Pogon

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Pogon

"Tako smo vedno delali." Ni ravno stavek, ki bi spodbujal spremembe. Razen pri znamki Porsche. Vsako novo generacijo motorjev smo vedno naredili še zmogljivejšo, bolj dinamično in učinkovitejšo od prejšnje.

Novi 6-valjni turbo motor v modelu Panamera 4 Sport Turismo, 6-valjna biturbo motorja v modelih Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo in Panamera 4S Sport Turismo ter 8-valjni biturbo motor v modelu Panamera Turbo Sport Turismo so opremljeni s sistemom VarioCam Plus – s sistemom za nastavljanje odmikalnih gredi in hoda ventila. Turbopolnilnik je nameščen med vrstama valjev, kar skrajša pot izpušnih plinov do polnilnika – za hitrejše odzivanje.

V 8-valjnem biturbo motorju modela Panamera Turbo Sport Turismo so uporabljene dvospiralne turbine. Izpušni plini so pri tem do turbinskega kolesa vodeni ločeno – za optimirano izmenjavo plinov. Rezultat: visok navor že pri nizkem številu vrtljajev motorja.

Prilagodljivo krmiljenje valjev biturbo motorja V8 valje aktivira po potrebi. Primer: ko vozite po mestu, kjer potrebujete manjšo zmogljivost, so v vozilu namesto 8 valjev vključeni le 4. Ko potrebujete več moči, se takoj znova aktivirajo vsi valji.

Bencin se v zgorevalni prostor vbrizgava neposredno preko osrednjega vbrizgalnega ventila. To izboljšuje vbrizgavanje in zgorevanje zmesi goriva in zraka. Za večjo učinkovitost in boljši izkoristek.

V modelu Panamera 4S Diesel Sport Turismo 8-valjni biturbo motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva in variabilno turbinsko geometrijo poskrbi za hitrejše odzivanje in visoko zmogljivost v celotnem območju števila vrtljajev – pri zelo visoki stopnji učinkovitosti.

Ko že govorimo o visoki učinkovitosti: za to v vseh motorjih poskrbijo tudi rekuperacija, toplotni management, funkcija auto start-stop in inercijska vožnja ter aktivne lopute za hladen zrak. In užitek v vožnji? Večji kot kadar koli doslej.