Paket Weissach

911 GT2 RS

Paket Weissach GT2 RS

Paket Weissach

Novi 911 GT2 RS je visoko zmogljivostna zver, ki vozniku vzame sapo. Kljub temu pa so naši razvojni inženirji z opcijskim paketom Weissach še povečali intenzivnost, pojavnost in edinstvenost tega izjemnega športnika.

Že ime samo predstavlja obvezo. Vse odkar je bil paket Weissach v podobni obliki prvič na voljo za Porsche 918 Spyder, se ponaša z ekstremno lahko konstrukcijo. In kar največjo podobnostjo s športnim avtomobilizmom.

Videz in lahka konstrukcija tvorita pravo sintezo s posebnim poudarkom na zmanjšanju mase vozila. Paket Weissach bo maso vašega vozila v primerjavi z vozilom 911 GT2 RS s paketom Clubsport zmanjšal za skoraj 30 kg. Prvič v zgodovini serijske proizvodnje vozil so stabilizatorji na sprednji in zadnji premi ter njihovi povezovalni drogovi iz karbona – za izjemno zmogljivost.

Vidna značilnost paketa Weissach je osrednja dekorativna črta na sprednjem pokrovu in strehi iz vidnih karbonskih vlaken – enake barve kot zunanjost vozila. S tem zagotovo poskrbi za značilen videz modela 911 GT2 RS. Jasna, neomajna značilnost zadnjega usmernika zraka: napis "PORSCHE".

Od lahke umetne mase do lahke kovine. Z magnezijevimi kovanimi platišči, lakiranimi z belozlato barvo (s svilenim sijajem), novi 911 GT2 RS s paketom Weissach izgubi pribl. 11,5 kg – in s tem še vidno poudari svojo zunanjo podobo. Dvojna zmaga, če želite.

Lahka konstrukcija notranjosti: privita varnostna kletka je izdelana iz titana in 12 kg lažja od jeklene kletke iz paketa Clubsport. Ultralahki obvolanski prestavni ročici in okrasna obroba na volanu so izdelani iz vidnih karbonskih vlaken.

Ali ni nemogoče uporabiti lahkih materialov za čisto vsak detajl? Ni. Pri iskanju možnosti za dodatno zmanjšanje mase so naši inženirji zmanjšali celo maso talne obloge. Ker vsak gram šteje.