Design notranjosti

Panamera 4S Sport Turismo

Panamera 4S Sport Turismo

Design notranjosti

Design notranjosti določa pot v prihodnost športnega avtomobila, a kljub temu ostaja zvest klasičnim načelom znamke Porsche: vzpenjajoča se sredinska konzola, analogni merilnik števila vrtljajev motorja na sredini kombiniranega instrumenta ter nizka armaturna plošča, ki poudarja širino vozila.

Napreden koncept upravljanja: Porsche Advanced Cockpit. Sredinsko konzolo s sistemom Direct Touch Control zaznamujejo površina z videzom stekla in tipke, občutljive na dotik – za neposreden dostop do najpomembnejših funkcij. Vmes: kompaktna izbirna ročica. V armaturni plošči je vgrajen visokoločljivostni 12-palčni zaslon na dotik.

V kombinaciji z opcijsko 4-consko avtomatsko klimatsko napravo in komfortnimi zadnjimi sedeži imajo potniki zadaj na voljo dodaten zaslon na dotik. Dva visokoločljivostna zaslona na desni in levi strani merilnika števila vrtljajev motorja prikazujeta virtualne instrumente, zemljevide in druge informacije.

Predvsem pa je veliko prostora in udobja. Spredaj in zadaj. Ni ravno značilno za športne avtomobile? Je pa zato značilno za serijo modelov Panamera.

Izvedba Sport Turismo je serijsko opremljena z zasnovo sedežev 4+1, kar pomeni, da lahko zdaj v vožnji s Panamero uživa pet ljudi. Dodatno sedišče ni enakovredno ostalim sedežem, vendar je zelo uporabno na krajših ali srednje dolgih vožnjah. Vozilo še vedno izgleda kot športni avtomobil s štirimi sedeži – značilnost Panamere. Po želji se zadaj lahko odločite za opcijska električna komfortna sedeža in s tem za "klasično" 4-sedežno zasnovo.

Zahvaljujoč višji strešni liniji imajo potniki v izvedbi Sport Turismo na zadnjih sedežih še nekoliko več prostora za glavo.