Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Macan Turbo

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Kdor izdeluje športne avtomobile, ljubi ovinke. Uspeva nam, da z našimi tehnologijami vedno znova vnašamo še dodaten ogenj v razmerje. PTV Plus je opcijski sistem za povečanje vozne dinamike in stabilnosti.

Deluje na osnovi variabilnega porazdeljevanja momenta na zadnji kolesi in elektronsko uravnavane prečne zapore diferenciala na zadnji premi. Pri zasuku volana sistem glede na situacijo rahlo zavira zadnje kolo na notranji strani ovinka. Zadnje kolo na zunanji strani ovinka tako pridobi večjo pogonsko moč in dodatno vrtilno količino v izbrano smer. Rezultat: neposredno in dinamično krmiljenje ter izjemno veliko veselja pri vožnji skozi ovinek.

Pri majhnih in srednjih hitrostih sistem PTV Plus občutno poveča agilnost in natančnost krmiljenja. Pri velikih hitrostih, hitri vožnji skozi ovinke in vrtenju koles v prazno elektronsko uravnavana prečna zapora diferenciala na zadnji premi dodatno zagotavlja še večjo stabilnost vozila. Sistem svoje prednosti glede stabilnosti pokaže tudi na različnih površinah cestišča ter na mokrem ali zasneženem cestišču.

Opcijsko na voljo za vse modele Macan.