Porsche InnoDrive, vklj. s tempostatom z uravnavanjem razdalje

Panamera 4S Sport Turismo

Panamera 4S Sport Turismo

Porsche InnoDrive, vklj. s tempostatom z uravnavanjem razdalje

Kdor vozi Porsche, se želi voziti. Bolj kot je športen, udoben, učinkovit in varen, toliko bolje. Porsche InnoDrive je pri vožnji v pomoč na povsem nov način.

Sistem z dodatnimi, inovativnimi funkcijami razširja obseg tempostata z uravnavanjem razdalje.

Vašo hitrost vožnje prilagaja vnaprej. S pomočjo navigacijskih podatkov ter informacij sistema radarskih in video senzorjev sistem Porsche InnoDrive omejitve hitrosti in potek poti, na primer vzpone ali ostrino ovinkov na vaši poti, pozna, preden jih dosežete. Temu primerno prilagaja tudi strategijo prestavljanja in hitrost Panamere. Za inteligentno vožnjo in občutno večjo učinkovitost.

Občutek med vožnjo je mogoče prilagajati s pritiskom na tipko SPORT. Sistem odvisno od načina izbere optimalne parametre elektronskega krmiljenja motorja, izbire prestave, vklj. z inercijsko vožnjo in zaviranjem.

Sistem, ki je v Porsche Panameri vgrajen prvič, s predvidevanjem do 3 km poti optimalno načrtuje čase pospeševanja, konstantne vožnje in zaviranja ter s tem poskrbi za ubrano doživetje vožnje.

Tako lahko prej prepozna prometne znake, ki jih voznik še ne vidi – na primer omejitev hitrosti na naslednjem odseku poti, in s pomočjo te informacije sproži inercijsko vožnjo, s katero prihrani gorivo.

Porsche InnoDrive predstavlja realizacijo učinkovite vožnje, značilne za znamko Porsche – za več udobja in večji užitek v vožnji.

Asistenca za zastoje

V sistem Porsche InnoDrive s tempostatom z uravnavanjem razdalje je vključena tudi asistenca za zastoje. Vozniku je v pomoč pri zastojih na večjih regionalnih cestah in avtocestah.

Sistem vozilo pri hitrosti do pribl. 60 km/h znotraj sistemskih omejitev z rahlim korigiranjem krmiljenja ohranja na sredini voznega pasu, uravnava razdaljo do spredaj vozečih vozil in sledi koloni vozil pred vozilom. Asistenca za zastoje se pri tem ravna po talnih označbah na cestišču in ostalih vozilih na voznem pasu. Za občutno razbremenitev voznika in več udobja na daljših vožnjah.