911 Carrera T

283 kW/385 PS

Moč (kW)/Moč (KM)

4,5 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Zadnji pogon

Pogon

10,2 – 9,5 l/100 km

l/100 km

232 – 217 g/km

g/km

Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2.450 mm mm
Dolžina: 4.530 mm mm Višina: 1.293 mm mm
Manual
Moč motorja 283 kW/385 PS
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 4,5 s
Najvišja hitrost 291 km/h
Poraba goriva v l/100 km 10,9 – 10,3 l/100 km
CO2 emisije v g/km 247 – 233 g/km

Porsche 911 T - Konfigurator

911 Carrera T - Lastnosti

Brezčasni stroj

Novi 911 je skupek vseh svojih predhodnikov ter s tem odsev preteklosti in vizija prihodnosti. Silhueta: ikonska. Design: brezčasen. Tehnologija: navdihnjena z velikimi dirkalnimi zmagami in vedno korak pred ostalimi. Z osmo generacijo modela 911 drvimo v prihodnost.

Brezčasni stroj

Novi 911 je skupek vseh svojih predhodnikov ter s tem odsev preteklosti in vizija prihodnosti. Silhueta: ikonska. Design: brezčasen. Tehnologija: navdihnjena z velikimi dirkalnimi zmagami in vedno korak pred ostalimi. Z osmo generacijo modela 911 drvimo v prihodnost.

Brezčasna ideja ohranja svojo mladostno zagnanost le, če se nenehno izpopolnjuje. Tako vsaka nova generacija modela predstavlja nov začetek. Za še boljši 911.

Jasna oblikovalska govorica novega modela 911 je zasnovana na novo, a kljub temu ohranja znane značilnosti predhodnikov. Enako velja za markantne linije vozila. Zunaj in znotraj. Širok zadek z neprekinjenim svetlobnim segmentom zdaj združuje vse modele 911. Izjemna jasnost tudi v notranjosti vozila – kjer klasična ergonomija športnega avtomobila spozna digitalne možnosti sedanjosti.

Nova generacija motorjev je še močnejša in učinkovitejša. 3,0-litrski 6-valjni biturbo motor modelov 911 Carrera S razvije impresivno moč 331 kW (450 KM). Pospešek je izjemen. 911 Carrera 4S s paketom Sport Chrono in funkcijo Launch Control 100 km/h iz mirovanja doseže v zgolj 3,4 s.

Največja hitrost: 305 km/h. Želja po gibanju, ki jo nov 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK) še učinkoviteje prenaša na cesto. Nov sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) poveča športnost in udobje. Asistenčni sistemi, kot sta asistenca za ohranjanje smeri vožnje, vklj. s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, in asistenca za nočno vidljivost, olajšajo vožnjo.

V koraku s časom. Nenehno spreminjajoč. A obenem zvest sebi. Brezčasen športni avtomobil v najboljšem pomenu besede.

Novi 911. 
Brezčasni stroj.

Design zunanjosti

Silhueta modela 911 je sinonim za brezčasni design. A istočasno dokazuje, kako sodoben je. Predvsem od zadaj. Zadek je močan, jasen in natančno zaznamovan.

Design zunanjosti

Silhueta modela 911 je sinonim za brezčasni design. A istočasno dokazuje, kako sodoben je. Predvsem od zadaj. Zadek je močan, jasen in natančno zaznamovan. Zadnje steklo se zdi optično podaljšano in skorajda neopazno prehaja v črno mrežo na zadnjem pokrovu. Vanj je vgrajena nova, navpično nameščena tretja zavorna luč. Neposredno pod njo je neprekinjen svetlobni segment – med tridimenzionalno zasnovanimi zadnjimi lučmi z LED-tehnologijo in novim napisom modela svetlo srebrne barve. Spodnji del zadka obdajata nova zaključka izpušnih cevi. Za še posebej atletski videz novega modela 911 poskrbijo različno velika platišča spredaj in zadaj.

Design, ki združuje tradicijo in sodobnost. Poskrbi za več dinamike na cesti. In vzbuja pozornost vseh, ki mu sledijo.

Sprednji del novega modela 911 pripoveduje zgodbo o svoji preteklosti in pri tem razkriva tudi veliko o svoji prihodnosti. Blatnika sta jasno oblikovana ter poudarjata močno obliko in oblikovalski DNK vozila. Nov sprednji pokrov z značilnimi linijami in ravnim zaključkom je poklon modelom 911 prve generacije. Glavni žarometi s 4-točkovnimi dnevnimi LED-lučmi in zasenčenimi žarometi uporabljajo najsodobnejšo LED-tehnologijo. Pod njimi so vgrajeni kamera in senzorji komfortnih in asistenčnih sistemov.

Jasnost zasnove novega modela 911 je mogoče opaziti tudi v detajlih. Oblika novih zunanjih vzvratnih ogledal je izostrena, pomične vratne kljuke pa se zadržano zlivajo s sliko vozila. Zahvaljujoč tem detajlom je 911 še bolj kompakten, izpopolnjen in tehničen.

Design notranjosti

911 Carrera je notranji design res inovativen. Tehnika tudi. Na novo pot zato stopa tudi notranjost novega modela 911 – spominja se starih odlik, obenem pa ne izključuje novih možnosti.  

Design notranjosti

Dober design bi moral biti inovativen. Tehnika tudi. Na novo pot zato stopa tudi notranjost novega modela 911 – spominja se starih odlik, obenem pa ne izključuje novih možnosti.

Notranjost jasno poudarjajo vodoravne linije. Vsi pomembni elementi za upravljanje so razporejeni levo in desno, v neposredni bližini večfunkcijskega športnega volana. Za preprosto upravljanje in s tem popolno osredotočenost na cesto. Neposredno v vidnem polju: kombinirani instrument z analognim merilnikom števila vrtljajev in dvema visokoločljivostnima 7-palčnima zaslonoma. Na virtualnih instrumentih prikazujejo vse bistvene informacije o vozilu. Tik ob njem: 10,9-palčni zaslon na dotik sistema PCM (Porsche Communication Management), vklj.s spletno navigacijo .

Vzpenjajoča se sredinska konzola je ločena od armaturne plošče in, enako kot dekorativni elementi na armaturni plošči in vratnih oblogah, poudarja vodoravno zasnovo notranjosti vozila. Zahvaljujoč konceptu upravljanja Porsche Advanced Cockpit je zdaj opremljena le z nekaj tipkami, nekatere med njimi so občutljive na dotik. Nad njo je 5 tipk, ki so bile zavestno zasnovane kot analogne – za neposreden dostop do bistvenih funkcij pogona in podvozja.

Ko tradicija sreča prihodnost: brez kompromisov, le najboljše iz obeh svetov.

Od intuitivne tehnike do izjemnega udobja. Popolnoma prenovljeni športni sedeži zagotavljajo varno oporo – tudi pri dinamični vožnji skozi ovinke. Večfunkcijski športni volan omogoča preprosto upravljanje funkcij avdio enot, telefona in navigacije. Na dotik takoj zaznate občutek elementov za upravljanje. Vsaka tipka, vsak ročaj, vsaka prezračevalna šoba je bila skrbno premišljena do zadnje podrobnosti in oblikovana, da dosega raven najvišje kakovosti.

Občutek kakovosti poudarjajo dekorativni elementi Diamar temno ali svetlo (dodatna oprema) srebrne barve oz. dekorativni elementi iz krtačenega aluminija ali karbonskih vlaken športnega videza. Za doplačilo so na voljo tudi druge vrste usnja in dekorativnih elementov.

Zmogljivost

Vedno znova se govori o tem, da je potencial bokser motorja izčrpan. Naši inženirji pa se temu le smejijo – in dokazujejo nasprotno. Moč in učinkovitost bokser motorjev sta se v novem modelu 911 ponovno povečali. 

Zmogljivost

Vedno znova se govori o tem, da je potencial bokser motorja izčrpan. Naši inženirji pa se temu le smejijo – in dokazujejo nasprotno. Moč in učinkovitost bokser motorjev sta se v novem modelu 911 ponovno povečali. Poleg tega so ležaji motorja nameščeni bliže sredini vozila. To zmanjšuje nihanja in povečuje stabilnost vozila. Obenem vam obljubljamo, da boste še vedno občutili moč 3,0-litrskega 6-valjnega biturbo motorja z močjo 331 kW (450 KM). Za to bo poskrbel največji navor 530 Nm. Nova 911 Carrera 4S s paketom Sport Chrono in funkcijo Launch Control tako 100 km/h iz mirovanja doseže v 3,4 s. Največjo hitrost doseže šele pri 305 km/h.

S serijskim 8-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) se moč motorja še učinkoviteje prenese na cesto. S tem pa se poveča tudi užitek v vožnji. Menjalnik PDK omogoča izjemno hitro prestavljanje brez prekinitve prenosa vlečne sile – v milisekundah. Novi 8-stopenjski PDK v primerjavi s prejšnjo generacijo ponuja tudi precej večji razpon med udobjem, zmogljivostjo in učinkovitostjo.

Porsche Traction Management (PTM) je bistvena značilnost modela 911 Carrera 4S. Štirikolesni pogon skupaj s sistemom Porsche Stability Management (PSM) v vsaki vozni situaciji zagotavlja ustrezno porazdelitev moči – za odlično vlečno silo in posebej ubrano vožnjo v mejnem območju.

Kaj je torej nemogoče? Recimo takole: veliko je mogoče z brezčasnim konceptom in močnim lastnim zagonom.

Podvozje

V novem modelu 911 že sama pot predstavlja cilj. Kam? Bomo videli. Pomembno, da je vožnja športna. Takrat je 911 v svojem elementu. In podvozje sodeluje v celoti.

Podvozje

V novem modelu 911 že sama pot predstavlja cilj. Kam? Bomo videli. Pomembno, da je vožnja športna. Takrat je 911 v svojem elementu. In podvozje sodeluje v celoti.

Izpopolnjen sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) aktivno in kontinuirano uravnava moč blaženja za vsako kolo posebej – glede na stanje cestišča in način vožnje. Rezultat: zmanjšano gibanje karoserije in s tem več udobja ob povečani dinamiki. Z opcijskim športnim podvozjem PASM, znižanim za 10 mm, je vožnja v novem modelu 911 še nevtralnejša in bolj uravnotežena.

Sistem Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) omogoča odlično vlečno silo in visoko stopnjo agilnosti pri vseh hitrostih – z natančno vodljivostjo in uravnoteženim odzivanjem vozila ob spremembah obremenitve. Ter izjemno veliko veselja pri vožnji skozi ovinek. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) po želji v največji možni meri zmanjšuje nagibanje vozila pri dinamični vožnji skozi ovinke in nihanje na neravni podlagi.

Pospeševanje, tudi ob upočasnjevanju. Zveni protislovno, vendar je že od 70-ih let prejšnjega stoletja pomemben del našega razvoja. Kot pospeševanje srčnega utripa ob zagonu vašega vozila Porsche. To še posebej velja za zavorni sistem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), preverjen v svetu športnega avtomobilizma. Njegovi keramični zavorni koluti so izjemno lahki in imajo spredaj premer 410 mm, zadaj pa 390 mm – za posebno veliko zavorno moč. Značilnost zavornega sistema predstavljajo rumeno lakirane zavorne čeljusti na sprednji in zadnji premi. Nič manj pa ni značilna njegova izjemna zmogljivost – ko morate bliskovito hitro upočasniti.

Novi 911 je poleg tega prvič opremljen z različno velikimi platišči. Pri modelih 911 Carrera S so uporabljena 20-palčna platišča spredaj in 21-palčna platišča zadaj. Medtem ko širša naležna površina optimira zmogljivost vozila, večji premer zadnjih koles povečuje stabilnost in udobje.

Paket Sport Chrono

Naša zgodovina športnega avtomobilizma lepo prikazuje našo obsedenost z najboljšimi voznimi časi in njihovim natančnim merjenjem. 

Paket Sport Chrono

Naša zgodovina športnega avtomobilizma lepo prikazuje našo obsedenost z najboljšimi voznimi časi in njihovim natančnim merjenjem. Rezultat: paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina in aplikacijo Porsche Track Precision. Za še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. Da bi dosegli svoj najboljši osebni čas.

S stikalom za izbiro načina vožnje, vklj. z gumbom SPORT Response na volanu, lahko izbirate med 5 različnimi voznimi načini: "Normal", "SPORT" in "SPORT PLUS". Poleg sodita še način "Individual" in novi način "WET", ki je vozniku v pomoč pri vožnji po mokrem cestišču. Motor in menjalnik s pomočjo funkcije SPORT Response poskrbita za čim hitrejši razvoj moči. Rezultat: maksimalna odzivnost – za pribl. 20 sekund.

Paket Sport Chrono vključuje tudi aplikacijo Porsche Track Precision, s katero je mogoče meriti in upravljati čase krogov in podatke o vožnji. Za natančen prikaz, kako izgleda vaš nov najboljši osebni čas.

Luči in asistenčni sistemi

Redko razkošje dandanes: imeti čas, da se osredotočite izključno na tisto, kar je neposredno pred vami. Na naslednji ovinek, na primer. Zato vam novi 911 ponuja številne asistenčne sisteme, ki vam omogočajo, da ostanete zvesti sami sebi. 

Luči in asistenčni sistemi

Redko razkošje dandanes: imeti čas, da se osredotočite izključno na tisto, kar je neposredno pred vami. Na naslednji ovinek, na primer. Zato vam novi 911 ponuja številne asistenčne sisteme, ki vam omogočajo, da ostanete zvesti sami sebi. Na primer: asistenca za opozarjanje in zaviranje ali novi način WET¹⁾ – sistem za zaznavanje mokrega cestišča, ki je vozniku v pomoč pri vožnji po mokrem. Po želji so na voljo tudi drugi asistenčni sistemi, kot je npr. tempostat z uravnavanjem razdalje ali parkirna asistenca, vklj. s sistemom Surround View. Za občutno večjo varnost in boljši občutek vožnje. Ter še več svobode med vožnjo.

Glavni žarometi novih modelov 911 Carrera S so v celoti opremljeni z najsodobnejšo LED-tehnologijo. Za hitro odzivnost in precej boljšo svetilnost. Nezamenljiva značilnost znamke Porsche: 4-točkovne dnevne luči in zasenčeni žarometi. Opcijsko so na voljo matrični glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) in asistenco za dolga žarometa. Zahvaljujoč 84 ločeno krmiljenim LED-diodam se svetlobni snop optimalno prilagaja vsaki vozni situaciji. Tako ne boste več slepili voznikov pred vami ali na sosednjem voznem pasu, medtem ko bo območje med vami in okoli vas še naprej osvetljeno v celoti.

Vse nove modele 911 Carrera S odlikujejo novi svetlobni segment in tridimenzionalno zasnovane zadnje luči. Vse funkcije uporabljajo najsodobnejšo LED-tehnologijo. Še ena novost: nova oblika in položaj tretje zavorne luči.

Udobje

Ali se visoka stopnja športnosti in udobja izključujeta? Nikakor ne. 911 je vedno združeval oboje – tako, kot to zna le 911. 

Udobje

Ali se visoka stopnja športnosti in udobja izključujeta? Nikakor ne. 911 je vedno združeval oboje – tako, kot to zna le 911. Poleg tega navdušuje z izjemno ergonomijo in kakovostnimi materiali v notranjosti vozila. Ter številno drugo dodatno in dopolnilno opremo, s katero je mogoče individualno dvigniti raven udobja in športnosti.

Športni sedeži plus, ki so na voljo za doplačilo, zagotavljajo še boljšo stransko oporo pri dinamični vožnji. 2-conska avtomatska klimatska naprava ustvarja prijetno ozračje v vsaki vozni situaciji. Nov opcijski ionizator pa boljšo kakovost zraka v notranjosti vozila.

Sistem Porsche Communication Management (PCM) predstavlja osrednjo enoto za upravljanje avdio enot, navigacije, komunikacijskih funkcij in številnih asistenčnih sistemov. Opcijski zvočni sistem Burmester® High-End Surround Sound pa zagotavlja predvajanje zvoka na najvišji ravni – za vaš individualen seznam glasbenih posnetkov.

Porsche Connect

Vsak dan je treba kar čim bolj izkoristiti. Pri tem vam je v pomoč Porsche Connect. Predstavlja idealno izhodišče vsakega potovanja – in vseh vaših ciljev.

Porsche Connect

Vsak dan je treba kar čim bolj izkoristiti. Pri tem vam je v pomoč Porsche Connect. Predstavlja idealno izhodišče vsakega potovanja – in vseh vaših ciljev.

Z novimi uporabnimi storitvami in aplikacijo Porsche Connect. S pametnim telefonom lahko svoje cilje in koledar sinhronizirate s svojim vozilom Porsche, z aktualnimi prometnimi informacijami načrtujete potovanja in uporabljate glasbene storitve. Naj vas vaš Porsche vodi do cilja, obvešča in zabava. S paketom storitve Navigacija in Infotainment še hitreje dosežete cilj – zahvaljujoč izračunavanju poti z aktualnimi spletnimi zemljevidi. Z uporabo funkcije prepoznavanja govora lahko enostavno prikličete informacije, kot je npr. vreme v ciljnem kraju, in predvajate najnovejše novice iz sveta gospodarstva, politike ali športa.

Dodatne informacije o storitvah in aplikacijah Porsche Connect najdete na www.porsche.com/connect.

Porsche Exclusive

Predstavljajte si, da bi bilo vse mogoče. Lahko bi sestavili športno vozilo svojih sanj. Brez omejitev. Z bogatim izborom ...

Porsche Exclusive

Predstavljajte si, da bi bilo vse mogoče. Lahko bi sestavili športno vozilo svojih sanj. Brez omejitev. Z bogatim izborom barv in materialov. Z izrazito osebnostjo in povečano zmogljivostjo. Z zakladom izkušenj, ki segajo daleč nazaj.

Izpolnjujemo vaše želje – že dolga leta. Na osnovi dolge tradicije. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. Do leta 1986 smo to še imenovali Program posebnih želja (Sonderwunschprogramm), danes pa ga imenujemo Ekskluzivna manufaktura Porsche (Porsche Exclusive Manufaktur). Filozofija je ostala enaka: ljubimo detajle. Verjamemo v unikat in poskrbimo, da postane resničnost. Kos za kosom. Odtenek za odtenkom. Na osnovi izkušenj. Na osnovi strokovnega znanja. Z močjo domišljije – in močjo rok.

Dodajte še vi svojemu vozilu Porsche nekaj, zaradi česar bo nezamenljiv: osebnost. Z individualnostjo, detajli in ročnim delom.