Podvozje

911 GT2 RS

911 GT2 RS Podvozje

Podvozje

Kdor se izogiba soočenju, naj ostane doma. Kdor ne prenaša neizprosnosti, naj vozi drugačen avto. Kdor pa si ne želi le biti v stiku z asfaltom, ampak tudi z endorfini, je na pravem mestu. Nastavitev in sistemi uravnavanja v modelu 911 GT2 RS vas bodo popeljali bliže zapeljivemu športnemu avtomobilu, kot si sploh lahko predstavljate.

Podvozje je temu primerno zasnovano za visoke zahteve v mejnem območju vozne dinamike. V kombinaciji s posebej prilagojenimi elementi podvozja novi 911 GT2 RS zagotavlja izjemno agilnost, visoko stopnjo varnosti v območju velikih hitrosti in izredno stabilno vožnjo.

Sprednja prema ima McPhersonovi vzmetni nogi s pomožnimi vzmetmi in posamično obešenimi kolesi na vzdolžnih in prečnih vodilih. Zadnja prema je zasnovana kot večvodilna prema s pomožnimi vzmetmi in nosilci, izdelanimi po konceptu LSA (lahek, stabilen, agilen).

Višina, previs, kolotek in stabilizatorji so prilagojeni za uporabo na dirkalni stezi. Pri novem 911 GT2 RS so vsi zglobi podvozja zamenjani s krogličnimi – prvič doslej v cestnem vozilu znamke Porsche. Ti zagotavljajo posebej čvrsto pritrditev podvozja na karoserijo. Za natančno, ostro in neposredno vožnjo. In popoln čustveni stik.

Na voljo kot dodatna oprema: sistem nastavljanja višine na sprednji premi sprednji del vozila zviša za pribl. 30 mm – do hitrosti pribl. 50 km/h. S tem se zmanjša nevarnost, da bi nasedli na robnikih, dovozih in uvozih v garaže.