Panamera Turbo Sport Turismo

404 kW/550 KM

Moč (kW)/Moč (KM)

3.8 s

Pospeševanje 0 - 100 km/h

Na vsa kolesa

Pogon

9,5-9,4

l/100 km

217-215

g/km

Tehnični podatki

Medosna razdalja: 2,950 mm
Dolžina: 5,049 mm Višina: 1,428 mm
PDK
Moč motorja 404 kW (550 KM)
Pospeševanje od 0 do 100 km/h 3,8 s
Najvišja hitrost 304 km/h
Poraba goriva v l/100 km 9,4-9,5 l/100 km
CO2 emisije v g/km 215-217 g/km

Barve in platišča

Lastnosti

Ideja Panamera Sport Turismo

Pred vami je športni avtomobil, ki udejanja vse, kar potrebujete za napredek. V službi. V vsakodnevnem življenju. In ob posebnih priložnostih...

Ideja Panamera Sport Turismo

Pred vami je športni avtomobil, ki udejanja vse, kar potrebujete za napredek. V službi. V vsakodnevnem življenju. In ob posebnih priložnostih. Projekti v predalu? Kraji, ki ste si jih vedno želeli obiskati? Neizpolnjeni športni cilji? Pojdimo.

Začeti, narediti, dokončati. To je princip Panamere Sport Turismo. Vozila, ki ga odlikujejo izrazita športnost, odlična primernost za vsakodnevne vožnje in design, ki novih standardov ne določa le pri znamki Porsche, ampak tudi pri ostalih. Segment? Ne pripada nobenemu. Prav tako nobeni niši. Ceste veliko raje osvaja neposredno.

Poganja ga nova generacija zmogljivih motorjev. Naprej pa ga žene pogum, da kljubuje ustaljenim navadam. Pravi Porsche? Netipična Panamera? Nova Panamera Sport Turismo opredeljuje predvsem samo sebe.

Zasnovana je za ljudi, ki ne čakajo, da jim drugi povedo, kaj morajo storiti. Za tiste, ki imajo pogum, da nekaj naredijo. Po možnosti takoj.

Nova Panamera Sport Turismo. Poganja jo pogum.

Novi modeli Sport Turismo natančno sledijo načelu Panamere: zmogljivost in udobje se ne izključujeta, ampak dopolnjujeta. Tudi dinamika in učinkovitost si ne nasprotujeta – naši inženirji si ju prizadevajo izboljšati v enaki meri.

Vse lepo in prav, toda Panamera je v izvedbi Sport Turismo naredila še korak dlje – ne le na področju designa. Namesto iskanja kompromisov je poklic, družino, prosti čas in užitek v vožnji združila v dinamično uravnoteženo enoto. Zasnova sedežev: 4 + 1. Prostoren prostor za glavo in noge. Velik prtljažnik za predstavitvene mape, dirkalno kolo z ogrodjem iz karbonskih vlaken in prtljago. Ali za sestanek s posebej pomembno osebo: z vami.

Sistemi za uravnavanje podvozja, kot je na primer Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) ali krmiljenje zadnje preme, poskrbijo za intenzivnejše doživetje vožnje in višjo stopnjo varnosti. Z asistenčnimi sistemi, na primer s sistemom Porsche InnoDrive, pa vožnja postane varnejša in bolj sproščena. S sistemom Porsche Connect so vsi modeli Panamera Sport Turismo popolnoma digitalno omreženi. Natanko to človek potrebuje na poti v prihodnost.

Najmočnejši pogon vseh časov? Sanje. In pogum, da jih uresničite.

Design zunanjosti

Pričnimo tam, kjer Porsche vedno pritegne največ pozornosti: zadaj. Zadnji del je širok in jasnih oblik, vse linije poudarjajo vodoravno zasnovo vozila. ...

Design zunanjosti

Pričnimo tam, kjer Porsche vedno pritegne največ pozornosti: zadaj. Zadnji del je širok in jasnih oblik, vse linije poudarjajo vodoravno zasnovo vozila. Na novo zasnovana in višja strešna linija se spušča navzdol, velika zadnja stranska stekla pa se koničasto zaključujejo. Potniki imajo v zadnjem delu kljub temu veliko prostora za vstopanje v vozilo. Športni avtomobil: oster, agilen, sodoben.

Posebnost predstavlja prilagodljiv strešni usmernik zraka nad velikim zadnjim steklom. Pri veliki hitrosti zmanjšuje vzgon na zadnji premi ter zagotavlja izvrstno vozno stabilnost, visoko zmogljivost in izjemen užitek v vožnji.

Pozornost vzbujajo svetlobni segment zadaj ter tridimenzionalno zasnovane zadnje luči z LED-tehnologijo in 4-točkovnimi zavornimi lučmi. Za trendovski izgled Panamere Turbo Sport Turismo in Panamere Turbo S E-Hybrid Sport Turismo poskrbita markantna dvojna zaključka izpušne cevi, značilna za izvedbe z oznako Turbo. Panamera 4S je opremljena z okroglima dvojnima zaključkoma izpušne cevi, modeli Panamera 4 pa s po enim zaključkom na levi in desni strani.

Da se design in primernost za vsakodnevne vožnje ne izključujeta, dokazujejo tudi velika vrata in nizek rob prtljažnika, ki omogočajo, da v svojo Panamero Sport Turismo in v svoje življenje vključujete tudi povsem nevsakdanje stvari. Predvsem zahvaljujoč izjemni prostornini prtljažnika, ki v tem športnem avtomobilu znaša do 1.390 litrov.

Zadnji del športnega avtomobila zaznamuje njegova športnost. Sprednji in stranski del pa razkrivata eleganco vozila in potek linij.

S tega vidika sorazmerja novih modelov Panamere Sport Turismo izražajo predvsem eno: Porsche. Pozornost vzbujajo jasni robovi luči, močne mišice in izostrena silhueta športnega avtomobila.

Medosna razdalja je dolga, previs spredaj je razmeroma kratek, kar le še poudari dinamičen videz. Stranski del je močneje skulpturiran, s čimer poskrbi za značilen Porschejevski pas in lahkotnost vozila.

Posebnost novih modelov Panamera Turbo Sport Turismo in Panamera Turbo S E Hybrid Sport Turismo: stranske odprtine za odvod zraka v sprednjih blatnikih so enake barve kot vozilo. Skupaj s samostojnim sprednjim delom z značilnimi sprednjimi lučmi poudarjajo dominanten videz Panamere Turbo Sport Turismo.

Prepoznavna značilnost vseh modelov Panamera: glavni LED-žarometi s 4-točkovnimi dnevnimi lučmi, pri Panameri Turbo Sport Turismo in Panameri Turbo S E Hybrid Sport Turismo vključno s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System).

Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo je opremljena z 21-palčnimi platišči 911 Turbo. Zavorne čeljusti kislinsko zelene barve so prepoznaven znak koncepta Porsche E-Performance. Panamero Turbo Sport Turismo dodatno odlikujejo 20-palčna platišča Panamera Turbo in rdeče zavorne čeljusti. Modeli Panamera 4S Sport Turismo svojo moč na cesto prenašajo preko 19-palčnih platišč Panamera S. Za njimi: zavorne čeljusti titanovo sive barve. Panamera 4 in Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo sta opremljeni z 19-palčnimi platišči Panamera. Zavorne čeljusti so črne barve in eloksirane, pri modelu E-Hybrid pa lakirane s kislinsko zeleno barvo.

Design notranjosti

Design notranjosti določa pot v prihodnost športnega avtomobila, a kljub temu ostaja zvest klasičnim načelom znamke Porsche:  ...

Design notranjosti

Design notranjosti določa pot v prihodnost športnega avtomobila, a kljub temu ostaja zvest klasičnim načelom znamke Porsche: vzpenjajoča se sredinska konzola, analogni merilnik števila vrtljajev motorja na sredini kombiniranega instrumenta ter nizka armaturna plošča, ki poudarja širino vozila.

Napreden koncept upravljanja: Porsche Advanced Cockpit. Sredinsko konzolo s sistemom Direct Touch Control zaznamujejo površina z videzom stekla in tipke, občutljive na dotik – za neposreden dostop do najpomembnejših funkcij. Vmes: kompaktna izbirna ročica. V armaturni plošči je vgrajen visokoločljivostni 12-palčni zaslon na dotik.

V kombinaciji z opcijsko 4-consko avtomatsko klimatsko napravo in komfortnimi zadnjimi sedeži imajo potniki zadaj na voljo dodaten zaslon na dotik. Dva visokoločljivostna zaslona na desni in levi strani merilnika števila vrtljajev motorja prikazujeta virtualne instrumente, zemljevide in druge informacije.

Predvsem pa je veliko prostora in udobja. Spredaj in zadaj. Ni ravno značilno za športne avtomobile? Je pa zato značilno za serijo modelov Panamera.

Izvedba Sport Turismo je serijsko opremljena z zasnovo sedežev 4 + 1, kar pomeni, da lahko zdaj v vožnji s Panamero uživa pet ljudi. Dodatno sedišče ni enakovredno ostalim sedežem, vendar je zelo uporabno na krajših ali srednje dolgih vožnjah. Vozilo še vedno izgleda kot športni avtomobil s štirimi sedeži – značilnost Panamere. Po želji se zadaj lahko odločite za opcijska električna komfortna sedeža in s tem za "klasično" 4-sedežno zasnovo.

Zahvaljujoč višji strešni liniji imajo potniki v izvedbi Sport Turismo na zadnjih sedežih še nekoliko več prostora za glavo.

Pogon

"Tako smo vedno delali." Ni ravno stavek, ki bi spodbujal spremembe. Razen pri znamki Porsche. Vedno smo vsako novo generacijo motorjev naredili še ...

Pogon

"Tako smo vedno delali." Ni ravno stavek, ki bi spodbujal spremembe. Razen pri znamki Porsche. Vedno smo vsako novo generacijo motorjev naredili še zmogljivejšo, bolj dinamično in učinkovitejšo od prejšnje. Naslednji pomemben korak naprej zdaj dela nova generacija motorjev za modele Panamera.
Povsem nova 6-valjni biturbo motor v Panameri 4S Sport Turismo in 8-valjni biturbo motor v Panameri Turbo Sport Turismo sta kompaktnejša in lažja od svojih predhodnikov ter opremljena s sistemom VarioCam Plus. Pri obeh je sedaj turbopolnilnik nameščen med vrstama valjev, kar skrajša pot izpušnih plinov do polnilnika – za hitrejše odzivanje.
V 8-valjnem biturbo motorju modela Panamera Turbo so uporabljene dvospiralne turbine. Izpušni plini so pri tem do turbinskega kolesa vodeni ločeno – za optimirano izmenjavo plinov. Rezultat: visok navor že pri nizkem številu vrtljajev motorja.
Prilagodljivo krmiljenje valjev biturbo motorja V8 valje aktivira po potrebi. Primer: ko vozite po mestu, kjer potrebujete manjšo zmogljivost, so v vozilu namesto 8 valjev vključeni le 4. Ko potrebujete več moči, se takoj znova aktivirajo vsi valji.
V novi generaciji motorjev se bencin v zgorevalni prostor vbrizgava neposredno preko osrednjega vbrizgalnega ventila. To izboljšuje vbrizgavanje in zgorevanje zmesi goriva in zraka. Za večjo učinkovitost in boljši izkoristek.
V modelu Panamera Turbo Sport Turismo 8-valjni biturbo motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva in variabilno turbinsko geometrijo poskrbi za hitrejše odzivanje in visoko zmogljivost v celotnem območju števila vrtljajev – pri zelo visoki stopnji učinkovitosti.
Ko že govorimo o visoki učinkovitosti: za to v vseh motorjih poskrbijo tudi rekuperacija, toplotni management, funkcija auto start-stop in inercijska vožnja ter aktivne lopute za hladen zrak. In užitek v vožnji? Večji kot kadar koli doslej.

8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

Večja moč iz motorjev je smiselna le, če veš, kam z njo. In sicer hitro in učinkovito. Zato so novi modeli Panamera opremljeni z novim 8-stopenjskim ...

8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK)

Večja moč iz motorjev je smiselna le, če veš, kam z njo. In sicer hitro in učinkovito. Zato so novi modeli Panamera opremljeni z novim 8-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK), ki neizmerno moč motorjev pretvarja v pospeševanje, primerno za športne avtomobile.
Prestave od 1 do 6 so zasnovane športno, pri čemer je največjo hitrost mogoče doseči v 6. prestavi. Prestavno razmerje za 7. in 8. prestavo je daljše in zagotavlja nizko število vrtljajev, tudi pri velikih hitrostih – za učinkovito in udobno vožnjo na dolge razdalje. Natančno prestavljanje poteka v milisekundah in brez zaznavne prekinitve prenosa vlečne sile – kot se za športno vozilo spodobi.

Porsche Traction Management (PTM)

Vsi modeli Panamera so opremljeni s sistemom PTM (Porsche Traction Management) – aktivni štirikolesni pogon z elektronsko  ...

Porsche Traction Management (PTM)

Vsi modeli Panamera so opremljeni s sistemom PTM (Porsche Traction Management) – aktivni štirikolesni pogon z elektronsko uravnavano lamelno sklopko, ki je krmiljena preko krmilnih polj – za optimalno porazdeljevanje moči v vsaki vozni situaciji. Za odlično vlečno silo na dolgih ravninah, v ozkih ovinkih in na podlagah z različno oprijemljivostjo.
Lamelna sklopka krmili porazdeljevanje pogonske moči med zadnjo in sprednjo premo. Pogoji vožnje so pod stalnim nadzorom, kar omogoča odzivanje na različne vozne situacije. Senzorji med drugim nadzorujejo število vrtljajev vseh 4 koles, vzdolžne in prečne pospeške vozila ter kot zasuka volana. Če se pri pospeševanju zadnji kolesi zavrtita v prazno, se z močnejšim posegom lamelne sklopke več pogonske moči preusmeri naprej.

Podvozje

Ne glede na to, ali ste voznik ali sopotnik na sprednjem ali zadnjem sedežu: v vozilu znamke Porsche bi vsako vožnjo morali občutiti kot ...

Podvozje

Ne glede na to, ali ste voznik ali sopotnik na sprednjem ali zadnjem sedežu: v vozilu znamke Porsche bi vsako vožnjo morali občutiti kot športno in ne kot zgolj prevažanje z ene točke na drugo. Udobno, ne utesnjeno.

Podvozje novih modelov Panamera to uravnoteženost med športnostjo in udobjem dosega z lahkoto – in v največji možni meri: z izpopolnjenimi opcijskimi tehnologijami podvozja. Na primer s prilagodljivim zračnim vzmetenjem s 3-prekatno tehnologijo in 60 % večjo prostornino zraka v primerjavi s predhodnikom, novim sistemom PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) in krmiljenjem zadnje preme. Nov je tudi integrirani sistem uravnavanja podvozja Porsche 4D Chassis Control, ki vozno situacijo analizira v vseh 3 dimenzijah – npr. vzdolžno nagibanje, prečno nagibanje in vrtenje vozila okoli navpične osi – ter s pomočjo dobljenih podatkov izračuna optimalno vozno situacijo in v realnem času sinhronizira vse sisteme podvozja: 4. dimenzija. Za optimirano skupno zmogljivost. In za največji možni razmah med športnostjo in udobjem.

Krmiljenje zadnje preme

Prvič v modelih Panamera: opcijsko krmiljenje zadnje preme. V enaki meri povečuje zmogljivost in primernost za vsakodnevne vožnje.

Krmiljenje zadnje preme

Prvič v modelih Panamera: opcijsko krmiljenje zadnje preme. V enaki meri povečuje zmogljivost in primernost za vsakodnevne vožnje.

Sistem pri manjših hitrostih zadnji kolesi usmerja v smeri, nasprotni zasuku sprednjih koles. To vodi k navidezno krajši medosni razdalji. Obračalni krog se zmanjša, agilnost se poveča in parkiranje se občutno olajša.

Pri velikih hitrostih sistem zadnji kolesi usmerja v isto smer, kot sta zasukani sprednji kolesi. Navidezno podaljšanje medosne razdalje poveča stabilnost vozila.

Krmiljenje zadnje preme jasno ponazarja, da si stabilnost in agilnost ter zmogljivost in primernost za vsakodnevne vožnje nikakor ne nasprotujejo. Rezultat: večja okretnost in varnejša vožnja v vsakdanjem življenju – in znatno povečanje maksimalnih voznih zmogljivosti.

Porsche Active Suspension Management (PASM)

PASM je elektronski sistem za uravnavanje blaženja. Aktivno in kontinuirano uravnava moč blaženja za vsako kolo posebej – glede na ...

Porsche Active Suspension Management (PASM)

PASM je elektronski sistem za uravnavanje blaženja. Aktivno in kontinuirano uravnava moč blaženja za vsako kolo posebej – glede na stanje cestišča in način vožnje. Zmanjšano gibanje karoserije in s tem več udobja na vseh 4 sedežih.

Na voljo so 3 nastavitve: "Normal", "SPORT" in "SPORT PLUS". Senzorji zaznavajo gibanje karoserije, na primer pri hitrem pospeševanju, zaviranju, hitri vožnji skozi ovinke ali na neravnem cestišču. Krmilnik sistema Porsche 4D Chassis Control pri tem izračuna trenutno vozno situacijo in glede na izbrani način uravnava trdoto blaženja. Z občutnim rezultatom: večja stabilnost vozila, več udobja in večja zmogljivost.

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), vklj. s Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Novi Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) je sistem ...

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), vklj. s Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Novi Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) je sistem za uravnavanje podvozja, ki zagotavlja aktivno stabiliziranje nihanja karoserije s posebej športnimi nastavitvami. Nagibanje vozila pri vožnji skozi ovinke zazna že takoj na začetku in jih zmanjšuje. Poleg tega zmanjšuje tudi nihanje vozila na neravni podlagi.

Novost v sistemu so aktivni elektromehanski stabilizatorji z občutno hitrejšim odzivanjem in športno nastavitvijo. Rezultat: izboljšana zmogljivost.

Sistem PTV Plus v kombinaciji z novim sistemom PDCC Sport povečuje vozno dinamiko in stabilnost. Odvisno od kota zasuka in hitrosti vrtenja volana, položaja pedala za plin, vrtenja vozila okoli navpične osi in hitrosti sistem z načrtnim zaviranjem levega oz. desnega zadnjega kolesa izboljšuje krmiljenje in njegovo natančnost. Pri velikih hitrostih in pospeševanju iz ovinka elektronsko uravnavana prečna zapora diferenciala na zadnji premi s popolnoma prilagodljivim porazdeljevanjem momenta dodatno poskrbi za večjo stabilnost in vlečno silo.

Skupni rezultat: visoka stopnja prečnodinamičnega stabiliziranja vozila in s tem mirovanje karoserije. Velika vlečna sila. Visoka stopnja agilnosti pri vseh hitrostih – z natančno vodljivostjo in uravnoteženim odzivanjem vozila ob spremembah obremenitve. Za še več veselja pri vožnji skozi ovinke.

Platišča

Rastemo skupaj z našimi nalogami. Enako velja tudi za platišča nove Panamere. Pnevmatike so postale širše, ...

Platišča

Rastemo skupaj z našimi nalogami. Enako velja tudi za platišča nove Panamere. Pnevmatike so postale širše, njihova naležna površina pa večja – za večjo zmogljivost pri pospeševanju in zaviranju. Na voljo so opcijska platišča z različnimi designi, velika do 21 palcev. Za vaš veliki nastop. Panamera 4S Sport Turismo in Panamera sta serijsko opremljeni z 19-palčnimi, Panamera Turbo Sport Turismo pa z 20-palčnimi platišči. Material: lahke kovine, seveda. Design: športno-klasičen. Za doplačilo so na voljo tudi druga 19-, 20- in 21-palčna platišča.

Način SPORT

Z izbiro načina SPORT iz nastavitve s poudarkom na udobju preklopite v športno nastavitev. Elektronsko krmiljenje motorja postane še intenzivnejše. 

Način SPORT

Z izbiro načina SPORT iz nastavitve s poudarkom na udobju preklopite v športno nastavitev. Elektronsko krmiljenje motorja postane še intenzivnejše. Dinamika motorja postane neposrednejša. Menjalnik PDK v načinu SPORT navzgor prestavlja kasneje, navzdol pa prej. Sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) ter opcijska sistema PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) in krmiljenje zadnje preme preklopijo v način Sport. Za športnejše blaženje in bolj neposredno krmiljenje vozila. S tem pa za še agilnejšo vožnjo skozi ovinke.

Paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina

Adrenalin s pritiskom na gumb: paket Sport Chrono za še bolj športno nastavitev podvozja, ...

Paket Sport Chrono, vklj. s stikalom za izbiro načina

Adrenalin s pritiskom na gumb: paket Sport Chrono za še bolj športno nastavitev podvozja, motorja in menjalnika. Vključuje digitalno in analogno štoparico, prikaz vzdolžnih in prečnih pospeškov v kombiniranem instrumentu ter prikaz zmogljivosti za čase krogov v sistemu PCM (Porsche Communication Management).

Novo je stikalo za izbiro načina vožnje z gumbom Sport Response na volanu. Stikalo izhaja iz modela 918 Spyder. Z njim lahko izbirate med 4 načini vožnje: "Normal", "SPORT", "SPORT PLUS" in "Individual", s katerim lahko vozilo še bolj individualno prilagodite svojemu načinu vožnje.

Nova Panamera se z večjo dinamiko in neposrednejšim načinom vožnje odziva že v načinu SPORT. V načinu SPORT PLUS postane motor še bolj energičen, omejevalnik števila vrtljajev pa postane še natančnejši. Sistema PASM (Porsche Active Suspension Management) in PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) sta pripravljena na trše blaženje in neposrednejše krmiljenje. Prilagodljivo zračno vzmetenje višino podvozja uravna na nizki nivo in aktivira tršo nastavitev vzmeti. Krmiljenje zadnje preme se odziva še bolj živahno. Dodatna funkcija: Launch Control. Za optimalno pospeševanje pri speljevanju.

Štoparica na armaturni plošči prikazuje izmerjeni čas vožnje, lahko pa se jo uporablja tudi kot običajno uro. Sistem PCM (Porsche Communication Management) vključuje tudi dodaten prikaz zmogljivosti za pregled, shranjevanje in obdelavo časov krogov ter časov na drugih progah.

SPORT Response
Motor in menjalnik s pomočjo gumba na sredini stikala za izbiro načina na primer pripravite za prehitevanje. To pomeni maksimalno odzivnost – za pribl. 20 sekund.

PSM Sport
Sistem PSM (Porsche Stability Management) v kombinaciji s paketom Sport Chrono vključuje tudi način Sport. Omogoča precej bolj športno vožnjo, sistem PSM pa ostaja aktiven v ozadju. Za še intenzivnejše doživetje vožnje.

Zavore

Že več kot 60 let se trudimo biti še hitrejši. Celo pri upočasnjevanju. Novi modeli Panamera Sport Turismo so zato opremljeni z zavornim sistemom ...

Zavore

Že več kot 60 let se trudimo biti še hitrejši. Celo pri upočasnjevanju. Novi modeli Panamera so zato opremljeni z zavornim sistemom s 6-batnimi aluminijastimi togimi zavornimi čeljustmi "monobloc" spredaj in 4-batnimi aluminijastimi togimi zavornimi čeljustmi "monobloc" zadaj. Zavorni koluti – 360 mm spredaj in 330 mm zadaj pri modelih Panamera 4S ter 410 mm spredaj in 380 mm zadaj pri modelu Panamera Turbo – so notranje hlajeni in z utori. S tem se izboljša zaviranje, tudi pod ekstremnimi pogoji, odvajanje toplote pa je še učinkovitejše. Enodelne zavorne čeljusti so zaprte. Rezultat sta zelo visoka stopnja oblikovne togosti in nizka masa. Hod pedala je napet, odmerjanje zavorne moči zelo natančno, zavorna pot pa neverjetno kratka.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Preverjen v športnem avtomobilizmu: opcijski zavorni sistem PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). Pri novih modelih Panamera imajo ...

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Preverjen v športnem avtomobilizmu: opcijski zavorni sistem PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). Pri novih modelih Panamera imajo naluknjani keramični zavorni koluti sistema PCCB spredaj premer 420 mm oz. zadaj premer 390 mm – za še večjo zavorno moč. Sistem PCCB ima rumene 10-batne aluminijaste toge zavorne čeljusti "monobloc" na sprednji premi in 4-batne aluminijaste toge zavorne čeljusti "monobloc" na zadnji premi. Zagotavljajo občutno večji in predvsem konstanten zavorni tlak med zaviranjem. Ugodnejši pogoji za kratko zavorno pot nastanejo predvsem pri večjih obremenitvah. Poleg tega se poveča stopnja varnosti pri zaviranju pri veliki hitrosti zaradi izredno nizke stopnje slabljenja zavornega učinka sistema PCCB. Dodatno prednost keramičnega zavornega sistema predstavlja izjemno nizka masa zavornih kolutov, ki so za približno 50 % lažji od primerljivih kolutov iz sive litine. Rezultat: boljši oprijem ter izboljšano vozno in kotalno udobje, predvsem na neravnih cestah. Več agilnosti in dodatno izboljšana vodljivost.

Glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System)

Za doplačilo na voljo za modela Panamera 4S Sport Turismo, serijsko ...

Glavni LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System)

Za doplačilo na voljo za modela Panamera 4S  Sport Turismo, serijsko za model Panamera Turbo: glavni LED-žarometi, vključno s sistemom PDLS (Porsche Dynamic Light System) z dinamičnim uravnavanjem svetlobnega snopa, dinamičnimi smernimi lučmi in krmiljenjem zasenčenih žarometov glede na hitrost vožnje. Za boljšo osvetljenost s pomočjo kratkih, stranskih in dolgih luči – ter višjo stopnjo varnosti.

Glavni matrični LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System Plus)

Za še večjo vidljivost: glavni matrični LED-žarometi. Matrični snop ...

Glavni matrični LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System Plus)

Za še večjo vidljivost: glavni matrični LED-žarometi. Matrični snop načrtno deaktivira segmente stalnega svetlobnega snopa dolgih žarometov. 84 ločeno krmiljenih LED-diod se z izklopom ali zatemnitvijo prilagaja trenutni situaciji. Tako ne boste več slepili voznikov pred vami ali na sosednjem voznem pasu, medtem ko bo območje med vami in okoli vas še naprej osvetljeno v celoti. Za optimirano usmerjanje pogleda se diode ne le selektivno izključijo, da zasenčijo nasproti vozeča vozila, ampak tudi osvetlijo območje desno od neosvetljenega območja, da bolje usmerijo pogled voznika. Segmentna zatemnitev prometnih znakov z močnim odsevom prepreči, da bi ti slepili voznika. Glavni matrični LED-žarometi, vklj. s sistemom PDLS Plus: svetla, homogena, varna osvetlitev.

Sistem PDLS Plus poleg funkcij sistema PDLS prvič vključuje tudi elektronske smerne luči in žaromete za križišča, ki delujejo na osnovi navigacijskih podatkov. Če se približujete križišču ali cestnemu priključku, funkcija žarometov za križišča aktivira levi in desni kotni žaromet, tako da svetlobni snop postane širši in krajši. Za boljšo osvetlitev okolice.

Asistenca za nočno vidljivost

Asistenca za nočno vidljivost vozniku pri vožnji ponoči posreduje informacije o dogajanju zunaj dosega žarometov.

Asistenca za nočno vidljivost

Asistenca za nočno vidljivost vozniku pri vožnji ponoči posreduje informacije o dogajanju zunaj dosega žarometov. Infrardeča kamera tako pešce ali večje živali zazna, preden jih žarometi osvetlijo. Termografska slika v kombiniranem instrumentu vozniku posreduje informacije: zaznano živo bitje je označeno rumeno – pri kritični oddaljenosti od vozila rdeče, poleg tega pa se sproži tudi zvočni signal. V kombinaciji s sistemom PDLS Plus zasveti žaromet, ki je bliže robu cestišča, ali pa pešca na cestišču trikrat kratko osvetli markacijska funkcija žarometov, tako da voznika načrtno opozori nanj.

Porsche in okolje

V času globalnih podnebnih sprememb si vsak proizvajalec avtomobilov zastavlja vprašanje, kaj lahko danes ponudi v odgovor. Naš odgovor ...

Porsche in okolje

V času globalnih podnebnih sprememb si vsak proizvajalec avtomobilov zastavlja vprašanje, kaj lahko danes ponudi v odgovor. Naš odgovor se glasi: visoka zmogljivost pri visoki učinkovitosti.

Prečiščevanje izpušnih plinov
Vozila znamke Porsche dokazujejo, da lahko tudi zmogljivi športni avtomobili v svojih razredih dosegajo zmerne vrednosti porabe in emisij. To je mogoče doseči z učinkovitim izkoristkom goriva s pomočjo tehnologij učinkovitosti, kot so funkcija auto start-stop, toplotni management, rekuperacija, prilagodljivo krmiljenje ventilov in inercijska vožnja. Katalizatorji s stereo lambda regulacijo poskrbijo za učinkovito prečiščevanje izpušnih plinov.

Poraba in recikliranje
Inteligentna lahka konstrukcija je za znamko Porsche že od nekdaj nekaj samoumevnega. Do izraza pride zaradi visokega deleža aluminija, magnezija, umetne mase in jeklene pločevine visoke trdnosti. Vsi materiali so načrtno izbrani. Uporabljajo se predvsem okolju prijazni laki na vodni osnovi. Vse materiale lahke konstrukcije je mogoče zelo dobro reciklirati. Vse komponente iz umetne mase so ustrezno označene za kasnejše sortiranje za reciklažo. Na kratko: modele Panamera lahko danes recikliramo do pribl. 95 %.

Gorivo
Vsi modeli znamke Porsche in s tem tudi novi modeli Panamera Sport Turismo so seveda zasnovani za uporabo goriva z do 10 % deležem etanola, npr. za "E10". Etanol izboljšuje vrednosti emisij CO2, saj se biogorivo pridobiva iz rastlin, te pa iz ozračja črpajo CO2.

Tempostat z uravnavanjem razdalje (ACC)

Sistem povsem samodejno uravnava hitrost vašega modela Panamera glede na razdaljo do spredaj vozečega vozila. Radarski senzorji ...

Tempostat z uravnavanjem razdalje (ACC)

Sistem povsem samodejno uravnava hitrost vaše Panamere Sport Turismo glede na razdaljo do spredaj vozečega vozila. Radarski senzorji na sprednjem delu vozila nadzorujejo območje pred vašim vozilom. Če ste nastavili določeno hitrost in se približujete počasnejšemu vozilu pred vami, sistem z odvzemom plina ali z rahlim zaviranjem zmanjšuje hitrost vozila. In sicer, dokler ni dosežena predhodno nastavljena razdalja.

Panamera Sport Turismo sedaj ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če to še naprej zavira, tempostat z uravnavanjem razdalje še naprej zmanjšuje hitrost – vse do mirovanja. Takoj ko je cesta pred vašim vozilom spet prosta, Panamera pospeši do prvotno nastavljene hitrosti.

Porsche InnoDrive, vklj. s tempostatom z uravnavanjem razdalje

Kdor vozi Porsche, se želi voziti. Bolj kot je športen, udoben, učinkovit ...

Porsche InnoDrive, vklj. s tempostatom z uravnavanjem razdalje

Kdor vozi Porsche, se želi voziti. Bolj kot je športen, udoben, učinkovit in varen, toliko bolje. Porsche InnoDrive je pri vožnji v pomoč na povsem nov način.

Sistem z dodatnimi, inovativnimi funkcijami razširja obseg tempostata z uravnavanjem razdalje.

Vašo hitrost vožnje prilagaja vnaprej. S pomočjo navigacijskih podatkov ter informacij sistema radarskih in video senzorjev sistem Porsche InnoDrive omejitve hitrosti in potek poti, na primer vzpone ali ostrino ovinkov na vaši poti, pozna, preden jih dosežete. Temu primerno prilagaja tudi strategijo prestavljanja in hitrost Panamere. Za inteligentno vožnjo in občutno večjo učinkovitost.

Občutek med vožnjo je mogoče prilagajati s pritiskom na tipko SPORT. Sistem odvisno od načina izbere optimalne parametre elektronskega krmiljenja motorja, izbire prestave, vklj. z inercijsko vožnjo in zaviranjem.

Sistem, ki je v Porsche Panameri vgrajen prvič, s predvidevanjem do 3 km poti optimalno načrtuje čase pospeševanja, konstantne vožnje in zaviranja ter s tem poskrbi za ubrano doživetje vožnje.

Tako lahko prej prepozna prometne znake, ki jih voznik še ne vidi – na primer omejitev hitrosti na naslednjem odseku poti, in s pomočjo te informacije sproži inercijsko vožnjo, s katero prihrani gorivo.

Porsche InnoDrive predstavlja realizacijo učinkovite vožnje, značilne za znamko Porsche – za več udobja in večji užitek v vožnji.

Asistenca za zastoje

V sistem Porsche InnoDrive s tempostatom z uravnavanjem razdalje je vključena tudi asistenca za zastoje. Vozniku je v pomoč pri zastojih na večjih regionalnih cestah in avtocestah.

Sistem vozilo pri hitrosti do pribl. 60 km/h znotraj sistemskih omejitev z rahlim korigiranjem krmiljenja ohranja na sredini voznega pasu, uravnava razdaljo do spredaj vozečih vozil in sledi koloni vozil pred vozilom. Asistenca za zastoje se pri tem ravna po talnih označbah na cestišču in ostalih vozilih na voznem pasu. Za občutno razbremenitev voznika in več udobja na daljših vožnjah.

Asistenca za menjavo voznega pasu z asistenco za zavijanje

Asistenca za menjavo voznega pasu s pomočjo radarskih senzorjev nadzoruje ...

Asistenca za menjavo voznega pasu z asistenco za zavijanje

Asistenca za menjavo voznega pasu s pomočjo radarskih senzorjev nadzoruje mrtvi kot in območje za vozilom. Ko želite zamenjati vozni pas, vas sistem z optičnim signalom v zunanjih vzvratnih ogledalih opozori na vozila, ki se hitro približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu. Funkcijo je mogoče aktivirati v sistemu PCM. Za več udobja in višjo stopnjo varnosti, predvsem na avtocestah.

Med zavijanjem pri nizki hitrosti vam je v pomoč asistenca za zavijanje v zadnjem delu vozila. Ko pripeljete v križišče, vas asistenca za zavijanje optično opozori na vozila, ki se približujejo v mrtvem kotu.

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje, vklj. s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov in z opozorilom za ovinke

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje s ...

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje, vklj. s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov in z opozorilom za ovinke

Asistenca za ohranjanje smeri vožnje s pomočjo kamere zaznava omejitvene črte na vozišču. Sistem voznika razbremeni s korigiranjem krmiljenja, s čimer vozilo ohranja na voznem pasu.

Integrirana funkcija prepoznavanja prometnih znakov na osnovi slik kamere in navigacijskih podatkov določa omejitve hitrosti, prepovedi prehitevanja in neposredne zapovedi, npr. table z imeni krajev, ter jih prikaže v kombiniranem instrumentu. Prednost: v nasprotju z informacijami, shranjenimi v bazi navigacijskih podatkov, lahko prepozna tudi začasne omejitve hitrosti.

Opozorilo za ovinke je novost znamke Porsche. Razširja delovanje funkcije prepoznavanja prometnih znakov: na osnovi podatkov iz navigacijskega sistema in prepoznavanja znakov za ovinke s pomočjo kamere sistem pred ozkimi ovinki na zaslonu kombiniranega instrumenta prikaže opozorilo o poteku ovinka. Preden ovinek sploh dosežete.

Parkirna asistenca, vklj. s kamero za vzvratno vožnjo in sistemom Surround View

Parkirna asistenca v vseh modelih Panamera z zvočnim signalom opozarja ...

Parkirna asistenca, vklj. s kamero za vzvratno vožnjo in sistemom Surround View

Parkirna asistenca v vseh modelih Panamera z zvočnim signalom opozarja na ovire pred in za vozilom. Opozorilo je zvočno, dodatno pa tudi v optični obliki s shematskim prikazom vozila na osrednjem zaslonu.

Opcijska kamera za vzvratno vožnjo poenostavi natančno vzvratno parkiranje in manevriranje ter pomaga pri priklopu prikolice. Pri tem so v pomoč slika kamere in dinamične vodilne črte na zaslonu sistema PCM, ki prikazujejo predvideno smer vozila in aktualni položaj volana.

Sistem Surround View, ki je na voljo kot opcijska oprema, kamero za vzvratno vožnjo dopolnjuje s 3 dodatnimi kamerami z visoko ločljivostjo, ki so vgrajene v sprednjem delu vozila in na spodnjem delu okvira zunanjih vzvratnih ogledal. Sistem na osnovi informacij vseh 4 kamer izračuna virtualno sliko vozila iz ptičje perspektive in jo prikaže na zaslonu sistema PCM. Poleg tega je mogoče preklapljati med različnimi prikazi kamer, kar na primer zagotavlja večjo preglednost na ozkih izvozih.

Notranjost

Športen za kratek izlet na dirkalno stezo. Udoben za dolgo potovanje štirih oseb. To ni izbira "ali-ali". Ampak Panamera. Njena premišljena ergonomija ...

Notranjost

Športen za kratek izlet na dirkalno stezo. Udoben za dolgo potovanje štirih oseb. To ni izbira "ali-ali". Ampak Panamera. Njena premišljena ergonomija športnega avtomobila je osredotočena na voznika in zmogljivost – ne da bi pri tem zanemarila dobro počutje potnikov.

Primer: vzpenjajoča se sredinska konzola za hiter premik roke z volana na izbirno ročico. Nov koncept upravljanja in prikazov: Porsche Advanced Cockpit z novo sredinsko konzolo z videzom stekla in tipkami, občutljivimi na dotik, z logično razporeditvijo. Visokoločljivostni 12-palčni zaslon na dotik. Kombinirani instrument s sredinsko nameščenim analognim merilnikom števila vrtljajev motorja in z 2 visokoločljivostnima zaslonoma levo in desno. Večfunkcijski športni volan.

Kaj še? Odločite se: izvedbe sedežev, usnje ali dvobarvna oprema? Plemenite vrste lesa, aluminij ali karbonska vlakna? Športen? Razkošen? Oboje? Naša bogata paleta možnosti individualizacije izpolni skorajda vse vaše želje.

Ambientna osvetlitev z notranjo svetlobno opremo za zadnji del vozila

Za doplačilo je na voljo ambientna osvetlitev z notranjo svetlobno opremo za zadnji del vozila: neposredna osvetlitev notranjosti, ki še zvišuje stopnjo udobja v vozilu. Pri tem lahko izbirate med 7 barvami luči in sami nastavljate njihovo jakost.

Porsche Rear Seat Entertainment

Velik kino v drugi vrsti: nov sistem Porsche Rear Seat Entertainment je posebej zasnovan za izpolnjevanje visokih zahtev ...

Porsche Rear Seat Entertainment

Velik kino v drugi vrsti: nov sistem Porsche Rear Seat Entertainment je posebej zasnovan za izpolnjevanje visokih zahtev v vozilu znamke Porsche ter nudi polno integrirano in povezano ponudbo vsebine sistema Infotainment na poti. Oba sistema je mogoče odstraniti iz držal in tako preprosto uporabljati tako v vozilu kot tudi izven njega.

Porsche Rear Seat Entertainment se preko omrežja WLAN poveže s sistemom PCM (Porsche Communication Management) ter tako omogoči dostop do radia, medijev, navigacije in funkcij vozila Panamera. Dva ločena 10-palčna zaslona na dotik na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev, interni pomnilnik s kapaciteto 32 GB, reža za kartice microSD in vmesnik mikro USB, Bluetooth® in NFC (Near Field Communication, komunikacija kratkega dosega) ponujajo številne možnosti za razvedrilo. Preko povezave z WLAN-usmerjevalnikom modula Connect Plus pridobite dostop do interneta in s tem tudi okoli milijon aplikacij in iger, filmov in glasbe, zvočnih knjig, elektronskih knjig in pisarniških aplikacij iz trgovine GOOGLE® Play.

Za neomejeno doživetje zvoka je zvok mogoče predvajati preko integriranih zvočnikov, zvočnega sistema vozila ali brezžičnih Bluetooth® slušalk.

Kombinirani instrument

Ko analognost sreča digitalnost: nov kombinirani instrument modelov Panamera spominja na Porschejevo zgodovino športnega ...

Kombinirani instrument

Ko analognost sreča digitalnost: nov kombinirani instrument modelov Panamera spominja na Porschejevo zgodovino športnega avtomobilizma – in je hkrati tako moderen, kot je le lahko.

V sredini, neposredno v vidnem polju voznika je analogni merilnik števila vrtljajev motorja – popolnoma klasičen, z iglo. Levo in desno sta nameščena visokoločljivostna zaslona. Na zaslonih je po potrebi mogoče prikazati različne informacije, na primer navigacijskega sistema ali asistence za nočno vidljivost.

Levo, tik ob merilniku števila vrtljajev je nameščen merilnik hitrosti. Na sredini merilnika je mogoče prikazati na primer podatke tempostata z uravnavanjem razdalje. Za zaslon na zunanji levi strani je po želji mogoče izbrati prikaz omejitve hitrosti, prepoznavanje prometnih znakov ali zunanjo temperaturo.

Na desni strani so možnosti še bolj raznolike. Na notranjem zaslonu najdete prikaz potovalnega računalnika, prikaz količine goriva ali prikaz dosega. Na zunanji desni strani je mogoče prikazati čas. Poleg tega pa lahko prikažete tudi zemljevid navigacijskega sistema.

Sedeži

Sprednji sedeži Sprednji sedeži so udobni in zagotavljajo oporo pri dinamični vožnji skozi ovinke, brez omejitev.

Sedeži

Sprednji sedeži

Sprednji sedeži so udobni in zagotavljajo oporo pri dinamični vožnji skozi ovinke, brez omejitev. Električno je mogoče nastavljati višino sedeža, naklon sedišča in naslonjala ter vzdolžni položaj sedeža.

Komfortni sedeži

Panamera Turbo je spredaj opremljena s komfortnima sedežema s pomnilno funkcijo, ki sta 14-smerno električno nastavljiva. Poleg tega omogočata nastavljanje vzdolžnega položaja sedišča ter 4-smernih ledvenih opor za voznika in sopotnika. Pomnilna funkcija poleg položaja sedeža shrani tudi položaj volana, obeh zunanjih vzvratnih ogledal in druge individualne nastavitve vozila.

Prilagodljivi športni sedeži

Prilagodljivi športni sedeži (18-smerna električna nastavitev) s pomnilno funkcijo so na voljo kot dodatna oprema in nudijo še boljšo stransko oporo – zaradi višjih stranic sedišča in naslonjala. So električno nastavljivi ter tako zagotavljajo udobje na daljših poteh in natančno prilegajočo se stransko oporo pri vožnji skozi ovinke.

Zadnji sedeži

Njihova glavna značilnost: 2 posamična sedeža. Z veliko prostora za noge in glavo ter dobro stransko oporo pri dinamični vožnji skozi ovinke brez zmanjšanja udobja. Po želji lahko za zadnji del vseh modelov Panamera naročite tudi komfortne sedeže z električnim nastavljanjem naslonjala, nastavljanjem vzdolžnega položaja sedišča in ledveno oporo. Poleg tega lahko – odvisno od opreme – sopotnikov sedež nastavljate tudi iz zadnjega dela vozila. V kombinaciji s prilagodljivimi športnimi sedeži spredaj so tudi zadnji sedeži na voljo v športni izvedbi – z višjimi stranicami.

Ogrevanje in prezračevanje sedežev

Sprednji sedeži novih modelov Panamera so opremljeni s funkcijo ogrevanja sedežev, pri modelu Panamera Turbo je ogrevanje na voljo tudi za zadnje sedeže. Sistem prijetno ogreva sedišče in naslonjalo sedeža. Opcijsko prezračevanje sedežev deluje z aktivnim zračenjem perforiranega sredinskega dela sedeža in naslonjala ter skrbi za prijetno počutje pri sedenju – tudi v vročini.

Masažna funkcija

Komfortni sedež so za doplačilo na voljo tudi z masažno funkcijo – spredaj in zadaj. 10 zračnih blazin v naslonjalu sedeža masira hrbtne mišice. Na izbiro je 5 programov in 5 intenzivnostnih stopenj. Za več udobja pri sedenju in na daljših poteh.

4-conska avtomatska klimatska naprava, vklj. z zaslonom na dotik v zadnjem delu vozila

Dobrodošli v svojem osebnem podnebnem pasu.

4-conska avtomatska klimatska naprava, vklj. z zaslonom na dotik v zadnjem delu vozila

Dobrodošli v svojem osebnem podnebnem pasu. 4-conska avtomatska klimatska naprava omogoča individualno upravljanje temperature za voznika in sopotnika ter ločeno upravljanje za obe sedišči v zadnjem delu. Sestavni del 4-conske avtomatske klimatske naprave je tudi dodaten zaslon na dotik zadaj. Na njem lahko – odvisno od opreme – poleg klimatiziranja upravljate tudi druge komfortne in razvedrilne funkcije.

Filter z aktivnim ogljem zadrži delce, cvetni prah in vonjave ter temeljito filtrira fin prah iz zunanjega zraka, preden ta pride v notranjost vozila.

Novost predstavlja opcijska ionizacija, ki izboljšuje kakovost zraka v dovodu zraka. Preden zrak za avtomatsko klimatsko napravo pride do notranjosti vozila, je preusmerjen skozi ionizator. Virusi, bakterije in spore se zmanjšajo, zrak v notranjosti se opazno osveži in počutje postane še prijetnejše.

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound

Zvočni sistem Surround Sound BOSE® ima 16-kanalni ojačevalnik. Skupna moč: 710 W. 14 zvočnikov, vklj. s pasivnim ...

Zvočni sistem BOSE® Surround Sound

Zvočni sistem Surround Sound BOSE® ima 16-kanalni ojačevalnik. Skupna moč: 710 W. 14 zvočnikov, vklj. s pasivnim globokotonskim zvočnikom z močjo 160 W, poskrbi za uravnoteženo zvočno sliko, ki je zvesta originalu. Patentiran sistem za kompenzacijo hrupa AudioPilot® Noise Compensation Technology stalno meri hrup v notranjosti vozila in predvajanje glasbe avtomatsko prilagaja tako, da vzdržuje natančnost zvoka. V vsaki vozni situaciji. V realnem času. Za dih jemajočo prostorsko 360° doživetje zvoka na vseh 4 sedežih.

Zvočni sistem Burmester® 3D High-End Surround Sound

Koncertna dvorana s 4 najboljšimi sedišči? Panamera. Zvočni sistem Burmester® 3D High-End Surround Sound uprizarja ...

Zvočni sistem Burmester® 3D High-End Surround Sound

Koncertna dvorana s 4 najboljšimi sedišči? Panamera. Zvočni sistem Burmester® 3D High-End Surround Sound uprizarja zvok kot v eni izmed najboljših koncertnih dvoran na svetu. Potniki so deležni celotne širine odra s prepoznavno porazdelitvijo instrumentov v prostoru.

Malo tišine za skupno moč 1.455 W, 21 individualno krmiljenih zvočnikov, vključno z aktivnim globokotonskim zvočnikom s 400 W ojačevalnikom razreda D, 2-smerni centralni sistem in več kot 2.500 cm² skupne membranske površine. Tračni visokotonski zvočniki zagotavljajo razpoznavno, jasno in nepopačeno predvajanje visokih tonov z odlično zvočno stabilnostjo. Vsa ohišja zvočnikov so natančno medsebojno uglašena in omogočajo optimalno globokotonsko osnovo, ločljivost tonov in impulzno natančnost. Rezultat je naraven in poln prostorski zvok, tudi pri najvišji glasnosti. Posebej navdušujoče je novo 3D doživetje zvoka, ki nastaja s pomočjo zvočnikov, integriranih v strešne stebričke, in posebnega 3D algoritma.

Tudi vizualno na najvišji ravni. Obroba pokrova zvočnika sveti v beli ali – v kombinaciji z opcijsko ambientno osvetlitvijo – v 7 razpoložljivih barvah. Brezkompromisno razkošje zvoka in designa.

Porsche Communication Management (PCM)

Sistem PCM – osnova za Porsche Connect – predstavlja osrednjo enoto za ...

Porsche Communication Management (PCM)

Sistem PCM – osnova za Porsche Connect – predstavlja osrednjo enoto za upravljanje avdio enot, navigacije in komunikacijskih funkcij. Nova generacija s spletno navigacijo, pripravo za mobilni telefon, avdio vmesnikom in glasovnim upravljanjem ima visokoločljivosten 12-palčni zaslon na dotik, s katerim je mogoče preprosto upravljati večino funkcij vozila.

Pripomočki na personaliziranem začetnem zaslonu omogočajo preprost in hiter dostop do najpomembnejših individualnih funkcij. V kombinaciji z opcijsko 4-consko klimatsko napravo je nov tudi dodaten zaslon na dotik zadaj. Potniki lahko na njem preprosto upravljajo na primer klimatiziranje in funkcije sistema Infotainment.

Med vožnjo lahko uživate v različnih aplikacijah sistema Infotainment ter poslušate radio ali svojo najljubšo glasbo na CD-ju/DVD-ju, SD-kartici, internem trdem disku (jukebox) s kapaciteto 10 GB, AUX-vhodu ali USB-priključku, na primer za iPod®/iPhone®. Upravljanje poteka enostavno, in sicer preko 12-palčnega zaslona na dotik, vrtljivega/pritisnega gumba ali glasovnega upravljanja.

Storitve

S sistemom Porsche Connect in modulom Connect Plus imate dostop do uporabnih storitev, na primer prometnih ...

Storitve

S sistemom Porsche Connect in modulom Connect Plus imate dostop do uporabnih storitev, na primer prometnih informacij v realnem času. Tako že pred pričetkom vožnje veste, po kateri poti najhitreje prispete na cilj. Med vožnjo se prometne informacije v realnem času redno posodabljajo, s čimer se optimira tudi vaša pot.

Za boljšo orientacijo med vožnjo ali na cilju poskrbita GOOGLE® Street View in GOOGLE® Earth s 360° prikazom in satelitskimi posnetki v prikazu zemljevida sistema PCM. GOOGLE® Street View je zaradi vaše varnosti na voljo le, ko vozilo miruje.

Dodatne informacije o razpoložljivih storitvah in aplikacijah najdete na www.porsche.com/connect.

Aplikacije Connect

Sistem Porsche Connect poleg inteligentnih storitev ponuja tudi dve aplikaciji za pametne telefone: Porsche Car Connect ...

Aplikacije Connect

Sistem Porsche Connect poleg inteligentnih storitev ponuja tudi dve aplikaciji za pametne telefone: Porsche Car Connect za priklic podatkov o vozilu in daljinsko upravljanje določenih funkcij vozila preko pametnega telefona ali pametne ure Apple Watch®. Sistem sestavlja tudi sistem PVTS (Porsche Vehicle Tracking System) s funkcijo zaznavanja kraje.

Druga aplikacija je aplikacija Porsche Connect, ki omogoča pošiljanje ciljev vašemu vozilu pred pričetkom poti. Takoj ko svoj pametni telefon povežete s sistemom PCM, se vaši cilji prikažejo v vozilu in lahko neposredno zaženete navigacijo. Tudi koledar pametnega telefona lahko vidite neposredno v sistemu PCM in s shranjenimi naslovi hitro zaženete navigacijo. Aplikacija Porsche Connect z integrirano funkcijo pretakanja glasbe omogoča tudi dostop do milijonov glasbenih posnetkov.

Dodatne informacije o razpoložljivih storitvah in aplikacijah najdete na www.porsche.com/connect.

Porsche Exclusive

Naše bogate izkušnje segajo daleč nazaj. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. Do leta 1986 smo to ...

Naše bogate izkušnje segajo daleč nazaj. Porsche se je namreč že od vsega začetka posvetil izpolnjevanju želja kupcev. Do leta 1986 smo to še imenovali Program posebnih želja (Sonderwunschprogramm), danes pa ga imenujemo Ekskluzivna manufaktura Porsche (Porsche Exclusive Manufaktur). Filozofija je ostala. Roko na srce.

Radi imamo to, kar počnemo. Radi imamo svoje delo. Z enako pozornostjo se posvečamo vsakemu šivu, vsakemu kvadratnemu centimetru usnja, vsakemu še tako majhnemu detajlu. Tako obujamo sanje v življenje. In tako ustvarjamo unikate. Iz tovarne.

Seveda je vse to mogoče le z izvirnostjo, inspiracijo in navdušenjem – in vse se začne že pri posvetovanju. Ker imamo vedno pred seboj le eno: vaše želje. Uresničujemo jih mirno in skrbno – z natančnim delom rok in kakovostnimi materiali, kot je usnje, plemeniti les ali aluminij.

Vaša dodana vrednost? Produkt na osnovi predanosti in ročne izdelave. Ali z drugimi besedami: produkt, ki združuje športnost, udobje, design in vaš osebni okus. Torej vozilo znamke Porsche z vašim podpisom.

Ponujamo vam številne možnosti individualizacije: optične in tehnične. Za zunanjost in notranjost vozila. Vse od posamezne spremembe do obsežnih modifikacij.

Porsche Tequipment

S posebej za vaše vozilo Panamera izdelanimi produkti, ki so del programa Porsche Tequipment, lahko svoje vozilo oblikujete ...

Porsche Tequipment

S posebej za vaše vozilo Panamera izdelanimi produkti, ki so del programa Porsche Tequipment, lahko svoje vozilo oblikujete povsem v skladu z vašimi željami. Za produkte iz programa Porsche Tequipment že od vsega začetka veljajo enake smernice kot za vozila: razvoj, testiranja in kontrola v razvojnem centru v Weissachu. S strani istih inženirjev in oblikovalcev znamke Porsche, ki ustvarjajo tudi vozila. Zasnovani so z vidika celotnega vozila in so natančno prilagojeni vašemu vozilu znamke Porsche.

In garancija? Ostaja veljavna v celoti.