Načelo znamke Porsche

Načelo znamke Porsche

Stavek, ki pove vse, kar Porsche predstavlja. Kot znamka. Kot podjetje. Kot proizvajalec avtomobilov. Je naša zvezda stalnica – že več kot 65 let. V sebi nosi vse vrednote, ki zaznamujejo naše delo in naša vozila. Povsem razumljivo, saj ga je zasnoval nihče drug kot kreator prvega športnega avtomobila z imenom Porsche: Ferdinand Anton Ernst Porsche – imenovan Ferry.

Sprva sem pogledoval okoli sebe, a nisem uspel najti vozila, o katerem sem sanjal: majhen, lahek športni avtomobil z učinkovito porabo energije. Zato sem se odločil, da ga naredim sam.
- Ferry Porsche

Njegove sanje o popolnem športnem avtomobilu nas ženejo dalje – še vedno. Dan za dnem smo jim bliže. Z vsako idejo. Z vsako inovacijo. Z vsakim modelom. Pri tem sledimo načrtu, idealu, ki nas združuje. Naš princip se glasi: doseganje maksimalnih dosežkov ob vsaki ponujeni priložnosti. Že od 1. sekunde naprej gre namreč za inteligentni način, kako zmogljivost spremeniti v hitrost in posledično uspeh. Nič več ne govorimo o konjskih močeh, ampak o več idejah na posamezno enoto. Izhaja z dirkalne steze in je vgrajen v vsa naša vozila. Imenujemo ga "inteligentna zmogljivost".