Porsche in okolje

Panamera 4 E-Hybrid

Porsche in okolje

Poraba goriva/emisije* za model Panamera 4 E-Hybrid: kombinirana vožnja 2.5 l/100 km; emisije CO2 (kombinirana vožnja) 56 g/km; poraba elektrike (kombinirana vožnja) 15.9 kWh/100 km.

V času globalnih podnebnih sprememb si vsak proizvajalec avtomobilov zastavlja vprašanje, kaj lahko danes ponudi v odgovor. Naš odgovor se glasi: visoka zmogljivost pri visoki učinkovitosti.

Prečiščevanje izpušnih plinov
Vozila znamke Porsche dokazujejo, da lahko tudi zmogljivi športni avtomobili v svojih razredih dosegajo zmerne vrednosti porabe in emisij. To je mogoče doseči z učinkovitim izkoristkom goriva s pomočjo tehnologij učinkovitosti, kot so funkcija auto start-stop, toplotni management, rekuperacija, prilagodljivo krmiljenje ventilov in inercijska vožnja. Katalizatorji s stereo lambda regulacijo poskrbijo za učinkovito prečiščevanje izpušnih plinov.

Poraba in recikliranje
Inteligentna lahka konstrukcija je za znamko Porsche že od nekdaj nekaj samoumevnega. Do izraza pride zaradi visokega deleža aluminija, magnezija, umetne mase in jeklene pločevine visoke trdnosti. Vsi materiali so načrtno izbrani. Uporabljajo se predvsem okolju prijazni laki na vodni osnovi. Vse materiale lahke konstrukcije je mogoče zelo dobro reciklirati. Vse komponente iz umetne mase so ustrezno označene za kasnejše sortiranje za reciklažo. Na kratko: modele Panamera lahko danes recikliramo do pribl. 95 %.

Gorivo
Vsi modeli znamke Porsche in s tem tudi novi modeli Panamera so seveda zasnovani za uporabo goriva z do 10 % deležem etanola, npr. za "E10". Etanol izboljšuje vrednosti emisij CO2, saj se biogorivo pridobiva iz rastlin, te pa iz ozračja črpajo CO2.