno izboljša zmogljivost – ob hkratni izjemno visoki ravni udobja.