Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), vklj. s Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Panamera 4 E-Hybrid

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), vklj. s Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Poraba goriva/emisije* za model Panamera 4 E-Hybrid: kombinirana vožnja 2.5 l/100 km; emisije CO2 (kombinirana vožnja) 56 g/km; poraba elektrike (kombinirana vožnja) 15.9 kWh/100 km.

Novi Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) je sistem za uravnavanje podvozja, ki zagotavlja aktivno stabiliziranje nihanja karoserije s posebej športnimi nastavitvami. Nagibanje vozila pri vožnji skozi ovinke zazna že takoj na začetku in jih zmanjšuje. Poleg tega zmanjšuje tudi nihanje vozila na neravni podlagi.

Novost v sistemu so aktivni elektromehanski stabilizatorji z občutno hitrejšim odzivanjem in športno nastavitvijo. Rezultat: izboljšana zmogljivost.

Sistem PTV Plus v kombinaciji z novim sistemom PDCC Sport povečuje vozno dinamiko in stabilnost. Odvisno od kota zasuka in hitrosti vrtenja volana, položaja pedala za plin, vrtenja vozila okoli navpične osi in hitrosti sistem z načrtnim zaviranjem levega oz. desnega zadnjega kolesa izboljšuje krmiljenje in njegovo natančnost. Pri velikih hitrostih in pospeševanju iz ovinka elektronsko uravnavana prečna zapora diferenciala na zadnji premi s popolnoma prilagodljivim porazdeljevanjem momenta dodatno poskrbi za večjo stabilnost in vlečno silo.

Skupni rezultat: visoka stopnja prečnodinamičnega stabiliziranja vozila in s tem mirovanje karoserije. Velika vlečna sila. Visoka stopnja agilnosti pri vseh hitrostih – z natančno vodljivostjo in uravnoteženim odzivanjem vozila ob spremembah obremenitve. Za še več veselja pri vožnji skozi ovinke.