911 Targa 4S

331 kW/450 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

3.8 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Aktivni štirikolesni pogon

Pogon

11,1 - 10,7

l/100 km

253 - 244

g/km

Porsche 911 Targa 4 - Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2,450 mm mm
Dolžina: 4,519 mm mm Višina: 1,300 mm mm
PDK
Moč motorja 331 kW (450 KM)
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 3.8 s
Najvišja hitrost 304 km/h
Poraba goriva v l/100 km 11,1 - 10,7
CO2 emisije v g/km 253 - 244

Konfigurator

Porsche 911 Targa 4S - Lastnosti

Edinstven na svoj način.

Na zunaj 911 Targo zaznamujejo oblikovni elementi modelske generacije 992. V primerjavi s predhodnikom ima novi model spredaj bistveno bolj izrazita kolesna ohišja. Oblika sprednjega pokrova z vtisnjeno poglobitvijo med LED-žarometoma spominja na dizajn prvih generacij modela 911.

Edinstven na svoj način.

Na zunaj 911 Targo zaznamujejo oblikovni elementi modelske generacije 992. V primerjavi s predhodnikom ima novi model spredaj bistveno bolj izrazita kolesna ohišja. Oblika sprednjega pokrova z vtisnjeno poglobitvijo med LED-žarometoma spominja na dizajn prvih generacij modela 911. Na zadku prevladuje širši, variabilno pomični zadnji usmernik zraka in brezšivno integrirani elegantni svetlobni pas. Razen sprednjega dela in zadka je celotna zunanja lupina vozila izdelana iz aluminija.

Notranjost spominja na modele 911 Carrera; pečat ji dajejo čiste in ravne linije armaturne plošče z nazaj zamaknjenim nivojem instrumentov. Tej zasnovi so botrovali modeli 911 iz 70. let prejšnjega stoletja. Poleg dveh značilno Porschejevih, na sredino umeščenih merilnikov vrtljajev, vozniku prikaz informacij razširjata dva tanka zaslona brez okvirja v prosti obliki. Pod 10,9-palčnim osrednjim zaslonom sistema Porsche Communication Management (PCM) je nameščena kompaktna stikalna enota s petimi tipkami za neposreden dostop do najvažnejših avtomobilskih funkcij. PCM med drugim serijsko vključuje spletno navigacijo, ki temelji na inteligenci rojev, in storitve Connect Plus.

Design zunanjosti

Silhueta modela 911 je sinonim za brezčasni design. A istočasno dokazuje, kako sodoben je. Predvsem od zadaj. Zadek je močan, jasen in natančno zaznamovan.

Design zunanjosti

Silhueta modela 911 je sinonim za brezčasni design. A istočasno dokazuje, kako sodoben je. Predvsem od zadaj. Zadek je močan, jasen in natančno zaznamovan. Zadnje steklo se zdi optično podaljšano in skorajda neopazno prehaja v črno mrežo na zadnjem pokrovu. Vanj je vgrajena nova, navpično nameščena tretja zavorna luč. Neposredno pod njo je neprekinjen svetlobni segment – med tridimenzionalno zasnovanimi zadnjimi lučmi z LED-tehnologijo in novim napisom modela svetlo srebrne barve. Spodnji del zadka obdajata nova zaključka izpušnih cevi. Za še posebej atletski videz novega modela 911 poskrbijo različno velika platišča spredaj in zadaj.

Design, ki združuje tradicijo in sodobnost. Poskrbi za več dinamike na cesti. In vzbuja pozornost vseh, ki mu sledijo.

Sprednji del novega modela 911 pripoveduje zgodbo o svoji preteklosti in pri tem razkriva tudi veliko o svoji prihodnosti. Blatnika sta jasno oblikovana ter poudarjata močno obliko in oblikovalski DNK vozila. Nov sprednji pokrov z značilnimi linijami in ravnim zaključkom je poklon modelom 911 prve generacije. Glavni žarometi s 4-točkovnimi dnevnimi LED-lučmi in zasenčenimi žarometi uporabljajo najsodobnejšo LED-tehnologijo. Pod njimi so vgrajeni kamera in senzorji komfortnih in asistenčnih sistemov.

Jasnost zasnove novega modela 911 je mogoče opaziti tudi v detajlih. Oblika novih zunanjih vzvratnih ogledal je izostrena, pomične vratne kljuke pa se zadržano zlivajo s sliko vozila. Zahvaljujoč tem detajlom je 911 še bolj kompakten, izpopolnjen in tehničen.

Design notranjosti

Dober design bi moral biti inovativen. Tehnika tudi. Na novo pot zato stopa tudi notranjost novega modela 911 – spominja se starih odlik, obenem pa ne izključuje novih možnosti.

Design notranjosti

Dober design bi moral biti inovativen. Tehnika tudi. Na novo pot zato stopa tudi notranjost novega modela 911 – spominja se starih odlik, obenem pa ne izključuje novih možnosti.

Notranjost jasno poudarjajo vodoravne linije. Vsi pomembni elementi za upravljanje so razporejeni levo in desno, v neposredni bližini večfunkcijskega športnega volana. Za preprosto upravljanje in s tem popolno osredotočenost na cesto. Neposredno v vidnem polju: kombinirani instrument z analognim merilnikom števila vrtljajev in dvema visokoločljivostnima 7-palčnima zaslonoma. Na virtualnih instrumentih prikazujejo vse bistvene informacije o vozilu. Tik ob njem: 10,9-palčni zaslon na dotik sistema PCM (Porsche Communication Management), vklj.s spletno navigacijo .

Vzpenjajoča se sredinska konzola je ločena od armaturne plošče in, enako kot dekorativni elementi na armaturni plošči in vratnih oblogah, poudarja vodoravno zasnovo notranjosti vozila. Zahvaljujoč konceptu upravljanja Porsche Advanced Cockpit je zdaj opremljena le z nekaj tipkami, nekatere med njimi so občutljive na dotik. Nad njo je 5 tipk, ki so bile zavestno zasnovane kot analogne – za neposreden dostop do bistvenih funkcij pogona in podvozja.

Ko tradicija sreča prihodnost: brez kompromisov, le najboljše iz obeh svetov.

Od intuitivne tehnike do izjemnega udobja. Popolnoma prenovljeni športni sedeži zagotavljajo varno oporo – tudi pri dinamični vožnji skozi ovinke. Večfunkcijski športni volan omogoča preprosto upravljanje funkcij avdio enot, telefona in navigacije. Na dotik takoj zaznate občutek elementov za upravljanje. Vsaka tipka, vsak ročaj, vsaka prezračevalna šoba je bila skrbno premišljena do zadnje podrobnosti in oblikovana, da dosega raven najvišje kakovosti.

Občutek kakovosti poudarjajo dekorativni elementi Diamar temno ali svetlo (dodatna oprema) srebrne barve oz. dekorativni elementi iz krtačenega aluminija ali karbonskih vlaken športnega videza. Za doplačilo so na voljo tudi druge vrste usnja in dekorativnih elementov.

Zmogljivost

Vedno znova se govori o tem, da je potencial bokser motorja izčrpan. Naši inženirji pa se temu le smejijo – in dokazujejo nasprotno. Moč in učinkovitost bokser motorjev sta se v novem modelu 911 ponovno povečali. 

Zmogljivost

Za izrazito moč skrbi 3-litrski 6-valjni bokser motor z biturbinskim polnjenjem: 911 Targa 4 razvije zdaj moč 283 kW (385 KM) in z opcijskim paketom Sport Chrono iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 4,2 sekunde – desetinko hitreje kot doslej. Pogonski agregat modela 911 Targa 4S razvije nazivno moč 331 kW (450 KM) in v enakih pogojih doseže hitrost 100 km/h v 3,6 sekunde – štiri desetinke hitreje kot predhodnik. Najvišja hitrost modela 911 Targa 4 znaša 289 km/h (plus dva km/h), modela 911 Targa 4S pa 304 km/h (plus tri km/h). 

Podvozje

Izboljšana zmogljivost novih modelov s štirikolesnim pogonom je povezana z izpopolnjenimi lastnostmi gonila sprednje preme.

Podvozje

Izboljšana zmogljivost novih modelov s štirikolesnim pogonom je povezana z izpopolnjenimi lastnostmi gonila sprednje preme. Tekočinsko hlajeno enoto, sestavljeno iz sklopke in diferenciala, odlikujejo ojačane lamele sklopke, ki poskrbijo za večjo obremenljivost in robustnost. Povečanje nastavnih momentov na sklopki izboljšuje njeno natančnost nastavljanja in s tem delovanje dodatnega pogona prek sprednje preme. V seštevku izpopolnjeno gonilo sprednje preme s sistemom PTM (Porsche Traction Management) v vseh razmerah na cesti skrbi za še boljšo vlečno silo.

Paket Sport Chrono

Naša zgodovina športnega avtomobilizma lepo prikazuje našo obsedenost z najboljšimi voznimi časi in njihovim natančnim merjenjem. 

Paket Sport Chrono

Naša zgodovina športnega avtomobilizma lepo prikazuje našo obsedenost z najboljšimi voznimi časi in njihovim natančnim merjenjem. Rezultat: paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina in aplikacijo Porsche Track Precision. Za še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. Da bi dosegli svoj najboljši osebni čas.

S stikalom za izbiro načina vožnje, vklj. z gumbom SPORT Response na volanu, lahko izbirate med 5 različnimi voznimi načini: "Normal", "SPORT" in "SPORT PLUS". Poleg sodita še način "Individual" in novi način "WET", ki je vozniku v pomoč pri vožnji po mokrem cestišču. Motor in menjalnik s pomočjo funkcije SPORT Response poskrbita za čim hitrejši razvoj moči. Rezultat: maksimalna odzivnost – za pribl. 20 sekund.

Paket Sport Chrono vključuje tudi aplikacijo Porsche Track Precision, s katero je mogoče meriti in upravljati čase krogov in podatke o vožnji. Za natančen prikaz, kako izgleda vaš nov najboljši osebni čas.

911

Luči in asistenčni sistemi

Redko razkošje dandanes: imeti čas, da se osredotočite izključno na tisto, kar je neposredno pred vami. Na naslednji ovinek, na primer. Zato vam novi 911 ponuja številne asistenčne sisteme, ki vam omogočajo, da ostanete zvesti sami sebi. 

Luči in asistenčni sistemi

Redko razkošje dandanes: imeti čas, da se osredotočite izključno na tisto, kar je neposredno pred vami. Na naslednji ovinek, na primer. Zato vam novi 911 ponuja številne asistenčne sisteme, ki vam omogočajo, da ostanete zvesti sami sebi. Na primer: asistenca za opozarjanje in zaviranje ali novi način WET¹⁾ – sistem za zaznavanje mokrega cestišča, ki je vozniku v pomoč pri vožnji po mokrem. Po želji so na voljo tudi drugi asistenčni sistemi, kot je npr. tempostat z uravnavanjem razdalje ali parkirna asistenca, vklj. s sistemom Surround View. Za občutno večjo varnost in boljši občutek vožnje. Ter še več svobode med vožnjo.

Glavni žarometi novih modelov 911 Carrera S so v celoti opremljeni z najsodobnejšo LED-tehnologijo. Za hitro odzivnost in precej boljšo svetilnost. Nezamenljiva značilnost znamke Porsche: 4-točkovne dnevne luči in zasenčeni žarometi. Opcijsko so na voljo matrični glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) in asistenco za dolga žarometa. Zahvaljujoč 84 ločeno krmiljenim LED-diodam se svetlobni snop optimalno prilagaja vsaki vozni situaciji. Tako ne boste več slepili voznikov pred vami ali na sosednjem voznem pasu, medtem ko bo območje med vami in okoli vas še naprej osvetljeno v celoti.

Vse nove modele 911 Carrera S odlikujejo novi svetlobni segment in tridimenzionalno zasnovane zadnje luči. Vse funkcije uporabljajo najsodobnejšo LED-tehnologijo. Še ena novost: nova oblika in položaj tretje zavorne luči.

Udobje

Ali se visoka stopnja športnosti in udobja izključujeta? Nikakor ne. 911 Targa  je vedno združeval oboje – tako, kot to zna le 911. 

Udobje

Ali se visoka stopnja športnosti in udobja izključujeta? Nikakor ne. 911 je vedno združeval oboje – tako, kot to zna le 911. Poleg tega navdušuje z izjemno ergonomijo in kakovostnimi materiali v notranjosti vozila. Ter številno drugo dodatno in dopolnilno opremo, s katero je mogoče individualno dvigniti raven udobja in športnosti.

Športni sedeži plus, ki so na voljo za doplačilo, zagotavljajo še boljšo stransko oporo pri dinamični vožnji. 2-conska avtomatska klimatska naprava ustvarja prijetno ozračje v vsaki vozni situaciji. Nov opcijski ionizator pa boljšo kakovost zraka v notranjosti vozila.

Sistem Porsche Communication Management (PCM) predstavlja osrednjo enoto za upravljanje avdio enot, navigacije, komunikacijskih funkcij in številnih asistenčnih sistemov. Opcijski zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound pa zagotavlja predvajanje zvoka na najvišji ravni – za vaš individualen seznam glasbenih posnetkov.

Porsche Connect

Vsak dan je treba kar čim bolj izkoristiti. Pri tem vam je v pomoč Porsche Connect. Predstavlja idealno izhodišče vsakega potovanja – in vseh vaših ciljev.

Porsche Connect

Vsak dan je treba kar čim bolj izkoristiti. Pri tem vam je v pomoč Porsche Connect. Predstavlja idealno izhodišče vsakega potovanja – in vseh vaših ciljev.

Z novimi uporabnimi storitvami in aplikacijo Porsche Connect. S pametnim telefonom lahko svoje cilje in koledar sinhronizirate s svojim vozilom Porsche, z aktualnimi prometnimi informacijami načrtujete potovanja in uporabljate glasbene storitve. Naj vas vaš Porsche vodi do cilja, obvešča in zabava. S paketom storitve Navigacija in Infotainment še hitreje dosežete cilj – zahvaljujoč izračunavanju poti z aktualnimi spletnimi zemljevidi. Z uporabo funkcije prepoznavanja govora lahko enostavno prikličete informacije, kot je npr. vreme v ciljnem kraju, in predvajate najnovejše novice iz sveta gospodarstva, politike ali športa.

Dodatne informacije o storitvah in aplikacijah Porsche Connect najdete na www.porsche.com/connect.

Porsche Exclusive

Predstavljajte si, da bi bilo vse mogoče. Lahko bi sestavili športno vozilo svojih sanj. Brez omejitev. Z bogatim izborom ...

Porsche Exclusive

Predstavljajte si, da bi bilo vse mogoče. Lahko bi sestavili športno vozilo svojih sanj. Brez omejitev. Z bogatim izborom barv in materialov. Z izrazito osebnostjo in povečano zmogljivostjo. Z zakladom izkušenj, ki segajo daleč nazaj.

Izpolnjujemo vaše želje – že dolga leta. Na osnovi dolge tradicije. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. Do leta 1986 smo to še imenovali Program posebnih želja (Sonderwunschprogramm), danes pa ga imenujemo Ekskluzivna manufaktura Porsche (Porsche Exclusive Manufaktur). Filozofija je ostala enaka: ljubimo detajle. Verjamemo v unikat in poskrbimo, da postane resničnost. Kos za kosom. Odtenek za odtenkom. Na osnovi izkušenj. Na osnovi strokovnega znanja. Z močjo domišljije – in močjo rok.

Dodajte še vi svojemu vozilu Porsche nekaj, zaradi česar bo nezamenljiv: osebnost. Z individualnostjo, detajli in ročnim delom.