Dva nova infotainment sistema za Porschejeve klasike

Sodobna povezanost za brezčasne klasike: novi sistem Porsche Classic Communication Management (PCCM) staro- in novodobnikom znamke Porsche odpira vrata v digitalni svet. PCCM je na voljo v dveh različicah in lahko točno po meri nadomesti originalne vgrajene naprave velikosti 1 DIN ali 2 DIN. Oba infotain­ment sistema imata visokoločljivostni zaslon na dotik in sta opremljena s sodobnimi funkcijami, kot so DAB+, Apple CarPlay ter navigacija v vozilu. Nova sistema PCCM je mogoče naročiti prek spletne trgovine Porsche Classic ali Porsche centrov.

Porsche Classic Communication Management je nadgradnja dosedanjega radijsko-navigacijskega sistema za klasične športne avtomobile znamke Porsche. Velikost novega sistema PCCM se natančno prilega reži velikosti 1 DIN, ki je bila več desetletij standardna za športne avtomobile. Sistem PCCM je mogoče upravljati z dvema vrtljivima gumboma, šestimi integriranimi tipkami in prek 3,5-palčnega zaslona na dotik. Ravno tako kot prejšnji model tudi ta vključuje navigacijsko funkcijo z iskanjem interesnih točk v izpopolnjeni različici. Pri vodenju do cilja lahko izbirate med preglednim 2D- ali 3D-prikazom s puščicami. Pripadajoči zemljevidi so na voljo na ločeni SD-kartici, ki jo je ravno tako mogoče naročiti prek spletne trgovine Porsche Classic ali Porsche centrov.

 

Sodobna digitalna tehnologija: DAB+, Apple CarPlay, Bluetooth

Poleg tega sistem PCCM omogoča, da s sprejemnikom DAB+ poslušate digitalne radijske postaje. Posebnost v tem razredu naprav je integracija tehnologije Apple CarPlay. Tako imajo vsi uporabniki Applovega iPhona od različice 5 prvič možnost, da aplikacije svojega telefona, na primer za predvajanje medijev, navigacijo in telefonijo, uporabljajo tudi med vožnjo. Medije je mogoče predvajati tudi prek SD-kartice, USB-ključa, vtičnice AUX in tehnologije Bluetooth®. Črna površina sistema PCCM kot tudi oblika vrtljivih gumbov poskrbita za to, da se sistem harmonično vklaplja v armaturno ploščo Porschejevih klasikov. Sistem nosi napis Porsche in je na voljo za generacije športnih avtomobilov od prvega modela 911 iz 60. let do zadnjega 911 z zračno hlajenim motorjem z začetka 90. let (serija 993). Vgradnja sistema PCCM je mogoča tudi v zgodnejših modelih, ki so imeli motor vgrajen spredaj ali na sredini.

 

PCCM Plus: sodobni naslednik prve generacije sistema PCM

Model 911 generacije 996 in Boxter generacije 986, izdelana v 90. letih, sta bila po želji že opremljena s sistemom Porsche Communication Management (PCM) velikosti 2 DIN. Za te športne avtomobile je Porsche Classic razvil Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus) z visokoločljivostnim 7-palčnim zaslonom na dotik in izboljšanim prikazom. Vidne in otipne lastnosti sistema PCCM Plus so prilagojene sosednjim komponentam, kot so prezračevalne šobe in tipke. Tako se sistem PCCM Plus optimalno vklaplja v ambient legendarnih športnih avtomobilov. Ostale dele, ki so že vgrajeni v vozilu, kot so ojačevalnik, zvočniki ali antena, je mogoče še naprej uporabljati. Še vedno so omogočeni tudi navigacijski prikazi v kombiniranem instrumentu.

 

Upravljanje prek zaslona na dotik v skladu z današnjimi standardi

Upravljanje prek zaslona na dotik in tipk je pretežno v skladu z visokimi in intuitivnimi standardi današnjih vozil znamke Porsche. Pri tem ima voznik na voljo tudi najsodobnejšo integrirano navigacijo s specifičnimi Porschejevimi interesnimi točkami (POI). Vodenje do cilja je prikazano v 2D- ali 3D-perspektivi. Kartografski podatki in poznejše posodobitve so tako kot za sistem PCCM na voljo na ločeni SD-kartici in jih je mogoče naročiti prek Porsche centrov. Predvajanje medijev je mogoče prek SD-kartice, USB-ključa, vtičnice AUX in tehnologije Bluetooth. Tako kot PCCM tudi PCCM Plus ponuja vmesnik za Apple CarPlay. Poleg tega je nova naprava velikosti 2 DIN združljiva z GOOGLE® Android Auto.

Oddelek Porsche Classic je pristojen za oskrbo z nadomestnimi deli in za tovarniško restavriranje vseh klasičnih modelov znamke Porsche s cestno homologacijo. To zajema vse vidike, od izdelkov za nego vozil in tehnične literature pa vse do oskrbe z nadomestnimi deli za klasične modele in izdelave nadomestnih delov, ki niso več na voljo. Za omogočanje te ponudbe za staro- in novodobnike podjetje nadaljuje s širjenjem svoje mednarodne trgovske in servisne mreže s programom za partnerje Porsche Classic. Porschejeve stranke in potencialni kupci bodo tam imeli na izbiro celoten spekter storitev oddelka Porsche Classic. Na ta način znamka Porsche vzdrževanje in ohranjanje vrednosti klasičnih avtomobilov integrira v inovativen koncept storitev, ki tesno povezuje tradicijo in inovativnost znamke.

Za več informacij:

info@porsche.si

+386 1 58 25 318