Paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina

Panamera Turbo

Paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina

Adrenalin s pritiskom na gumb: paket Sport Chrono za še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. Vključuje digitalno in analogno štoparico, prikaz vzdolžnih in prečnih pospeškov v kombiniranem instrumentu ter prikaz zmogljivosti za čase krogov v sistemu PCM (Porsche Communication Management).

Novo je stikalo za izbiro načina vožnje z gumbom Sport Response na volanu. Stikalo izhaja iz modela 918 Spyder. Z njim lahko izbirate med 4 načini vožnje: "Normal", "SPORT", "SPORT PLUS" in "Individual", s katerim lahko vozilo še bolj individualno prilagodite svojemu načinu vožnje.

Nova Panamera se z večjo dinamiko in neposrednejšim načinom vožnje odziva že v načinu SPORT. V načinu SPORT PLUS postane motor še bolj energičen, omejevalnik števila vrtljajev pa postane še natančnejši. Sistema PASM (Porsche Active Suspension Management) in PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) sta pripravljena na trše blaženje in neposrednejše krmiljenje. Prilagodljivo zračno vzmetenje višino podvozja uravna na nizki nivo in aktivira tršo nastavitev vzmeti. Krmiljenje zadnje preme se odziva še bolj živahno. Dodatna funkcija: Launch Control. Za optimalno pospeševanje pri speljevanju.

Štoparica na armaturni plošči prikazuje izmerjeni čas vožnje, lahko pa se jo uporablja tudi kot običajno uro. Sistem PCM (Porsche Communication Management) vključuje tudi dodaten prikaz zmogljivosti za pregled, shranjevanje in obdelavo časov krogov ter časov na drugih progah.

SPORT Response
Motor in menjalnik s pomočjo gumba na sredini stikala za izbiro načina na primer pripravite za prehitevanje. To pomeni maksimalno odzivnost – za pribl. 20 sekund.

PSM Sport
Sistem PSM (Porsche Stability Management) v kombinaciji s paketom Sport Chrono vključuje tudi način Sport. Omogoča precej bolj športno vožnjo, sistem PSM pa ostaja aktiven v ozadju. Za še intenzivnejše doživetje vožnje.