Design zunanjosti

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Design zunanjosti

Pričnimo tam, kjer Porsche vedno pritegne največ pozornosti: zadaj. Zadnji del je širok in jasnih oblik, vse linije poudarjajo vodoravno zasnovo vozila. Na novo zasnovana in višja strešna linija se spušča navzdol, velika zadnja stranska stekla pa se koničasto zaključujejo. Potniki imajo v zadnjem delu kljub temu veliko prostora za vstopanje v vozilo. Športni avtomobil: oster, agilen, sodoben.

Posebnost predstavlja prilagodljiv strešni usmernik zraka nad velikim zadnjim steklom. Pri veliki hitrosti zmanjšuje vzgon na zadnji premi ter zagotavlja izvrstno vozno stabilnost, visoko zmogljivost in izjemen užitek v vožnji.

Pozornost vzbujajo svetlobni segment zadaj ter tridimenzionalno zasnovane zadnje luči z LED-tehnologijo in 4-točkovnimi zavornimi lučmi. Za trendovski izgled Panamere Turbo Sport Turismo poskrbita markantna dvojna zaključka izpušne cevi, značilna za izvedbe z oznako Turbo. S-modeli so opremljeni z okroglima dvojnima zaključkoma izpušne cevi, modeli Panamera 4 pa s po enim zaključkom na levi in desni strani.

Da se design in primernost za vsakodnevne vožnje ne izključujeta, dokazujejo tudi velika vrata in nizek rob prtljažnika, ki omogočajo, da v svojo Panamero Sport Turismo in v svoje življenje vključujete tudi povsem nevsakdanje stvari. Predvsem zahvaljujoč izjemni prostornini prtljažnika, ki v tem športnem avtomobilu znaša do 1.390 litrov.

Zadnji del športnega avtomobila zaznamuje njegova športnost. Sprednji in stranski del pa razkrivata eleganco vozila in potek linij.

S tega vidika sorazmerja novih modelov Panamere Sport Turismo izražajo predvsem eno: Porsche. Pozornost vzbujajo jasni robovi luči, močne mišice in izostrena silhueta športnega avtomobila.

Medosna razdalja je dolga, previs spredaj je razmeroma kratek, kar le še poudari dinamičen videz. Stranski del je močneje skulpturiran, s čimer poskrbi za značilen Porschejevski pas in lahkotnost vozila.

Posebnost novega modela Panamera Turbo Sport Turismo: stranske odprtine za odvod zraka v sprednjih blatnikih so enake barve kot vozilo. Skupaj s samostojnim sprednjim delom z značilnimi sprednjimi lučmi poudarjajo dominanten videz Panamere Turbo Sport Turismo.

Prepoznavna značilnost vseh modelov Panamera: glavni LED-žarometi s 4-točkovnimi dnevnimi lučmi, pri Panameri Turbo Sport Turismo vključno s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System).

Panamero Turbo Sport Turismo dodatno odlikujejo 20-palčna platišča Panamera Turbo in rdeče zavorne čeljusti. Modeli Panamera 4S Sport Turismo svojo moč na cesto prenašajo preko 19-palčnih platišč Panamera S. Za njimi: zavorne čeljusti titanovo sive barve. Panamera 4 in Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo sta opremljeni z 19-palčnimi platišči Panamera. Zavorne čeljusti so črne barve in eloksirane, pri modelu E-Hybrid pa lakirane s kislinsko zeleno barvo.