Zasnova notranjosti

Macan Turbo

Zasnova notranjosti

5 vrat. 5 sedežev. Odlična praktičnost za vsakodnevne vožnje – in višji položaj sedenja. To lahko pričakujete od športnega terenskega vozila. In kaj lahko pričakujete od vozila znamke Porsche: občutek športnega avtomobila.

Vstopite – kontaktna ključavnica je na levi strani. Tipično za Porsche, že od leta 1948 naprej. Stara tradicija športnega avtomobilizma.

Zasnova notranjosti vozila vas odlično vključi v vozilo. K temu prispevata npr. 3-dimenzionalna razporeditev elementov za upravljanje ali vzpenjajoča se sredinska konzola s tipkami za upravljanje najpomembnejših komfortnih funkcij. Posnema vozilo Carrera GT. Tako se sedi v športnem avtomobilu.

Idealno se prilega rokam: večfunkcijski športni volan z designom volana iz vozila 918 Spyder. Sledi naprednemu videzu z odlično ergonomijo. Obvolanski prestavni ročici in dodatne večfunkcijske tipke za telefon, radio in potovalni računalnik ponujajo visoko raven uporabniškega udobja. Volan je za doplačilo lahko tudi ogrevan.

Tudi 3 okrogli instrumenti odražajo gene športnega avtomobila. Merilnik števila vrtljajev motorja je – kot se za športni avtomobil spodobi – nameščen na sredini. Tako imate med vožnjo pregled nad vsem, kar je bistveno – poleg tega pa ste vedno obveščeni o vsem, kar je pomembno.

Na primer preko visokoločljivostnega 4,8-palčnega barvnega zaslona v kombiniranem instrumentu, ki prikazuje sporočila potovalnega računalnika ali zemljevid navigacijskega sistema – v kombinaciji z novim sistemom PCM z opcijskim navigacijskim modulom.

Sedeži nudijo športno oporo in visoko raven sedežnega udobja. Če je vozilo opremljeno s paketom opreme Driver Memory oz. Comfort Memory, je mogoče shraniti individualne nastavitve sedeža, volana in zunanjih vzvratnih ogledal. Vozilo se vam nato avtomatsko prilagodi. Ekskluzivni 8-smerno nastavljivi športni sedeži v modelu Macan GTS ponujajo vznemirljiv občutek sedenja, ki je značilen za športne avtomobile. Paša za oči: izvezeni napisi "GTS" na vzglavnikih. Še ekskluzivnejši: paket notranje opreme Turbo, ki vključuje popolnoma usnjeno notranjo opremo črne barve in določene elemente iz alcantare® ter izvezen napis "turbo" in kontrastne elemente.

Uporaba materialov visoke kakovosti (npr. usnja) vnaša ekskluzivnost v vsakdanje življenje. V modelu Macan Turbo so prilagodljivi športni sedeži z 18-smerno nastavitvijo v celoti oblazinjeni z usnjem. Po želji lahko tudi ostale elemente vašega vozila Macan oplemenitite z ekskluzivnimi materiali, kot so alcantara®, usnje, les, karbon ali aluminij.

Serijsko so vozila opremljena s 3-consko avtomatsko klimatsko napravo ter centralnim zaklepanjem z daljinskim upravljanjem in funkcijo komfortnega zapiranja.

Vsi elementi za upravljanje so načeloma ergonosko razporejeni, kar omogoča hitro upravljanje želenih funkcij.

Prav tako praktične: odlagalne površine – tudi za velike steklenice – v sprednjih in zadnjih vratih.

Velik prtljažnik ponuja prostornino 500 litrov. Zadnja klop je deljiva v razmerju 40 : 20 : 40. Če je popolnoma poklopljena, je na voljo prostornina 1.500 litrov.