Ideja Panamera

Panamera 4 E-Hybrid

Ideja Panamera

Poraba goriva/emisije* za model Panamera 4 E-Hybrid: kombinirana vožnja 2.5 l/100 km; emisije CO2 (kombinirana vožnja) 56 g/km; poraba elektrike (kombinirana vožnja) 15.9 kWh/100 km.
Pred nekaj leti se je na področju limuzin nenadoma vse spremenilo. Veliko, okorno in debelo oblazinjeno se je nenadoma zdelo iz mode. Na cesti se je nekaj zgodilo – nekaj precej hitrega in dinamičnega: pripeljal je športni avto. Športni avtomobil s 4 sedeži, nezamenljivo silhueto in voznimi zmogljivostmi, ki so bile sicer znane le pri vozilih znamke Porsche.
Panamera. Je spremenila vse. Predvsem voznike limuzin. Športni duh – poslovno in zasebno – je našel svojega avtomobilskega dvojnika. Pogum za doseganje zmogljivosti je našel nekaj, kar ga lahko uresniči.
Zdaj se spremembe nadaljujejo. V smeri naprej. Na cesti se zopet nekaj dogaja. Za športne voznike – in njihove športne sopotnike – so naši inženirji in oblikovalci ustvarili novo Panamero. S pogumom nove generacije.
Z idejo Panamere so naši inženirji dokazali svoj pogum. S katerim se vedno znova lotevajo stvari in jih izumijo na novo. S povezovanjem očitnih nasprotij: zmogljivosti in udobja, dinamike in učinkovitosti, poklica in družine. Pri tem pa ostajajo zvesti našim koreninam – na primer s kontaktno ključavnico na levi strani in merilnikom števila vrtljajev motorja na sredini – na kratko: z značilno gensko zasnovo vozil znamke Porsche. In rezultat? Edinstvenost. Na Porschejev način.
Z novim sistemom Porsche InnoDrive in drugimi inovativnimi asistenčnimi sistemi vožnja ni le varnejša, učinkovitejša in bolj sproščena – ampak tudi bolj navdušujoča. Tipično za Porsche.
In bolj dinamična kot kadar koli prej: zahvaljujoč sistemoma PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) in Porsche 4D Chassis Control ter 3-prekatnemu zračnemu vzmetenju in – prvič v modelu Panamera – krmiljenju zadnje preme.
In ker je Porsche vedno na poti v prihodnost, so novi modeli Panamera s sistemom Porsche Connect popoloma digitalno omreženi.
Nova Panamera. Pogum spremeni vse.