Porsche Online Shop

Spletni nakup vozil Porsche na voljo tudi slovenskim kupcem

Globalna rast spletne prodaje

Trend povečevanja tržnega deleža spletne prodaje je zajel tudi avtomobilsko industrijo. Življenjski slog je vedno bolj dinamičen in razgiban, zato ne preseneča, da se vedno več ljudi poslužuje spletnih nakupov, ki prihranijo denar in čas. In ravno čas je tisti, ki v segmentu kupcev premium avtomobilov, kot je Porsche, igra še posebej pomembno vlogo. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo globalni trg spletne prodaje v letu 2023 dosegel že neverjetnih 5.400 milijard evrov. Tržni delež spletne prodaje vseh dobrin je leta 2015 znašal 7,4 %, v letu 2020 pa se je povzpel že na 14,1 %. Do leta 2023 bo ta odstotek poskočil na 22 %.

Nakup vozil kadarkoli in od kjerkoli

Tudi vse več ljubiteljev znamke Porsche lahko svoje sanje o nakupu športnega avtomobila uresniči kar iz domačega naslonjača. Porsche je kupcem spletni nakup vozil do sedaj omogočil v osmih evropskih državah. Tako kot v Nemčiji, Španiji, Italiji, Estoniji, Švici, Franciji, na Portugalskem in na Poljskem, lahko sedaj tudi slovenski kupci novo ali preverjeno rabljeno vozilo Porsche kupijo preko digitalnega prodajnega kanala. Platforma Porsche Online Shop omogoča kupcem, da glavne korake nakupnega procesa opravijo kadarkoli in od kjerkoli. Le za sklenitev pogodbe se morajo še oglasiti v salonu Porsche Centra Ljubljana.

Platforma Porsche Online Shop je povezana z že obstoječo storitvijo spletnega iskanja vozil, Porsche Finder, v kateri je vedno aktualna baza zaloge novih in rabljenih vozil Porsche. Z razširjeno funkcionalnostjo Porsche Center Ljubljana omogoča, da kupci opravijo rezervacijo vozila, ki se zaključi z zavezujočim naročilom. Seveda so kupcem tudi med procesom spletnega nakupa na voljo prodajni svetovalci, s katerimi je možno poklepetati v živo.

Spletna prodaja vozil je del Porschejeve strategije digitalizacije

Z vzpostavitvijo spletne prodaje vozil želi Porsche v dobi digitalizacije še povečati konkurenčnost.

"Zelo smo ponosni, da lahko našim strankam ponudimo možnost digitalnega nakupa znotraj vzpostavljenega Porschejevega sistema – in da smo lahko to integrirano rešitev implementirali za Porsche na slovenskem trgu. Digitalna izkušnja sicer ne more popolnoma nadomestiti obiska v Porsche Centru Ljubljana, lahko pa to izkušnjo nadgradi in optimizira. Ponosni smo na to, da lahko našim strankam omogočimo, da svoj sanjski avto naročijo iz udobja svojega doma, kot to najbolje ustreza njihovemu življenjskemu slogu in urniku," je dejal Vasja Potočnik, vodja znamke Porsche v Sloveniji.

Spletne storitve Porsche Centra Ljubljana danes in jutri

Digitalni prodajni kanal deluje vzporedno s klasično prodajo vozil v Porsche Centru Ljubljana. Kupci lahko preko Porsche Online Shopa dostopajo do celotne zaloge novih in rabljenih vozil Porsche, možno je opraviti nakup staro za novo ter skleniti garancijo Porsche Approved za preverjena rabljena vozila.

Implemetacija Porsche Online Shop platforme je samo del strategije digitalizacije znamke Porsche, ki bo v prihodnosti ponujala razširjeno paleto produktov in storitev, do katerih bom mogoče dostopati preko spleta.

»V prihodnje bomo v ponudbo vključili dopolnilno opremo iz programa Porsche Tequipment ter artikle iz kolekcij Drivers Selection, Porsche Museum in Porsche Design. Kasneje bomo našo spletno ponudbo še razširili s ponujanjem potovanj in dogodkov. Porschejevi izdelki in doživetja bodo tako našim kupcem vedno na voljo neposredno in povsod po svetu,« je dodal Vasja Potočnik.

Postopek spletnega nakupa vozila Porsche je hiter, varen in enostaven

Vabimo vas k ogledu videa, kjer vam bo naša prodajna svetovalka Ines Severinski Krivec razkrila vse, kar morate vedeti o postopku nakupa vašega sanjskega vozila Porsche preko spleta.