Macan S

260 kW/354 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

5.3 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Aktivni štirikolesni pogon

Pogon

11,8 - 10,7

l/100 km

267 - 243

g/km

Macan
Macan

Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2807 mm
Dolžina: 4696 mm Višina: 1795 mm
PDK
Moč motorja 354 KM/260 kW
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 5.1 s
Najvišja hitrost 254 km/h
Poraba goriva v l/100 km 11,8 - 10,7
CO2 emisije v g/km 267 - 243

Barve in platišča

Lastnosti

Ideja Macan

Tistemu, ki za seboj raje pušča svoje lastne sledi, ni treba slediti tistim, ki jih puščajo drugi. Tako in nič drugače razmišljamo o vozilih, ki jih imenujemo kompaktni...

Ideja Macan

Tistemu, ki za seboj raje pušča svoje lastne sledi, ni treba slediti tistim, ki jih puščajo drugi. Tako in nič drugače razmišljamo o vozilih, ki jih imenujemo kompaktni športni terenci: 5 vrat, 5 sedežev, štirikolesni pogon – in seveda višji položaj sedenja. Se vam ne zdi, da nekaj manjka?

Nekaj, kar bi vdihnilo življenje. Kar bi omogočilo, da bi začutili cesto povsem od blizu. Kar bi nam poklonilo intenziven užitek v vožnji. In veliko prostora za hobije, prosti čas in šport. Vendar brez kompromisov. Kompakten, osredotočen in intenziven, vendar še vedno izjemno močan. Primeren za vsakodnevne vožnje, vendar nikoli vsakdanji.

Na osnovi teh meril smo izdelali vozilo Macan. V 5 različnih izvedbah. Vsaka od njih je športno vozilo. Vsaka je nezamenljiva v svojem segmentu. Vsaka je pravi Porsche – od designa, vozne dinamike pa vse do opreme. Vse od dinamičnega osnovnega modela do zelo športne S-izvedbe in zmogljivejšega GTS-modela, od učinkovitega maratonca z dizelskim motorjem pa vse do izvedbe s turbo motorjem, ki v svojem razredu postavlja merila zmogljivosti.

Vsi modeli Macan so razviti, testirani in izdelani v skladu s filozofijo znamke Porsche. V praksi to pomeni, da športnost z dirkalne steze prenašamo v vaše vsakodnevno življenje. Naredimo jih kar najbolj učinkovite. Seveda prav tako varne in udobne. Nič ni ostalo nepreizkušeno. Vse dokler naši inženirji niso dosegli svojega visoko zastavljenega razvojnega cilja: izdelati prvo športno vozilo med kompaktnimi športnimi terenci.

Macan – izdelan za intenzivno življenje, v katerem je stalno prisotna neizmerna želja po vznemirljivih doživetjih. Življenje, v katerem novi izzivi predstavljajo stalno pogonsko moč. Izdelan za življenje, ki ne dovoli, da bi ga ovirale navade in običaji. In je zaradi tega avtentičen. Neposreden in intimen.

Športni avtomobil pač. Takšen, ki nam tudi v vsakodnevnem življenju daje tisto, kar iščemo: občutek, da smo živi.

Macan. Intenzivno Porsche.

Design zunanjosti

Porsche Macan s svojim dinamičnim videzom dokazuje, da je pravi športni avtomobil. Predvsem je športen njegov prenovljen zadnji del....

Design zunanjosti

Porsche Macan s svojim dinamičnim videzom dokazuje, da je pravi športni avtomobil. Predvsem je športen njegov prenovljen zadnji del. Enako kot markantna črta pod lastnoročnim podpisom, tudi nov značilni svetlobni segment zadnjih luči poudarja napis Porsche. Pri tem ga tako funkcionalno kot tudi optično dopolnjujeta novi 4-točkovni zavorni luči.

Široki ramenski liniji nad zadnjima kolesoma spominjata na 911. Obenem pa vizualno poskrbita, da se lega novega Macana na cesti zdi še bolj suverena.

Tudi stranska linija je značilno Porschejevska. Izgleda, kot da je vsaka posamezna mišica napeta do skrajnosti – kot divja zver, ki je pripravljena na skok. Strešna linija se zadaj kupejevsko strmo spušča navzdol. Tako nastane značilna oblika športnega avtomobila, ki obljublja odlične aerodinamične lastnosti. Naši oblikovalci jo imenujejo Porsche flyline.

 

Design notranjosti

Lovite doživetje za doživetjem. Pri tem pa želite seveda ohraniti nadzor nad dogajanjem. Športna sprednja sedeža dajeta občutek, značilen za Macan...

Design notranjosti

Lovite doživetje za doživetjem. Pri tem pa želite seveda ohraniti nadzor nad dogajanjem. Športna sprednja sedeža dajeta občutek, značilen za Macan: ste sicer nekoliko višje nad cestiščem, vendar ste z njim zelo tesno povezani.

Kot proizvajalec športnih avtomobilov zelo dobro vemo, da morata voznik in vozilo tvoriti celoto. Zato ne le, da sedite v vozilu Macan, arhitektura notranjosti vas preprosto integrira v vozilo.

Zaradi tridimenzionalne razporeditve elementov za upravljanje imate občutek, kot da sedite v pilotski kabini. Posebej kratka je pot od serijskega večfunkcijskega volana do izbirne ročice menjalnika z dvojno sklopko (PDK) ter najpomembnejših funkcij vozila – z naprej vzpenjajočo se sredinsko konzolo, značilno za športne avtomobile. Kontaktna ključavnica je na levi strani – tipično za Porsche.

Posebnost, na katero smo še posebej ponosni, predstavlja nov 10,9-palčni zaslon na dotik sistema PCM (Porsche Communication Management). Njegov novi design nudi polno visoko ločljivost (full HD) in začetni zaslon, ki ga je mogoče prilagoditi po meri. Nova, intuitivna zasnova menijev omogoča zelo hiter dostop do najpomembnejših funkcij.

Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

Serijska oprema za modele Macan: 7-stopenjski menjalnik PDK z ročnim in avtomatskim načinom prestavljanja. Za izjemno hitro prestavljanje...

Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

Serijska oprema za modele Macan: 7-stopenjski menjalnik PDK z ročnim in avtomatskim načinom prestavljanja. Za izjemno hitro prestavljanje brez prekinitve vlečne sile. In visoko stopnjo vozne dinamike in učinkovitosti.

Princip delovanja menjalnika PDK: pri vključeni prestavi je naslednja prestava že predhodno izbrana. Prestavljanje tako poteka v milisekundah.

Avtomatska izbira prestave načeloma poteka tako, da optimira porabo goriva. PDK na ta način ne omogoča le športnega, agilnega občutka vožnje, temveč tudi boljšo učinkovitost.

Imate raje ročno prestavljanje? To poteka s pomočjo obvolanskih prestavnih ročic na serijskem večfunkcijskem športnem volanu ali z izbirno ročico menjalnika PDK.

V kombinaciji z opcijskim paketom Sport Chrono se čas prestavljanja še skrajša, sam postopek pa postane športnejši. Poleg tega so na voljo tudi druge strategije prestavljanja – za brezkompromisen užitek v vožnji.

Porsche Traction Management (PTM)

Soodgovoren za izjemno vozno dinamiko novega vozila Macan: aktivni štirikolesni pogon PTM (Porsche Traction Management). Sistem vključuje elektronsko...

Porsche Traction Management (PTM)

Soodgovoren za izjemno vozno dinamiko novega vozila Macan: aktivni štirikolesni pogon PTM (Porsche Traction Management). Sistem vključuje elektronsko uravnavano lamelno sklopko, ki je krmiljena preko krmilnih polj, avtomatski zavorni diferencial (ABD) in regulacijo zdrsa pogonskih koles (ASR). Elektronsko krmiljena lamelna sklopka krmili porazdeljevanje pogonske moči med zadnjo in sprednjo premo. Pogoji vožnje so pod stalnim nadzorom, kar omogoča natančno in zelo hitro odzivanje na različne vozne situacije.

Senzorji med drugim kontinuirano nadzorujejo število vrtljajev vseh 4 koles, vzdolžne in prečne pospeške vozila ter kot zasuka volana. Če se npr. med pospeševanjem zadnji kolesi zavrtita v prazno, se z močnejšim posegom lamelne sklopke več pogonske moči preusmeri naprej. Poleg tega ASR zmanjšuje vrtenje koles v prazno. Pri vožnji skozi ovinke se na sprednji kolesi prenaša toliko pogonske moči, da je doseženo optimalno bočno vodenje.

Na kratko: PTM prenaša visoko stopnjo športnosti vozila Macan na cesto. Tako za volanom zelo dobro občutite, kako je, če vozite pravo športno vozilo: vlečna sila, varnost med vožnjo, odlično krmiljenje, izjemna vodljivost in seveda visoka stopnja dinamike, značilna za vsa vozila znamke Porsche.

VarioCam Plus

VarioCam S pomočjo popolnoma variabilnega krilnega nastavnika lahko v vseh modelih Macan z bencinskim motorjem brezstopenjsko nastavljate sesalno in izpušno odmično gred. 

VarioCam Plus

VarioCam
S pomočjo popolnoma variabilnega krilnega nastavnika lahko v vseh modelih Macan z bencinskim motorjem brezstopenjsko nastavljate sesalno in izpušno odmično gred. Zagotavlja visoko specifično moč in velik navor – že v območju nizkega števila vrtljajev motorja. In predvsem nižjo porabo goriva in manjše emisije izpušnih plinov.

VarioCam Plus
Modeli Macan Turbo, Macan GTS in Macan S s 6-valjnimi biturbo motorji so dodatno opremljeni s tehnologijo VarioCam Plus. S tem sistemom se spremeni tudi hod sesalnih ventilov. Rezultat: spontano pospeševanje in miren tek motorja.

Ukrepi za povečanje učinkovitosti

Funkcija auto start-stop Funkcija auto start-stop izključi motor že, ko se npr. približujete semaforju, kar znižuje porabo goriva.

Ukrepi za povečanje učinkovitosti

Funkcija auto start-stop
Funkcija auto start-stop izključi motor že, ko se npr. približujete semaforju, kar znižuje porabo goriva.
Serijsko v vseh modelih Macan.

Inercijska vožnja
Vozilo za dodaten prihranek goriva v določenih voznih situacijah omogoča t. i. inercijsko vožnjo, pri kateri se prekine povezava med motorjem in sklopko ter s tem prepreči zaviranje. Vozilo lahko optimalno izkoristi svojo kinetično energijo in prevozi daljšo pot, kar občutno zmanjša porabo goriva. Brez kakršnega koli vpliva na udobje ali športnost vozila.
Serijsko v vseh modelih Macan.

Toplotni management
Hlajenje motorja ob hladnem zagonu najprej ne deluje, tako da motor hitreje doseže svojo optimalno delovno temperaturo. Tako lahko že zelo zgodaj deluje zelo učinkovito in tako porabi manj goriva.

Aktivna aerodinamika
Žaluzija hladilnika odpre lopute za hladen zrak samo, če je to potrebno. Kadar je potreba po hlajenju nizka – npr. med sproščeno vožnjo – se žaluzija hladilnika zapre. Tako se izboljša aerodinamika – in poraba goriva se zniža. Če je potrebna višja zmogljivost, npr. med dinamično vožnjo, se lopute za hladen zrak odprejo, tako da je na voljo dovolj velika količina zraka za hlajenje – za večjo zmogljivost.

Rekuperacija električnega omrežja vozila
Za povečanje učinkovitosti se električno omrežje v modelih Macan po potrebi polni v fazah zaviranja z motorjem. To zmanjšuje porabo goriva, obenem pa je v fazah pospeševanja na voljo polna moč motorja z notranjim zgorevanjem. Vi pri tem razen optimirane zmogljivosti in navora ob nižji porabi in manjših emisijah CO2 ne boste opazili ničesar.

Športna zaključka izpušne cevi

Za vaše vozilo sta kot del opcijske opreme na voljo športna zaključka izpušne cevi. 2 dvojna zaključka izpušne cevi z edinstvenim...

Športna zaključka izpušne cevi

Za vaše vozilo sta kot del opcijske opreme na voljo športna zaključka izpušne cevi. 2 dvojna zaključka izpušne cevi z edinstvenim designom sta izdelana iz kromiranega legiranega jekla z videzom visokega sijaja. Na voljo sta tudi v kromirani izvedbi črne barve. Njun videz predstavlja nezamenljiv izraz športnosti.

Del serijske opreme za model Macan GTS in sestavni del paketa zunanje opreme Turbo. Opcijsko je na voljo za vse modele.

Zračno vzmetenje

Za visoko stopnjo udobja in odlično vozno dinamiko je na voljo opcijsko zračno vzmetenje, vključno s sistemom PASM. Podvozje vozila je...

Zračno vzmetenje

Za visoko stopnjo udobja in odlično vozno dinamiko je na voljo opcijsko zračno vzmetenje, vključno s sistemom PASM. Podvozje vozila je v primerjavi s športnim podvozjem znižano za 15 mm. Macan GTS je v primerjavi z modelom Macan S z zračnim vzmetenjem nižji za 10 mm. Rezultat: velik razpon udobja med vožnjo in vozne dinamike. Uravnavanje višine podvozja skrbi za konstantno lego vozila.

Odmik od tal je po želji mogoče nastavljati v 3 stopnjah: terenski nivo, normalni nivo in nizki nivo. Če izberete terenski nivo, je vozilo 40 mm višje od normalnega nivoja, pri nizkem nivoju pa 10 mm nižje. Praktičen: nivo za nalaganje. Pri izbranem normalnem nivoju se samo zadek vozila zniža za 40 mm, kar omogoča enostavnejše nalaganje prtljage. Upravljanju funkcije poteka s tipko v prtljažniku.

Porsche Active Suspension Management (PASM)

PASM je elektronski sistem za uravnavanje blaženja, ki aktivno in neprekinjeno uravnava moč blaženja glede na razmere...

Porsche Active Suspension Management (PASM)

PASM je elektronski sistem za uravnavanje blaženja, ki aktivno in neprekinjeno uravnava moč blaženja glede na razmere na cestišču in način vožnje. Pri zelo dinamičnem načinu vožnje z močnim pospeševanjem in zaviranjem ali med terensko vožnjo običajno prihaja do opaznega nagibanja karoserije. V takšnih situacijah jih sistem PASM zmanjša. Izbirate lahko med 3 programi: "Comfort", "SPORT" in "SPORT PLUS".

Sistem PASM je vključen ves čas. Avtomatsko se prilagaja posamezni vozni situaciji. Tako izboljša vozno stabilnost in udobje.

Za modele Macan S, Macan S Diesel in Macan je na voljo kot del opcijske opreme.

Funkcije za terensko vožnjo

Tipka OFF-ROAD Ali se želite voziti po cestah, ki to sploh niso? S pomočjo tipke v sredinski konzoli lahko v svojem vozilu Macan izberete način OFFROAD. 

Funkcije za terensko vožnjo

Tipka OFF-ROAD
Ali se želite voziti po cestah, ki to sploh niso? S pomočjo tipke v sredinski konzoli lahko v svojem vozilu Macan izberete način OFFROAD. Vsi ustrezni sistemi preklopijo na program za terensko vožnjo, ki je osredotočen na vlečno silo. Opcijsko zračno vzmetenje s sistemom PASM avtomatsko preklopi na terenski nivo. Tudi opcijski sistem PTV Plus (Porsche Torque Vectoring Plus) in serijski PSM (Porsche Stability Management) se optimalno prilagodita terenski vožnji in tako izboljšata vodljivost vozila in varnost.
Poleg tega lahko serijski PTM pogonsko moč popolnoma variabilno – po potrebi tudi do 100 % – porazdeljuje med sprednjo in zadnjo premo, kar zagotavlja občutno več vlečne sile in varnosti med vožnjo.

Porsche Hill Control (PHC)
S tipko v sredinski konzoli aktivirate sistem PHC, asistenco za nadzorovani spust, ki ohranja konstantno hitrost pri vožnji navzdol. Hitrost lahko nastavljate v območju med 3 in 30 km/h.

Porsche Macan zadnji sedeži

Porsche Rear Seat Entertainment Plus

Velik kino v drugi vrsti: novi sistem Porsche Rear Seat Entertainment Plus je posebej zasnovan za izpolnjevanje visokih zahtev v vašem vozilu Macan. 

Porsche Rear Seat Entertainment Plus

Velik kino v drugi vrsti: novi sistem Porsche Rear Seat Entertainment Plus je posebej zasnovan za izpolnjevanje visokih zahtev v vašem vozilu Macan. 2 visokoločljivostna 10,1-palčna barvna TFT-zaslona na dotik, ki sta pritrjena na naslonjali sprednjih sedežev, z integriranim DVD-pogonom, 2 USB-vmesnikoma, vmesnikom za SD-kartice, HDMI-vmesnikom in internim bliskovnim pomnilnikom s kapaciteto 32 GB vam odpirata vrata v razburljiv svet zabave. Med vožnjo lahko tudi brskate po internetu*.

14 zvočnikov, vklj. z aktivnim globokotonskim in osrednjim zvočnikom ter 14-kanalnim ojačevalnikom s skupno močjo 665 W, ponuja impresivno doživetje zvoka.

* Internetno povezavo lahko vzpostavite preko brezžičnega internetnega dostopa opcijskega modula Connect Plus ali z uporabo pametnega telefona oz. tabličnega računalnika kot dostopne točke (deljenje mobilnega interneta).

Sound Package Plus

Sound Package Plus zagotavlja odličen zvok: 10 zvočnikov z močjo 150 W. 

Sound Package Plus

Sound Package Plus zagotavlja odličen zvok: 10 zvočnikov z močjo 150 W. Z ojačevalnikom, integriranim v sistem PCM, se zvočna slika v notranjosti vozila optimalno prilagodi vozniku in sovozniku.

Porsche Macan Bose zvočniki

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound

Sistem je optimalno prilagojen modelom Macan. 14 zvočnikov, vklj. z globokotonskim in osrednjim zvočnikom ter 14-kanalnim ojačevalnikom ...

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound

Sistem je optimalno prilagojen modelom Macan. 14 zvočnikov, vklj. z globokotonskim in osrednjim zvočnikom ter 14-kanalnim ojačevalnikom s skupno močjo 665 W, ponuja impresivno doživetje zvoka.

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound v kombinaciji z novim sistemom PCM (Porsche Communication Management) omogoča predvajanje avdio DVD-jev – in s tem odličen zvočni spekter digitalnih posnetkov v tehniki 5.1. Predvajati je seveda mogoče tudi enote, kot so CD- ali MP3-predvajalniki – v stereo tehniki. In po pritisku na gumb v načinu prostorskega zvoka.

Sistem za kompenzacijo hrupa s pomočjo mikrofona stalno meri hrup v notranjosti vozila in predvajanje glasbe avtomatsko prilagaja tako, da vzdržuje stalno raven zvoka.

Serijsko na voljo za Macan Turbo. Opcijsko na voljo za vse ostale modele Macan.

Porsche Macan Burmester ozvočenje

Zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound

Kot proizvajalci športnih avtomobilov radi premikamo meje – tudi zvočne. Dokaz: vozilu Macan optimalno prilagojen zvočni sistem Burmester® ...

Zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound

Kot proizvajalci športnih avtomobilov radi premikamo meje – tudi zvočne. Dokaz: vozilu Macan optimalno prilagojen zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound. Zvočne valove spreminja v enkratno čutno doživetje – in glasbo v ekskluzivno doživetje zvoka.

Zvočni sistem, ki ga je razvil Burmester® – eden najbolj uveljavljenih ponudnikov vrhunske avdio opreme na svetu – je na voljo kot del opcijske opreme.

Uporabljene tehnologije: na visoki ravni vrhunskih zvočnih sistemov, ki jih ponuja Burmester®. Najsodobnejše in prvič v vozilu tega razreda. Ekstravaganca: brezkompromisna. Izdelava: odlična.

Zvok: fenomenalen. Odličnost sistema je rezultat neštetih podrobnosti – in enega cilja: popoln zvok.

Že številke zvenijo impresivno: 16-kanalni ojačevalnik s skupno močjo več kot 1.000 W, 16 zvočnikov, vklj. z aktivnim globokotonskim zvočnikom in 300 W ojačevalnikom razreda D, več kot 2.400 cm2 membranske površine, frekvenčna krivulja od 30 Hz do 20 kHz.

Uporabljena tehnologija frekvenčne kretnice je skorajda nespremenjeno prevzeta iz vrhunske palete zvočnih sistemov Burmester®. Analogni in digitalni filtri so bili optimalno prilagojeni posebnemu mestu vgradnje in uglašeni za dolgo poslušanje. Tračni visokotonski zvočniki zagotavljajo razpoznavno, jasno in nepopačeno predvajanje visokih tonov z odlično zvočno stabilnostjo.

Elegantno jasen design z galvaniziranimi obrobami in napisi Burmester ® na izbranih zvočnikih tudi optično poudarjajo ekskluzivnost zvočnih sistemov Burmester® High-End Surround Sound. Brezkompromisno razkošje zvoka in designa.

Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Novi Porsche Communication Management (PCM)

Sistem PCM (Porsche Communication Management) predstavlja osrednjo enoto za upravljanje avdio enot, navigacije in komunikacijskih funkcij.

Novi Porsche Communication Management (PCM)

Sistem PCM (Porsche Communication Management) predstavlja osrednjo enoto za upravljanje avdio enot, navigacije in komunikacijskih funkcij.

Sistem PCM upravljate preko novega 7-palčnega zaslona na večkratni dotik. Integrirani senzor približevanja po gibu roke v bližini zaslona prikaže ustrezne menijske vsebine, ki jih lahko nato enostavno upravljate z večdotičnimi gibi.

Infotainment prične delovati takoj, ko naložite in priključite vaš iPhone® ali katero koli drugo avdio enoto. Za to lahko uporabite USB-vmesnik v sredinski konzoli oz. univerzalni avdio vmesnik ali AUX-vhod v sovoznikovem predalu.

Za vaš osebni izbor glasbe so poleg CD-/DVD-predvajalnika dodatno na voljo še interni trdi disk ("jukebox") in dva čitalnika kartic SD. Ko vstavite kartico, lahko svojo glasbo preprosto poslušate preko predvajalnika glasbe v sistemu PCM.

S pripravo za prenosni telefon lahko preko vmesnika Bluetooth® enostavno povežete mobilne telefone s profilom za prostoročno telefoniranje (HFP). Mobilni telefon lahko ostane na svojem mestu.

Informacije o tem, katere funkcije in storitve, ki so navedene tukaj in v poglavju "Avdio in komunikacija", so razpoložljive v vaši državi in za vaš model Porsche, so na voljo v aplikaciji Porsche Car Configurator ali v Porsche Centru Ljubljana.

Telefonski modul

Telefonski modul vam omogoča preprosto upravljanje in izboljšano kakovost zvoka. SIM-kartico lahko vstavite neposredno v čitalnik SIM-kartic, ki je ...

Telefonski modul

Telefonski modul vam omogoča preprosto upravljanje in izboljšano kakovost zvoka. SIM-kartico lahko vstavite neposredno v čitalnik SIM-kartic, ki je integriran v sistemu PCM, in telefonirate s pomočjo priprave za prostoročno telefoniranje. Ali pa se odločite za še preprostejši način: preko Bluetooth® povezave vašega mobilnega telefona.

Informacije o tem, katere funkcije in storitve, ki so navedene tukaj in v poglavju "Avdio in komunikacija", so razpoložljive v vaši državi in za vaš model Porsche, so na voljo v aplikaciji Porsche Car Configurator ali v Porsche Centru Ljubljana.

Porsche Connect

Naše življenje je vsestransko – in vznemirljivo. Vedno smo na poti. In želimo vedeti, kaj se dogaja okoli nas...

Brezžični internetni dostop

Naše življenje je vsestransko – in vznemirljivo. Vedno smo na poti. In želimo vedeti, kaj se dogaja okoli nas. Za še večjo povezanost z naslednjo pustolovščino poskrbi nov 10,9-palčni zaslon na dotik s polno visoko ločljivostjo (full HD). Upravljanje začetnega zaslona, ki ga je mogoče prilagajati po meri, je intuitivno.

S serijskim spletnim navigacijskim sistemom boste svoje naslednje doživetje dosegli še hitreje. Connect Plus vam je pri tem v pomoč s prometnimi informacijami v realnem času in s spletnimi posodobitvami kartografskega gradiva. V aplikaciji Porsche Connect lahko določite svoj želeni cilj in ga pošljete v vozilo Macan – obenem pa poiščete še prosto parkirno mesto.

Kaj ne sme manjkati na poti? Lasten seznam glasbenih posnetkov, seveda: s funkcijo pretakanja glasbe v aplikaciji Porsche Connect.

Porsche Exclusive

Naše bogate izkušnje segajo daleč nazaj. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. 

Porsche Exclusive

Naše bogate izkušnje segajo daleč nazaj. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. Do leta 1986 smo to še imenovali Program posebnih želja (Sonderwunschprogramm), danes pa ga imenujemo Ekskluzivna manufaktura Porsche (Porsche Exclusive Manufaktur). Filozofija je ostala. Roko na srce.

Radi imamo to, kar počnemo. Radi imamo svoje delo. Z enako pozornostjo se posvečamo vsakemu šivu, vsakemu kvadratnemu centimetru usnja, vsakemu še tako majhnemu detajlu. Tako oživljamo sanje. In tako ustvarjamo unikate. Iz tovarne.

Seveda je vse to mogoče le z izvirnostjo, inspiracijo in navdušenjem – in vse se začne že pri posvetovanju. Ker imamo vedno pred seboj le eno: vaše želje. Uresničujemo jih z mirnostjo in skrbnostjo – z natančnim delom rok in kakovostnimi materiali, kot je usnje, alcantara®, karbon, plemeniti les ali aluminij.

Vaša dodana vrednost? Produkt na osnovi predanosti in ročne izdelave. Ali z drugimi besedami: produkt, ki združuje športnost, udobje, design in osebni okus. Torej vozilo znamke Porsche z vašim podpisom.

Ponujamo vam številne možnosti individualizacije: optično in tehnično. Za zunanjost in notranjost vozila. Vse od posamezne spremembe do obsežnih modifikacij.

Porsche Tequipment

S posebej za vaše vozilo Macan izdelanimi produkti, ki so del programa Porsche Tequipment, lahko svoje vozilo oblikujete povsem

Porsche Tequipment

S posebej za vaše vozilo Macan izdelanimi produkti, ki so del programa Porsche Tequipment, lahko svoje vozilo oblikujete povsem v skladu z vašimi željami. Za produkte iz programa Porsche Tequipment že od vsega začetka veljajo enake smernice kot za vozila: razvoj, testiranja in kontrola v razvojnem centru v Weissachu.

S strani istih inženirjev in oblikovalcev znamke Porsche, ki ustvarjajo tudi vozila. Zasnovani so z vidika celotnega vozila in so natančno prilagojeni vašemu vozilu znamke Porsche. In garancija? Ostaja veljavna v celoti. Ne glede na to, s katerimi produkti iz programa Tequipment vam bo vaš partner Porsche opremil izbrano vozilo.

Cenik in katalogi

Personalizacija in storitve

Porsche Exclusive

Porsche Tequipment

Porsche servis

Porsche Driver's Selection