Design notranjosti

Macan Turbo

Design notranjsoti

Kot proizvajalci športnih avtomobilov zelo dobro vemo, da morata voznik in vozilo tvoriti celoto. Zato ne le, da sedite v vozilu Macan, arhitektura notranjosti vas preprosto integrira v vozilo. Zaradi tridimenzionalne razporeditve elementov za upravljanje imate občutek, kot da bi sedeli v pilotski kabini. Športni sprednji sedeži dajejo občutek, značilen za Macan: ste sicer nekoliko višje nad cestiščem, vendar ste z njim zelo tesno povezani.

Ta občutek lahko doživljate še bolj ekskluzivno – z novim paketom notranje opreme, ki je na voljo le za model Macan Turbo in vključuje 2 kontrastni barvi: rodijevo srebrno in granatno rdečo. Občudujoče poglede vzbuja tudi črna usnjena oprema z alcantaro® na sredinskem delu sedežev, naslonu za roke v sredinski konzoli in naslonih za roke v vratih. Varnostni pasovi na sprednjih in zunanjih zadnjih sedežih, merilnik števila vrtljajev motorja, okrasni šivi ter vezen napis "turbo" na vzglavnikih so kontrastne barve. To še dodatno ponazarja, da Macan Turbo nima le odlične lege na cesti, ampak uteleša tudi izbrano ekskluzivnost.

Izjemna športnost je stvar notranje odločitve, kar dokazuje novi paket notranje opreme GTS – na voljo ekskluzivno za model Macan GTS. Šivi in pasovi, merilnik števila vrtljajev motorja ter napis "GTS" so karminsko rdeče ali rodijevo srebrne barve, zaradi česar ima notranjost še bolj dinamičen pridih. Tudi deli serijske opreme iz alcantare® poudarjajo športne gene modela Macan GTS.

Vedno na očeh: design armaturne plošče vključuje 3 okrogle instrumente. 3 okrogli instrumenti – kot v klasičnem športnem avtomobilu. Sem spada tudi sredinsko nameščen merilnik števila vrtljajev motorja. Desno: 4,8-palčni barvni zaslon, ki med drugim prikazuje informacije in številne nove funkcije novega sistema PCM (Porsche Communication Management).

V smeri naprej vzpenjajoča se sredinska konzola zagotavlja, da je pot med volanom in izbirno ročico menjalnika PDK ter do najpomembnejših funkcij vozila zelo kratka. Kontaktna ključavnica je na levi strani – tipično za Porsche.

Večfunkcijski 3-kraki športni volan sledi designu vozila 918 Spyder – in načelu iz sveta športnega avtomobilizma: roke vedno ostanejo na volanu. Z obema obvolanskima prestavnima ročicama je prestavljanje ergonomsko, športno in hitro.

Zvočni in navigacijski sistemi izpolnjujejo zahteve ergonomske zasnove. Opremljeni so z visokoločljivostnim barvnim zaslonom na dotik in tako zagotavljajo intuitivno in enostavno upravljanje.

Trodelno nastavljiva zadnja sedežna klop – deljiva v razmerju 40 : 20 : 40 – omogoča, da vozilo Macan popolnoma prilagodite svojim potrebam.

Kar zadeva prilagajanje: s pomočjo bogate opcijske opreme lahko notranjost vozila še dodatno individualizirate. Paleta materialov in dekorativnih elementov sega vse od klasičnih pa do športnih. Če si želite ekskluzivno notranjost, se lahko odločite za usnjene obloge ali za dekorativne elemente iz temnega orehovega koreninskega lesa. Za ambient s športnim poudarkom so na voljo alcantara®, karbon ali krtačeni aluminij. Pri individualni opremi vozila Macan upoštevajte, da omejitev ni.