Zavore

Macan Turbo

Zavore

Pri nas veljajo visoki standardi tudi na področju zmogljivosti zavor. Zavorni sistemi so prilagojeni velikim zmogljivostim in so zaradi tega veliki.

Modeli Macan imajo spredaj 6-batne aluminijaste toge zavorne čeljusti v izvedbi "monobloc". Zavorni koluti so notranje hlajeni. Za konstantno visoko zavorno moč tudi pri daljšem zaviranju.

Da ustrezajo zmogljivosti modelov Macan, so na sprednjo premo nameščeni zavorni koluti s premerom do 360 mm.

Zavorne čeljusti modela Macan so črne barve. Modela Macan S Diesel in Macan S imata srebrne, Macan Turbo in Macan GTS pa rdeče zavorne čeljusti.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Svoje vozilo Macan lahko opcijsko opremite s keramičnim zavornim sistemom PCCB, ki je bil preizkušen na dirkalnih stezah.

Naluknjani keramični zavorni koluti imajo spredaj premer 396 mm in debelino 38 mm, zadaj pa premer 370 mm in debelino 30 mm.

Majhno toplotno raztezanje preprečuje deformacije pri veliki obremenitvi. Poleg tega so keramični zavorni koluti odporni proti koroziji in imajo boljšo zvočno izolacijo.

Ključna prednost: zavorni koluti so za približno 50 % lažji od kolutov iz sive litine s podobno zasnovo in primerljivo velikostjo. To se pozitivno odraža pri vozni zmogljivosti in porabi, predvsem pa zmanjšuje nevzmetene in rotacijske mase. Za izboljšano vodljivost, boljši oprijem ter izboljšano vozno in kotalno udobje.

Opcijsko na voljo za Macan Turbo, Macan GTS, Macan S Diesel in Macan S.