Drugi asistenčni sistemi

Macan Turbo

Drugi asistenčni sistemi

Asistenca za menjavo voznega pasu
Asistenca za menjavo voznega pasu nadzoruje območje za vozilom in mrtvi kot. Sistem v hitrostnem območju od 30 km/h do 250 km/h z optičnim signalom v zunanjih ogledalih opozori na vozila, ki se hitro približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu. Asistenca za menjavo voznega pasu tako izboljša udobje in varnost prav med vožnjo po avtocestah, vendar ne posega v upravljanje vozila in jo je mogoče kadar koli deaktivirati.
Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje
Asistenca za ohranjanje smeri vožnje uporablja kamero na sprednjem delu vozila, ki zaznava omejitvene črte na vozišču. Če obstaja nevarnost, da bo vozilo prevozilo eno od omejitvenih črt, sistem vozilo samostojno usmeri na sredino voznega pasu. Takšno korekcijo sproži rahel krmilni impulz. Seveda lahko kadar koli posežete v postopek. V določenih pogojih, npr. v slabem vremenu, funkcija morda ni aktivna.
Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Opozorilo za nenamerno zapustitev voznega pasu
Kamera v ohišju notranjega vzvratnega ogledala nadzoruje vozni pas pred vozilom. Če se vozilo približuje omejitveni črti in obstaja nevarnost, da bo zapustilo vozni pas, vi pa niste vključili smernika, vas sistem na to opozori z opozorilnim signalom.
Serijsko v vseh modelih Macan.

Prikaz omejitve hitrosti
Prikaz omejitve hitrosti vas obvešča o omejitvah hitrosti ter o prepovedi prehitevanja in njenem prenehanju, ki jih beleži kamera. Informacije so prikazane na TFT-zaslonu kombiniranega instrumenta in na zaslonu sistema PCM. Če sistem katerega od prometnih znakov ne prepozna, npr. v primeru močnega dežja ali teme, se avtomatsko prikaže omejitev hitrosti, ki je shranjena v navigacijskem modulu. Vaša prednost: bolje se lahko osredotočite na promet.
Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

ParkAssistent
ParkAssistent opozarja na zaznane ovire v območju pred in za vozilom. Senzorji sistema so neopazno vgrajeni v sprednji in zadnji odbijač. Opozorilo je zvočno, dodatno pa tudi v optični obliki s shematskim prikazom vozila s ptičje perspektive na osrednjem zaslonu. Omogoča grafičen prikaz razdalje do ovir.
Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Kamera za vzvratno vožnjo
Kamera za vzvratno vožnjo poenostavi natančno vzvratno parkiranje in manevriranje ter pomaga pri priklopu prikolice. Pri tem so v pomoč slika kamere in dinamične vodilne črte na zaslonu sistema PCM, ki prikazujejo predvideno smer vozila in aktualni položaj volana.
Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Surround View
Sistem Surround View s 4 kamerami v sprednjem in zadnjem delu vozila ter v zunanjih vzvratnih ogledalih ustvari celotno sliko vozila in njegove neposredne okolice. Voznik lahko v sistemu PCM izbira med prikazom iz ptičje perspektive, prikazom stranskega dela in prikazom z vogala. Opcijsko na voljo za vse modele Macan.

Zaščita pred krajo
Vsi modeli Macan so opremljeni z blokado zagona motorja. Deluje na osnovi primerjave podatkov na ključu in v elektroniki vozila. Če je identifikacija pravilna, elektronika motorja dovoli njegov zagon. Modeli Macan so lahko opcijsko opremljeni z alarmno napravo, ki vključuje ultrazvočni nadzor notranjosti vozila. Macan Turbo je serijsko opremljen z alarmno napravo, ki jo lahko za doplačilo dopolnite z ultrazvočnim nadzorom notranjosti vozila. Varnostni sistem nadzoruje vsa 4 vrata, pokrov motornega prostora, celotna vrata prtljažnika, notranjost vozila, območje kontaktne ključavnice in prikolico (če je priključena).