Design zunanjosti

Macan Turbo

Design zunanjosti

Že obraz vseh modelov Macan izdaja izrazito športne gene svoje dedne linije. Tako kot značilni sprednji žarometi, ki so spuščeni v pokrov motornega prostora. Velike in mogočne odprtine za dovajanje zraka na podaljšanem spodnjem delu sprednjega odbijača samo čakajo na to, da bi vsrkale življenje. Vsako sekundo posebej.

Pokrov motornega prostora sega do kolesnih ohišij. Tako je sprednji del na pogled širok in močan. Spominja na legendarni Porsche 917, ki je na začetku 70-ih let prejšnjega stoletja dosegel neštete zmage – npr. na 24-urni dirki Le Mansa, kjer je dolgih 39 let branil rekord prevožene razdalje.

Stranska linija: tipična za Porsche. Izgleda, kot da je vsaka posamezna mišica napeta do skrajnosti – kot divja zver, ki je pripravljena na skok. Strešna linija se zadaj strmo spušča navzdol. Tako nastane značilna oblika športnega avtomobila, ki obljublja odlične aerodinamične lastnosti. Naši oblikovalci jo imenujejo Porsche flyline.

Posebnost vozila Macan predstavljajo stranske letve. Vozilu dajejo športen poudarek, pri obliki pa se zgledujejo po vozilu 918 Spyder. Vrata se tako zdijo ožja, boki pa občutno vitkejši in bolj športni. Izbirate lahko med naslednjimi barvami: matirano črna, vulkansko črna ali izbrana barva laka zunanjosti vozila. Če želite vozilu dodati še poseben pridih ekskluzivnosti, se lahko odločite za letve iz karbonskih vlaken. V paketu zunanje opreme Turbo exklusiv pa so na voljo črne barve z visokim sijajem.

Na vozilu Macan so optično privlačna tudi platišča z velikostjo do 21 palcev. Kateri model Macan stoji pred vami, lahko prepoznate po zavornih čeljustih: črne so na voljo pri modelu Macan, srebrne pri modelu S in rdeče pri modelih GTS in Turbo. Tipično za Porsche.

Zadek razkriva Porschejev klasični design športnih avtomobilov: zgoraj je vitek in se razširi v široka ramena nad zadnjimi kolesi – kot poklon modelu 911. Design vrat prtljažnika daje celotnemu zadnjemu delu vozila izjemno harmonično obliko. Za vse modele Macan je na voljo funkcija avtomatskega odpiranja in zapiranja vrat prtljažnika, kar omogoča enostavno upravljanje. Vitke zadnje LED-luči imajo tridimenzionalno obliko. To jim daje posebno globino – vam pa zagotavlja vzbujanje pozornosti. Na splošno deluje Macan široko, globoko – in zelo blizu cestišča – tako, kot se za pravi Porsche spodobi. Navsezadnje vas mora dobro natrenirano telo prepričati tudi od zadaj.

Naši inženirji so seveda poskrbeli za to, da je tudi v notranjosti vozila Macan mogoče zaznati intenziven pridih športnosti.