Novi Macan

180 kW / 245 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

6.7 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Na vsa kolesa

Pogon

8.1

l/100 km

185

g/km

Macan
Macan

Tehnični podatki

Macan
Medosna razdalja: 2,807 mm
Dolžina: 4,696 mm Višina: 1,624 mm
PDK
Moč motorja 180 kW / 245 KM
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 6.7 s (paket Sport Chrono Package 6.5 s)
Najvišja hitrost 225 km/h
Poraba goriva v l/100 km 8.1 l/100 km
CO2 emisije v g/km 185 g/km

Barve in platišča

Lastnosti

Ideja Macan.

Dokazali smo, da si ne pustimo ukazovati. Ne sledimo trendom. Ampak raje pišemo svoje pustolovske zgodbe. 

Ideja Macan.

Dokazali smo, da si ne pustimo ukazovati. Ne sledimo trendom. Ampak raje pišemo svoje pustolovske zgodbe. In kako so vanje vpleteni kompaktni SUV, športnost, design in primernost za vsakodnevno rabo? V obliki novega vozila Porsche Macan.

Design zunanjosti

Porsche Macan s svojim dinamičnim videzom dokazuje, da je pravi športni avtomobil. Predvsem je športen njegov prenovljen zadnji del. 

Design zunanjosti

Porsche Macan s svojim dinamičnim videzom dokazuje, da je pravi športni avtomobil. Predvsem je športen njegov prenovljen zadnji del. Enako kot markantna črta pod lastnoročnim podpisom, tudi nov značilni svetlobni segment zadnjih luči poudarja napis Porsche. Pri tem ga tako funkcionalno kot tudi optično dopolnjujeta novi 4-točkovni zavorni luči.

Široki ramenski liniji nad zadnjima kolesoma spominjata na 911. Obenem pa vizualno poskrbita, da se lega novega Macana na cesti zdi še bolj suverena.

Tudi stranska linija je značilno Porschejevska. Izgleda, kot da je vsaka posamezna mišica napeta do skrajnosti – kot divja zver, ki je pripravljena na skok. Strešna linija se zadaj kupejevsko strmo spušča navzdol. Tako nastane značilna oblika športnega avtomobila, ki obljublja odlične aerodinamične lastnosti. Naši oblikovalci jo imenujejo Porsche flyline.

Macan

Design notranjosti

Lovite doživetje za doživetjem. Pri tem pa želite seveda ohraniti nadzor nad dogajanjem. Športna sprednja sedeža dajeta občutek, značilen za Macan: ste sicer nekoliko višje nad cestiščem, vendar ste z njim zelo tesno povezani.

Lovite doživetje za doživetjem. Pri tem pa želite seveda ohraniti nadzor nad dogajanjem. Športna sprednja sedeža dajeta občutek, značilen za Macan: ste sicer nekoliko višje nad cestiščem, vendar ste z njim zelo tesno povezani.

Kot proizvajalec športnih avtomobilov zelo dobro vemo, da morata voznik in vozilo tvoriti celoto. Zato ne le, da sedite v vozilu Macan, arhitektura notranjosti vas preprosto integrira v vozilo.

Zaradi tridimenzionalne razporeditve elementov za upravljanje imate občutek, kot da sedite v pilotski kabini. Posebej kratka je pot od serijskega večfunkcijskega volana do izbirne ročice menjalnika z dvojno sklopko (PDK) ter najpomembnejših funkcij vozila – z naprej vzpenjajočo se sredinsko konzolo, značilno za športne avtomobile. Kontaktna ključavnica je na levi strani – tipično za Porsche.

Posebnost, na katero smo še posebej ponosni, predstavlja nov 10,9-palčni zaslon na dotik sistema PCM (Porsche Communication Management). Njegov novi design nudi polno visoko ločljivost (full HD) in začetni zaslon, ki ga je mogoče prilagoditi po meri. Nova, intuitivna zasnova menijev omogoča zelo hiter dostop do najpomembnejših funkcij.

Zmogljivost in vodljivost

Že dolgo ne gre več le za mobilnost. Ne vozimo se samo, da bi nekam prišli. Na poti iz A v B je mogoče odkriti še veliko stvari. In jih doživeti. 

Zmogljivost in vodljivost

Že dolgo ne gre več le za mobilnost. Ne vozimo se samo, da bi nekam prišli. Na poti iz A v B je mogoče odkriti še veliko stvari. In jih doživeti. Vsako sekundo želimo čutiti, da je naše življenje dinamično. Na cesti. V našem športnem avtomobilu.

Pri tem pa je vedno v središču popolna zmogljivost. Kar je od pravega športnega avtomobila tudi za pričakovati.

Porsche pa kljub temu prinaša več kot le moč. Na primer aktivni sistem štirikolesnega pogona PTM (Porsche Traction Management): vlečna sila, varnost med vožnjo, izjemno krmiljenje in odlična vodljivost so jasen odraz inženirske dovršenosti znamke Porsche.

In udobje? Ni v primerjavi s športnostjo in nadzorom v ničemer prikrajšano. Opcijsko zračno vzmetenje zagotavlja konstantno lego vozila – na vseh podlagah. Sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) poleg tega aktivno in neprekinjeno uravnava moč blaženja. Za vsako kolo posebej. In rezultat? Še več udobja in športnosti – na vseh sedežih.

Udobje

Vožnja s športnim avtomobilom je za nas intenzivno doživetje, ki ga zaznavamo z vsemi svojimi čuti. Toda endorfin se ne sprošča le z močjo in adrenalinom. Notranjost novega Macana za občutke sreče poskrbi že ob vstopu v vozilo.

Udobje

Vožnja s športnim avtomobilom je za nas intenzivno doživetje, ki ga zaznavamo z vsemi svojimi čuti. Toda endorfin se ne sprošča le z močjo in adrenalinom. Notranjost novega Macana za občutke sreče poskrbi že ob vstopu v vozilo.

Na primer z opcijskim vrhunskim usnjenim oblazinjenjem. Ali z vzpenjajočo se sredinsko konzolo poleg opcijskega večfunkcijskega športnega volana GT, ki daje občutek pravega športnega avtomobila.

Novi Macan razvaja tudi vaša ušesa: z opcijskim športnim izpušnim sistemom postane tipičen zvok Porscheja še mogočnejši. Kar zadeva užitek ob poslušanju glasbe: za modele Macan sta opcijsko na voljo zvočna sistema BOSE® Surround Sound in Burmester® High-End Surround Sound.

In ko si med temi doživetji želite zares zadihati, imate na voljo serijsko 3-consko avtomatsko klimatsko napravo. Novost predstavlja opcijski ionizator – za boljšo kakovost zraka, ki poskrbi za prijetno počutje potnikov.

Porsche Connect

Naše življenje je vsestransko – in vznemirljivo. Vedno smo na poti. In želimo vedeti, kaj se dogaja okoli nas. 

Porsche Connect

Naše življenje je vsestransko – in vznemirljivo. Vedno smo na poti. In želimo vedeti, kaj se dogaja okoli nas. Za še večjo povezanost z naslednjo pustolovščino poskrbi nov 10,9-palčni zaslon na dotik s polno visoko ločljivostjo (full HD). Upravljanje začetnega zaslona, ki ga je mogoče prilagajati po meri, je intuitivno.

S serijskim spletnim navigacijskim sistemom boste svoje naslednje doživetje dosegli še hitreje. Connect Plus vam je pri tem v pomoč s prometnimi informacijami v realnem času in s spletnimi posodobitvami kartografskega gradiva. V aplikaciji Porsche Connect lahko določite svoj želeni cilj in ga pošljete v vozilo Macan – obenem pa poiščete še prosto parkirno mesto.

Kaj ne sme manjkati na poti? Lasten seznam glasbenih posnetkov, seveda: s funkcijo pretakanja glasbe v aplikaciji Porsche Connect.